عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، خونریزی بینی را یکی از مشکلات فصل تابستان به ویژه برای کودکان دانست و گفت: مخاط بینی بسیار پرخون است و در فصل تابستان به دلیل خشکی و دمای بالای هوا، احتمال خونریزی بینی بیشتر میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر کامیار ایروانی اظهار داشت: در مواجهه با افراد مبتلا به خونریزی بینی، بهتراست بیمار در حالت نشسته قرار گیرد. با توجه به اینکه اکثر خونریزیهای بینی از قسمت جلوی تیغه بینی اتفاق میافتد، توصیه میشود با انگشتان بر روی پرههای بینی فشار وارد شود. فشار روی پرههای بینی مثل یک پانسمان فشاری عمل و از ادامه خونریزی جلوگیری میکند.
وی یادآور شد: از باورهای غلط در این مورد، فشار روی استخوانهای بینی و حتی قسمت وسط ابروها و ناحیه پیشانی است که هیچ کدام موثر نیست. همزمان با فشار روی پرههای بینی، توصیه میشود فرد سر خود را مقداری به جلو آورده و دهان را باز نگه دارد تا هم تنفس انجام شود و هم اگر خونریزی پشت حلق باشد، بلع نشود و میزان خونریزی مشخص شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی و جراح سر و گردن تاکید کرد: باور غلط دیگر در این مورد، بردن سر به عقب است که باعث میشود خون بیشتری به سمت حلق ریخته شود. همچنین کمپرس سرد یا قرار دادن کیسه یخ روی بینی و گونهها، در کنترل خونریزی کمک کننده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی اکثر خونریزیهای بینی به ویژه در کودکان را ناشی از دستکاری بینی دانست و با تاکید بر اینکه لازم است کودک از این کار منع شود، گفت: توصیه میشود بین ساعت ۱۱ صبح تا ۱۶ عصر که شدت گرمای هوا در اوج است، کودکان برای بازی در خانه باشند و بزرگسالان نیز در زیر معرض آفتاب قرار نگیرند.
ایروانی تصریح کرد: در خونریزیهای مکرر بینی، استفاده از پمادهای نرم کننده مثل ویتامین A برای جلوگیری از خونریزی بسیار کمک کننده است. در موارد خونریزیهای شدید و مکرر یا مواردی که با این روشها خونریزی متوقف نشود، مراجعه به پزشک متخصص و بیمارستان ضرورت دارد.
source