صنعت هوایی همواره در حال تکامل است که در این راستا چندین شرکت و یک کشور بهعنوان رهبران این تکامل ظاهر شدهاند. ۲۰ شرکت برتر هوایی تجاری عمومی جهان بر اساس ارزش بازار تا مارس ۲۰۲۴ با استفاده از دادههای CompaniesMarketCap.com تعیین شده که البته دادههای این رتبهبندی شامل شرکتهای خصوصی نمیشود.
به گزارش ایمنا، دادههای یادشده، ایرباس و هانیول را بهعنوان رهبران جهانی صنعت هوایی تعیین کرده است.
بزرگترین سازندگان هواپیما در جهان
ایرباس Airbus، هلند
هانیول Honeywell، ایالات متحده آمریکا
بوئینگ Boeing، ایالات متحده آمریکا
ریتیون تکنولوژی Raytheon Technologies، ایالات متحده
لاکهید مارتین Lockheed Martin، ایالات متحده آمریکا
سافران Safran، فرانسه
نورثروپ گرومن Northrop Grumman ایالات متحده آمریکا
ترنسدایم TransDigm، ایالات متحده آمریکا
بیایای سیستمز BAE Systems، انگلستان
رولز-رویس هلدینگ Rolls-Royce Holdings، انگلستان
ایرباس با سرمایه ۱۳۶.۵ میلیارد دلاری، بزرگترین سازنده هواپیما در جهان است. مقر اصلی این شرکت که در سال ۱۹۷۰ تأسیس شد، بهطور قانونی در هلند، اما دفتر مرکزی عملیاتی آن در فرانسه است. ایرباس یک سازمان پیشرو در تولید هواپیماهای تجاری و نظامی است.
دفتر مرکزی هانیول اینترنشنال که در سال ۱۹۰۶ تأسیس شد، در کارولینای شمالی ایالات متحده قرار دارد. ارزش بازار این شرکت که نقش مهمی در سیستمهای هوایی و صنعتی ایفا میکند، ۱۳۰.۹ میلیارد دلار است.
ایالات متحده یک مرکز بزرگ برای ترویج نوآوریهای هوایی بهشمار میرود و همچنان یک نیروگاه عظیم در این بخش بهشمار میرود. ۶ شرکت از ۱۰ شرکت برتر لیست حاضر از جمله بوئینگ، ریتون تکنولوژی و لاکهید مارتین در این کشور قرار دارند.
فراتر از ایالات متحده و اروپا، کشورهای دیگری نیز بهعنوان نیروگاههای هوافضا در حال ظهور هستند. هند که اکنون پرجمعیتترین کشور جهان است، خانه دو صنعت کلیدی هندوستان آئرونوتیکس Hindustan Aeronautics و بهارات الکترونیکس Bharat Electronics، در مجموع با ارزش بازار ۴۵.۸ میلیارد دلار است. نروژ نیز دارای شرکت کونگسبرگ گروپن Kongsberg Gruppen (تأسیس ۱۸۱۴) را به ارزش بازار ۱۱.۴ میلیارد دلار در خود جای داده است. این شرکت در جایگاه شانزدهم فهرست قرار دارد.
کشورهایی همچون سوئد، کرهجنوبی، آلمان، ایتالیا، فرانسه و بریتانیا نیز شرکتهایی در بین ۲۰ شرکت برتر جهانی در این زمینه دارند. این تنوع کشورها ماهیت جهانی صنعت هوافضا را در دنیای امروز برجسته میکند.
source