Wp Header Logo 2266.png

استفاده از استراتژی‌هایی مورد نیاز در شرایط رکودی بازار؛

با ابزار مشتقه کارهای متنوعی می‌توان انجام داد

اگر بازار صعودی باشد به استراتژی مدیر صندوق بستگی دارد. اگر بخواهد همین استراتژی را پیش ببرد، می‌تواند تا حدودی بالارفتن شاخص را کاور کند.

به گزارش بورس نیوز مهدی صالحی، مدیر ابزار‌های نوین تامین سرمایه دماوند درخصوص صندوق حفظ ارزش دماوند، اظهار کرد: صندوق حفظ ارزش دماوند، نخستین صندوق متمرکز بازار مشتقات است. این صندوق مدل تمرینی از صندوق‌های هج فاند (پوشش ریسک)، در دنیا است. این صندوق‌ها استراتژی‌های متنوعی دارند و ما صندوق را بر پایه اربیتراژ صندوق پیاده سازی می‌کنیم.

وی افزود: سال ۱۴۰۱ که بازار مشتقات شکل گرفته بود، در ابتدا استراتژی‌هایی روی صندوق فیکس اجرا کردیم. آن موقع با توجه به شرایط بازار بازدهی خوبی داشت.

صالحی ادامه داد: پس از آنکه از سوی سازمان بورس، معاملات مشتقات برای صندوق‌های فیکس ممنوع شد، به ذهن ما رسید که ما یک صندوق برای فعالیت این حوزه ایجاد کنیم. ابتدا صندوق سهامی مختلط تامین سرمایه گیتی دماوند را ایجاد کردیم. وقتی جلوتر رفتیم احساس کردیم که ما به صندوقی نیاز داریم که بیش از این فعال باشد و عملاً در بازار هرجا که نیاز است به عنوان خریدار و فروشنده ظاهر شود. به هین دلیل این صندوق را تاسیس کردیم. 

مشتقات می‌تواند باعث پیاده‌سازی استراتژی‌های متنوعی باشد. ما استراتژی خاصی به کار نمی‌بریم. سعی می‌کنیم که برخی مواقع در حوزه خرید و گاهی اوقات در حوزه فروش باشیم. محدودیت‌ها باعث شد که ما به هدف واقعی هج فاند نرسیم.

اما با همه مشکلات، ما دو هدف اصلی در ابتدای صندوق داشتیم. اول اینکه بتوانیم کسانی که وارد صندوق شدند را در باره یک ساله هزینه نگهداری پول آن‌ها را جبران کنیم. دوم اینکه ما بتوانیم اگر شاخص بالا رفت، بتوانیم از شاخص عبور کنیم. کسانی که در مشتقات کار می‌کنند، می‌دانند که یکی از خصوصیات مهم ابزار‌های مشتقه این است که بتوانیم اهرم بگیریم. خصوصیت دیگر این است که بتوانیم خودمان را هج کنیم.

بازدهی صندوق در یک سال اخیر ۳۵ درصد، بازدهی شاخص حدود صفر و بازدهی صندوق‌های فیکس نیز ۳۰ درصد بوده است. اگر محدودیت‌ها در برخی از ابزارها، مانند صندوق‌های سهامی نبود، عملکرد بهتری می‌توان برجای گذاشت. یکی ازمحدودیت‌های این صندوق‌ها این است که در صندوق‌های سهامی حداقل باید ۱۰ سهم داشته باشیم.

اگر بازار صعودی باشد به استراتژی مدیر صندوق بستگی دارد. اگر بخواهد همین استراتژی را پیش ببرد، می‌تواند تا حدودی بالارفتن شاخص را کاور کند. اگر بازار خوبی مثل سال ۹۸ داشته باشیم، شاید بتوان حدود ۸۰ درصد شاخص را گرفت.

با ابزار مشتقه کار‌های متنوعی می‌توان انجام داد. اگر این ابزار توسعه یابد یکی از ابزار‌های ثبات بازار خواهد شد. اگر مشتقات قوی داشته باشیم، بازار نیز بازار باثبات‌تر و با جریان نقدینگی بالاتری خواهد بود.

صندوق مشتقات، صندوق صدور ابطالی است و ورود و خروج آن باید محدود باشد. مخصوصا اینکه خروج سرمایه گذار نباید به استراتژی‌ها ضربه بزند. در صندوق‌های صدور ابطالی سعی کردیم که شبیه صندوق‌های دنیا باشد اگر صندوق مشتقات راه اندازی شود_سازمان بورس در حال تدوین آن است_و در آن صندوق دیگر محدودیت صندوق‌های سهامی وجود نداشته باشد، دست مدیر صندوق برای استراتژی‌ها بازتر است. صندوق می‌تواند مدلی در راستای هج فاند (پوشش ریسک) واقعی باشد، زیرا فاصله زیادی با هج فاند واقعی داریم.

ما نمی‌توانیم درباره یک سال آینده بازار اظهارنظر داشته باشیم. سعی می‌کنیم با شرایط حال براساس قیمت‌هایی که وجود دارد، پوزیشن‌هایی در نظر بگیریم که بتوانیم با ریسک حداقل، بالاترین بازدهی را دریافت کنیم. قرار نیست که ریسک عجیبی برداریم و عملا نیز شاید بازدهی عجیبی باشیم؛ بنابراین اظهارنظری درباره قیمت‌ها نداریم.

اگر بازار رکودی باشد سعی می‌کنیم استراتژی‌هایی که در بازار رکودی جواب می‌دهد را به کار گیریم. اگر بازار نزولی بود برعکس عمل خواهیم کرد. 

اگر صندوق مشتقات راه اندازی شود در بازار نزولی و صعودی می‌توان راحت‌تر کار کرد. این ابزار مشتقه است که به شما این امکان را می‌دهد طوری مهره‌ها را در صفحه شطرنج بچینید که همیشه برنده باشید. 

امیدوار هستیم که در آینده شاهد صندوق‌های مشتقات باشیم تا این صندوق‌ها بتوانند در بازار‌های مختلف کار کنند. برنامه ما این بود که در مشتقات طلا فعالیت خوبی داشته باشیم، اما به دلیل عدم زیرساخت‌ها مثل نرم افزار‌های صندوق که امکان ثبت اختیار معاملات را دارند، نتوانستیم وارد این حوزه شویم. باتوجه به اقداماتی که انجام شد، اگر صندوق مشتقه راه اندازی شود، به صورت فعال دربازار مشتقات کالایی و به دنبال آن گواهی شمش طلا و سپس نقره فعالیت خواهیم کرد. هرچه بازار توسعه یابد و عمیق‌تر باشد به نفع همه سهامداران است. 

بازار مشتقات می‌تواند یک تثبیت کننده برای بازار سهام باشد. امیدواریم در کنار رونق اختیار معاملات فیوچرز‌ها نیز رونق یابند.

 

اشتراک گذاری :


source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *