Wp Header Logo 902.png

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی جنگ روایت‌ها را جزء مهم نبرد جبهه مقاومت با استکبار جهانی با سردمداری رژیم صهیونیستی دانست و گفت: بانوان مکتبی و مسجدی، نقش پر رنگی را می‌توانند در این عرصه دارند و باید یک نهضت زنانه و مذهبی و مکتبی شکل بگیرد.

 حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در آیین افتتاحیه سومین مهرواره بانور که در حضور مدیران کل سازمان تبلیغات اسلامی استان‌ها و با حضور مجازی معاونین فرهنگی، کارشناسان ستاد استانی، مدیران ادارات و کارشناسان شهرستانی سازمان تبلیغات اسلامی و شبکه بانور در سراسر کشور برگزار شد، به تبیین نقش بانوان در جهاد تبیین جبهه مقاومت پرداخت و اظهار داشت: در دوره اولویت جهاد تبیین و ناظر به نیاز زمانه و در جنگ با دشمن صهیونیستی، بانور این بار نقطه تلاقی دو این ضرورت متمرکز شده است.

وی با توجه به اینکه سومین مهرواره بانور قرار است نهضت رسانه‌ای بانوان مسجدی حامی مقاومت را رقم بزند، گفت: بانور نقطه حیاتی و کلیدی را هدف گرفته است؛ بی‌شک بانوان می ‎توانند در این حوزه نقش آفرین باشند. اولویت در این عرصه با بانوان متعهد، کتبی و مسجدی است که دغدغه حضور مجاهدانه در فضا‌های مجازی دارند تا بتواند وظیفه خود را به یک کارکرد عملیاتی تبدیل کند.

ضرورت حضور کنشگران مسجدی در فضای مجازی

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه حضور در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی امری لازم است، تصریح کرد: بستر‌هایی که بیشتر مردم از آنها استفاده می‌کنند و حضور دارند، باید مورد توجه باشد البته با رعایت همه تحفظ‌ها؛ نه ضرورتی دارد که چهره افراد مشخص باشد و نه حتی این‌که این مطلب را چه کسی تولید یا منتشر کرده است. یک نحوه حضور مؤثر تبیین گرانه که موجب همدلی و هم دردی با شهدا، کودکان و بانوان شهیده مظلوم غزه و لبنان شود.

قمی با تأکید بر فتوای رهبر معظم انقلاب برای پشتیبانی همه جانبه از جبهه مقاومت، گفت: کمک فقط مادی نیست؛ یکی از ضرورت‌های این جنگ ترکیبی حتما تبییین است. شما‌ها که در این عرصه آموزش دیده‌اید و بیشتر هم خواهید دید، می‌توانید در این عرصه نیز همچون عرصه‌های دیگر موفق باشید.

وی افزود: مهم این است که بار جهاد تبیین را بر زمین نمی‌گذاریم. ما نسبت به مجاهدت جبهه مقاومت ساکت نمی‌مانیم و این حمایت و همبستگی حتما می‌تواند موجب پشتیبانی و دلگرمی آنها شود. البته در کنار این رسالت و مأموریت اصلی، افرادی که کنش برتر داشته‌اند در شهرستان، استان و گستره ملی ارزیابی می‌شود و برترین‌هایی که در عرصه جهاد تبیین، توفیقات بیشتری داشته‎اند معرفی خواهند شد.

جنگ شناختی حتی با وجود آتش بس نیز متوقف نخواهد شد

حجت الاسلام والمسلمین قمی خاطرنشان کرد: ما باید نسبت به واجب شرعی خود که جهاد تبیین است و واجب دیگری ایستادن در کنار مردم غزه و لبنان است، نقش آفرین باشیم. ممکن است آتش بسی صورت بگیرد، اما آنچه متوقف نخواهد شد جنگ شناختی و رسانه است. لازمه اثرگذاری و روشنگری در این زمینه، این است که ابزار‌های رسانه‌ای برخوردار باشد.

وی با تأکید بر این‌که برای بنده «بانور» مهم است، گفت: بنابراین با اشتیاق و افتخار این موضوع را دنبال می‌کنم. بانور می ‎تواند یک نهضت مؤثر و گسترده‌ای را در بستر فضای مجازی رقم بزند. هرچه افراد قوی‌تر بشوند و شبکه‌های شهرستانی و استانی موفق‌تر عمل کنند، نظام اسلامی بیشتر می‌تواند روی آنها حساب کند و مسئولیت‌های سنگین‌تری را بر عهده آنها بگذارد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: در این عرصه بانوان نقش اصلی را دارند. برخی از کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی افراد منفعلی هستند؛ خانم‌های مذهبی و مسجدی هستند که صرفا مطالب را دنبال می‌کنند و عنصر تعیین کننده و جهت دهنده نیستند؛ اینها را می‌توان به صحنه آورد و فعال کرد تا بتوانیم به کسانی که نسبت به حقایق کمتر آشنا هستند یا دچار تحریف شده اند، کمک کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین قمی جنگ روایت‌ها، را جزء مهم نبرد جبهه مقاومت با استکبار جهانی با سردمداری رژیم صهیونیستی دانست و گفت: بانور می‌تواند بر پایه بانوان مکتبی و مسجدی، نقش پر رنگی را در این عرصه ایفا بکنند. نباید به تعداد افراد شرکت کننده بسنده کرد بلکه باید واقعا هدف گیری کرد تا یک نهضت زنانه و مذهبی و مکتبی رقم بخورد.

مقایسه کارکرد مسجد با فضای مجازی

سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به میراث تمدنی و تاریخی جهان اسلام، اظهار داشت: مسجد همواره در مکتب اسلام، یک شبکه اجتماعی بوده که کارکرد آن به صورت فیزیکی است؛ مردم در آنجا جمع می‌شدند و ضمن گفتگو، در امورات مختلف هم‌فکری و تصمیم گیری می‌شد. بسیاری از اتفاقات مهم در طول تاریخ و حتی در تاریخ انقلاب اسلامی نیز در بستر مساجد رقم خورد.

وی افزود: در دوران افزون‌بر مسجد و هیئات، فضای مجازی نیز همین نقش را دارند؛ یعنی مردم در این فضا جمع می‌شوند و با هم گفتگو می‌کنند با این تفاوت که نیاز به حضور فیزیکی نیست و در زمان و مکان می‌توانیم انعطاف بیشتری داشته باشیم. همین امر موجب اثرگذاری و استقبال زیاد مردم در استفاده از این بستر شده است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه رها کردن مسجد و اجتماعت متدینین و رها کردن فضای مجازی، هر دو غلط است، گفت: ما باید هر دو را در کنار هم باید داشته باشیم و هم در اجتماعات حضوری و هم اجتماعات مجازی، به صورت توأمان حضور فعال داشته باشیم.

حضور فعال در فضای مجازی را به اندازه حضور در مساجد و اجتماعات مذهبی جدی بگیریم

آقامیری خطاب به کنشگران مسجدی، گفت: همان اندازه که به برنامه‌ها و انجام مناسک مذهبی و ستنی خود در مساجد و محافل اهمیت می‌دهیم، همین رویکرد را باید در حوزه شبکه‌های اجتماعی مجازی داشته باشیم؛ همانطور که با جدیت مسائل را دنبال می‎کنیم تا بر روی دیگران اثر بگذاریم، تلاش کنیم که با یک برنامه‌ریزی منسجم تأثیرگذاری کلانی را در این حوزه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اهمیت فضای مجازی روز به روز بیشتر می‌شود، یادآور شد: هرچه بیشتر می‌گذرد مسائل و نیاز‌های مختلف مردم، بیشتر به فضای مجازی گره می‌خورد. در اثر تعدد زیست‌هایی که در فضای مجازی هست یک جامعه‌ای شکل گرفته که مردم ما نیمی از زمان بیداری خود را در این جامعه سپری می‌کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی قالب محتوای ارائه شده در فضای مجازی را بسیار مهم دانست و گفت: در گذشته قالب‌های سنتی چاپ کتاب و برنامه‌های تبیینی وجود داشت، در فضای مجازی نیز باید همین مفاهیم و موضوعات اصلی را در قالب‌هایی متناسب با این فضا، ارائه کنیم؛ مثلا کتاب دیجیتال و پادکست هرکدام جامعه مخاطب خود را دارند. پس باید محتوا‌های خود را متناسب با فضای مجازی بازتولید و منتشر کنیم.

نقش شبکه‌های اجتماعی در افشای جنایات صهیونیست‌ها و شکستن سانسور وحشتناک رسانه‌ها

آقامیری می‌تواند با بیان اینکه پیام ما در فضای مجازی می‌تواند ضریب نفوذ بیشتری باشد، ابراز داشت: اگر شبکه‌های اجتماعی نبودند جنایت بزرگ رژیم غاصب به همین این اندازه هم به گوش جهانیان نمی‌رسید؛ شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌های آنها سانسور و تحریف می‌کردند.

وی ادامه داد: سانسور‌های وحشتناک و دست کاری در پیامی که به مردم می‌رسد، مشکلات عدیده‌ای را به وجود آوره است؛ حضور پر رنگ و مؤثر ما در این زمینه می‌تواند نقش مؤثری برای رساندن این پیام به مردم دنیا داشته باشد؛ برای رساندن این مفاهیم، هم‌گرا کردن و فعال کردن شبکه‌های خود و حضور گسترده، ضریب رسیدن پیام را افزایش می‌دهد. این همان نکته است که رهبر معظم انقلاب اخیرا در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان به آن تأکید فرمودند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در پایان این بخش تأکید کرد: تولید محتوای خوب و فاخر در این زمینه می‌تواند، نقش مستقیمی در حمایت از جبهه مقاومت و تأثیرگذاری در این عرصه را داشته باشد.

فرایند مشارکت در سومین مهرواره بانور

مریم زادقاسمی دبیر ستاد ملی مهرواره بانور در بخش پایانی این مراسم با بیان اینکه سومین مهرواره بانور به دنبال ایجاد نهضت رسانه‌ای بانوان مسجدی حامی مقاومت است، اظهار داشت: حدود ۳۵ هزار از بانوان کنشگر در مهرواره بانور یک به ما پیوستند؛ در مهرواره بانور دو تلاش کردیم با موضوع مهم جهاد تبیین قدمی در توانمندسازی این شبکه برداریم و اکنون این شبکه آمادگی دارد که در این عرصه جدید نیز نقش آفرین باشد.

وی با اشاره به علت شکل گیری ایده سومین مهرواره بانور، گفت: دو دلیل وجود دارد که موجب شد امروز به سراغ مهم‌ترین دغدغه جهان اسلام برویم؛ یکی به حکم رهبر انقلاب در مورد جهاد تبیین که فرمودند فرضیه قطعی و فوری است و دوم حکم ایشان در زمینه حمایت و پشتبیانی از جبهه مقاومت که فرمودند هر مسلمانی به هر نحوی که می‎تواند این فرضیه را انجام دهد.

دبیر ستاد ملی مهرواره بانور فرایند و نحوه مشارکت در مهرواره بانور را توضیح داد و بیان داشت: با ارسال واژه مبارک «یا زهرا» سلام الله علیها به سامانه ۵۰۰۰۹۶۵۰۰ به بات پیامکی بله متصل می‌شوید و از طریق آن می‎ توانید به لینک ثبت نام و ادامه فرآیند آن دسترسی پیدا کنید.

زادقاسمی با اشاره به روش‌های دعوت در سومین مهرواره بانور، گفت: از تبلیغات مرسوم مثل انتشار پوستر، تیرز و موشن مهم‌تر، اتفاقی است که به کمک شما در میدان باید رقم بخورد تا پیام خود را به گوش بانوان مسجدی برسانیم. ادارات تبلیغات اسلامی در استان‌ها و شهرستان‎ها، شبکه امامت، کمک بزرگی می‎توانند راستای ترویج این مهرواره داشته باشند؛ همچنین تیم بانوری‌ها که می‌توانند به عنوان سفیر بانور به ما کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: اهتمام ما به شکل‌گیری نهضت رسانه‌ای به این دلیل است که دشمن تلاش می‌کند با جنگ شناختی پیچیده مدیریت ذهن افراد را در دست بگیرد و از این طریق سعی کند که پیروز میدان شود؛ ما نباید عرصه را خالی کنیم و هر جا که مردم هستند، ما نیز باید در آنجا حضور داشته باشیم.

دبیر ستاد ملی مهرواره بانور با بیان اینکه محتوای آموزشی مختلفی برای شرکت کنندگان در این مهرواره تدارک دیده شده است، گفت: هرچه که نیاز است تا کنشگری فعال و مؤثری در این عرصه داشته باشند در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت. کانال حسنیه هدایت که پشتیبانی محتوایی در عرصه جهاد تبیین را برعهده دارد و همچنین در کانال محله همدل و کانال رادیو بانور که همگی در بستر پیام رسان ایتا هستند، تلاش می‌کنیم تجریبات موفق را به اشتراک بگذاریم. روایت‌های زیبایی شندیده خواهد شد تا با تمام وجود در خدمت شرکت کنندگان باشیم.

زادقاسمی تصریح کرد: چالش‌هایی در عرصه کنشگری حوزه مقامت طراحی شده است که به صورت روزانه به شرکت کنندگان پیشنهاد می‌شوند و آنها می‌توانند این چالش‌ها را انتخاب کرده و راهنمایی می‌شوند که چطور هر یک از آنها را به کار بگیرند.

وی افزود: در کنار خدماتی که در بستر فضای مجازی ارائه می‌شود، ممکن است شرکت کنندگان نیاز به مشاوره حضوری داشته باشند؛ تیمی که در حوزه کنشگری فضای رسانه تجربه‌های با ارزشی دارند، در کنار ما و در ارتباط با شرکت کنندگان هستند و به آنها مشاوره و راهنمایی می‌دهند.

دبیر ستاد ملی مهرواره بانور مراقبه جمعی را یکی از برنامه‌های مهم این مهرواره برشمرد و گفت: در این چهل روز افزون بر کنش‌های رسانه‌ای برای اینکه این فضا، فضای مسمومی است و نیاز به مراقبت داریم، به سفارش آیت الله عابدینی خواندن روزانه آیت الله کرسی را خواهیم داشت تا در مواجهه با آفاتی که این فضا دارد، از خود و از همدیگر مراقبت کنیم.

زادقاسمی گفت: امیدوارم بتوانیم در این مهرواره بیش از ۱۰ هزار نانور رسانه راه اندازی کنیم و بتوانیم ضمن حمایت از جبهه مقاومت صدای این مظلومان را به گوش جهانیان برسانیم.

منبع: ایرنا

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *