Wp Header Logo 71.png
آنالیز الکل خون و حلال‌های موجود در نمونه‌های دارویی در یک شرکت دانش بنیان

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید و ثبت اختراع نمونه‌ای از دستگاه هد اسپیس شدند که در آنالیز مواد آلی فرار و نیمه فرار در نمونه‌های گازی، مایع و جامد، آنالیز الکل موجود در خون و حلال‌های موجود در نمونه‌های دارویی کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری آنا، موسوی، رئیس هیئت مدیره این شرکت گفت: دستگاه هداسپیس که دارای ثبت اختراع است، یکی از محصولاتی است که از سوی این شرکت در نمایشگاه ایران ساخت دوازدهم عرضه می‌شود. هد اسپیس روشی است که در آن یک نمونه در یک ویال شیشه‌ای بسته کوچک قرار می‌گیرد و قسمت فاز گاز به نام headspace برای تشخیص و تعیین کمیت به ستون جداسازی کروماتوگرافی گازی وارد می‌شود.

وی افزود: این کار به تحلیلگر اجازه می‌دهد تا مرحله قبل از درمان نمونه را حذف کند و بر تفسیر نتایج کمی و توسعه روش‌های تحلیلی جدید تمرکز کند و زمان بیشتری را برای ارزیابی تحقیق و توسعه فراهم کند؛ به تعبیری هد اسپیس یک روش پیش تصفیه نمونه راحت و سریع در کروماتوگرافی گازی است که مراحل پیچیده و مستعد خطا را در مقایسه با سایر تکنیک‌های پردازش نمونه GC حذف می‌کند و به کارشناسان آزمایشگاه‌ها این امکان را می‌دهد که در مدت زمان نسبتاً کوتاهی مقدار زیادی از اطلاعات مفید به دست آورند.

این فعال فناور در توضیح نحوه عملکرد این دستگاه افزود: سیستم نمونه گیری هداسپیس، تجهیزی خودکار با تکنیکی کارآمد و استاندارد به منظور انجام آزمون نمونه‌های فرار با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی است که در این روش نمونه مورد آنالیز در ظروف شیشه‌ای (Vial) قرار داده می‌شود و پس از بستن توسط در‌های مخصوص (Cap Crimp) در محفظه گرمکن با قابلیت تنظیم و کنترل دما (Oven) قرار داده می‌شود و پس از سپری شدن زمان تعادل مناسب با هر نوع آنالیت، مواد فرار در سطح فوقانی ویال ایجاد می‌شود و در ادامه قسمت مورد نیاز از بخارات ایجاد شده به سمت دستگاه گازکروماتوگرافی هدایت و فرایند شناسایی و اندازه گیری مواد انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: آنالیز مواد آلی فرار و نیمه فرار در نمونه‌های گازی، مایع و جامد، آنالیز الکل موجود در خون و حلال‌های موجود در نمونه‌های دارویی، آنالیز صنعتی مونومر‌ها، پلیمر‌ها و پلاستیک ها، آنالیز رایحه‌ها موجود در عطر و مواد آرایشی و بهداشتی، آنالیز باقیمانده حلال‌ها در مواد غذایی، تجزیه و تحلیل هیدروکسی تولوئن بوتیله در مواد غذایی، و آنالیز ترکیبات دارویی به منظور آنالیز solvent از کاربست‌های این محصول است. 

به گفته وی، آنالیز نمونه‌های فرار یکی از آزمون‌های حائز اهمیت در آزمایشگاه‌های آنالیز دستگاهی است و عدم بهره گیری از سیستم نمونه بردار مناسب این نمونه‌ها به دلیل ماهیت ذاتی شان، همواره کارشناسان آزمایشگاه را جهت دستیابی به نتایج قابل اطمینان، تکرارپذیر، دقیق و صحیح مورد انتظار را دچار مشکل کرده است چرا که روش‌های معمول دستی از جمله استفاده از سرنگ gas tight چنین امکانی را فراهم نخواهد کرد.

موسوی همچنین خاطرنشان کرد: آزمایشگاه‌های مرجع و معتمد سازمان غذا و دارو، آزمایشگاه‌های مرجع و معتمد سازمان ملی استاندارد، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت شرکت آب و فاضلاب، آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت (QC) کارخانه‌های داروسازی و آزمایشگا‌های مرجع و معتمد سازمان دامپزشکی از مراکزی هستند که از این تجهیز استفاده کرده اند.

این فعال فناور در پایان از بروکراسی اداری فرآیند ثبت دستگاه‌ها در فهرست دانش بنیانی انتقاد کرد و گفت: چنین روند‌های دست و پا گیری عملا وقت تولید کننده را می‌گیرد و سرعت یک مجموعه را در پیشبرد اهدافش کند می‌کند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *