Wp Header Logo 2887.png

به گزارش قلم نیوز و به نقل از ایسنا، مهران سالاریه گفت: با توافقی که با شرکت‌های خودروساز از جمله ایران خودرو و سایپا شده است، کسانی که در طرح‌های جایگزینی خودرو شرکت کنند و خودروی خود را اسقاط کنند به ازای تعداد گواهی اسقاط خودروی فرسوده خود از شرکت خودروساز برای خرید خودرو تخفیف دریافت خواهند کرد.  

وی با بیان اینکه دو نوع طرح اسقاط خودرو فرسوده وجود دارد گفت: طرح جایگزینی و طرح بدون جایگزینی که اصطلاحا به آن ” طرح نقدی” هم گفته می‌شود.

سالاریه افزود: در طرح بدون جایگزینی، مراکز اسقاط، با لحاظ کردن شرایط اسقاط که شامل مدل، سن، سلامت خودرو و سایر مواردی که بین خریدار و فروشنده توافق می‌شود، خودرو از مالک خریداری می‌شود.

وی اضافه کرد: منفعتی که در ازای این موضوع به وجود می‌آید به سه بخش تقسیم می‌شود، بخشی از آن به مالک اصلی بر می‌گردد، یعنی مرکز اسقاطی که از مالک اصلی، خودرو خریداری می‌کند، بخشی را محاسبه و به مالک اصلی پرداخت می‌کند، بخشی برای هزینه‌های خود مرکز و بخشی هم سود خودش تعیین می‌شود.

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده با بیان اینکه خودروهای فرسوده بر اساس سال تولید دسته بندی و مشمول دریافت گواهی اسقاط می‌شوند گفت: خودروهایی که ۲۰ تا ۲۵ سال از زمان تولید آنها گذشته، سه گواهی اسقاط از آنها تولید می‌شود (هر گواهی ۳۵ میلیون تومان محاسبه می‌شود) به عبارتی ۱۰۵ میلیون تومان، ارزش یک خودرویی است که ۲۰ تا ۲۵ سال دارد و در طرح بدون جایگزین شرکت می‌کند البته این منفعت ممکن است صد در صد به مالک خودرو نرسد و رقمی در حدود ۸۸ تا ۹۵ میلیون تومان به مالک خودرو پرداخت می‌شود.

خروج ۱۸۰ هزار دستگاه خودرو از چرخه حمل و نقل

سالاریه افزود: در شش ماهه نخست امسال، حدود ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط کردیم و تاکنون که ۷ ماه از سال می‌گذرد بیش از ۱۸۰ هزار دستگاه خودرو در مراکز اسقاط پذیرش و از چرخه حمل و نقل خارج شده است.  

وی ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال، ۱۲۹ هزار و ۸۷۸ دستگاه خودروی سواری، ۱۱۵۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰۸۰ دستگاه مینی بوس، ۲۷۹ دستگاه کامیون، ۵۰۱ کامیونت، ۸۳ دستگاه کشنده، ۱۰ هزار و ۷۴۰ دستگاه انواع وانت و ۵۶۷۸ دستگاه تاکسی اسقاط شدند که در بعضی از موارد مثل تاکسی، تا حدودی جایگزین هم انجام و نوسازی شده است.

سالاریه گفت: طرح جایگزینی خودروها را تقریبا از نیمه دوم سال گذشته شروع کردیم و در شش ماهه نخست امسال هم طرح نوسازی تاکسی‌های فرسوده ادامه پیدا کرد، از مهر امسال تاکنون حدود ۲۷ هزار متقاضی برای اسقاط و جایگزینی خودرو در طرح‌های جایگزینی ایران خودرو و سایپا ثبت نام کردند و مراحل پذیرش انجام و هم اکنون فرایند نوسازی در حال انجام است.

بیش از ۹۰ درصد متقاضیان طرح جایگزینی، خودرو خود را تحویل گرفتند

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده افزود: بیش از ۹۰ درصد متقاضیانی که در طرح‌های جایگزینی سال قبل ثبت نام کرده بودند خودروهایشان را تحویل گرفتند، جز مواردی که مشکلی داشتند که در اینگونه موارد، مکاتباتی انجام می‌دهیم و در کوتاه‌ترین زمان، عارضه یابی و مشکل را حل می‌کنیم.

سالاریه اضافه کرد: اگر لازم باشد با خودروسازان نیز مکاتبه و یا بازرسی وزارت صمت را هم دخیل می‌کنیم و تا حصول نتیجه موضوع را پیگیری می‌کنیم.

وی درباره بازه زمانی اسقاط خودرو و دریافت خودروی جایگزین هم گفت: متقاضیانی که ثبت نام و در قرعه کشی برنده شده‌اند باید خودروهایشان را دریافت کرده باشند اگر دریافت نکرده باشند باید پیگیری شود.

پیگیر مشمولانی که خودرو تحویل نگرفتند هستیم

سالاریه افزود: فقط زمانی متقاضی مشمول طرح نمی‌شود که وجه تعیین شده را به موقع پرداخت نکرده باشد، یا خودرو در مرکز اسقاط با مشکل پلیسی مواجه شده باشد که باید موارد عارضه یابی شود یا اینکه متقاضی در زمان مقرر مراجعه نکرده باشد، در این صورت مشمول طرح نخواهد شد.

وی در گفت‌وگو با صدا و سیما گفت: متقاضیانی که با چنین مشکلاتی مواجه شدند، می‌توانند در طرح مجزایی که خودروسازان طبق قانون مکلف شده اند ۲۰ درصد از تولیداتشان را به نوسازی و جایگزینی خودروهای فرسوده اختصاص دهند شرکت و با مراجعه به سایت مربوط، اقدام به ثبت نام کنند؛ در این صورت هم یکسری ارتباطات داده‌ایی میان ستاد نوسازی و خودروساز مربوط وجود دارد، ما هم از آنها حمایت و پشتیبانی می‌کنیم تا این افراد هم جزو متقاضیان مشمول قرار گیرند و خودروی جایگزین دریافت کنند.

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده افزود: بعد از ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، جذابیتی در بخش‌های خصوصی برای مالکان خودروهای فرسوده به وجود آمد، به عبارتی، به وسیله این آیین نامه، دولت به مراکز اسقاط اعلام کرد خودروی فرسوده متقاضیان را با بالاترین رقم خریداری کنند تا انگیزه ایی برای اسقاط و نوسازی ایجاد شود.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *