Wp Header Logo 393.png

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به خواص میوه‌های پاییزی برای سلامتی بدن، فواید این میوه‌ها برای کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا در فصل پاییز را تشریح کرد.

در زمان آلودگی هوا «این میوه ها» را بخورید
دکتر غزاله اسلامیان در گفت‌وگو با  تسنیم با بیان این که فصل پاییز با تغییرات دما و کاهش تدریجی نور خورشید و آلودگی هوا، زمانی است که بدن به مراقبت بیشتری نیاز دارد؛ اظهار کرد: میوه‌های پاییزی به دلیل غنی بودن از مواد مغذی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، نقشی کلیدی در تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر آسیب‌های محیطی ایفا می‌کنند. این میوه‌ها نه تنها به سلامتی عمومی کمک می‌کنند، بلکه می توانند در روزهای آلوده پاییز از بدن در برابر اثرات آلودگی هوا محافظت کنند.

 

خواص انار برای سلامتی

وی با اشاره به خواص میوه‌های پاییزی افزود: انار یکی از میوه‌های پاییزی و یک منبع طبیعی از ترکیبات فنلی است که حاوی آنتی اکسیدان­هایی همچون تانن، پلی فنل، فلاونوئید و ویتامین C است. سایر آنتی اکسیدان­های انار شامل “توکوفرول­”ها و “آنتوسیانین”ها هستند که خواص پیشگیرنده و درمانی آن­ها به اثبات رسیده است. همچنین دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی انار مانند “پونیکالاجین” به کاهش التهاب، بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. مصرف انار در روزهای آلودگی هوا می‌تواند به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی هوا کمک کند.

 

خواص خرمالوبرای مقابله با اثرات آلودگی هوا

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به خواص خرمالو گفت: خرمالو منبعی غنی از بتاکاروتن، لوتئین و ویتامین C و A و آهن است. این ترکیبات به حفظ سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کنند. خرمالو با خاصیت سم‌زدایی خود به کاهش اثرات مضر فلزات سنگین موجود در هوای آلوده کمک می‌کند.

 

خواص بِه چیست؟

اسلامیان با بیان این که بِه منبع طبیعی پلی‌فنول‌ها، ویتامین E و C، فیبر پکتین است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارند؛ بیان کرد: ویتامین C موجود در بِه، به تقویت سیستم ایمنی و تولید کلاژن کمک می‌کند. فیبر و پکتین نیز به بهبود هضم و کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کنند. مصرف بِه خصوصاً در فصل پاییز به دلیل خواص ضد التهابی آن، می‌تواند به کاهش علائم آلرژی فصلی پاییزه کمک کند.

 

خواص آنتی اکسیدانی پرتقال

وی افزود: پرتقال، یکی از محبوب‌ترین میوه‌های فصل پاییز است که سرشار از ویتامین­های C وA و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند هسپریدین است. ویتامینC  موجود در پرتقال، به تقویت سیستم ایمنی و بهبود جذب آهن کمک می‌کند. “هسپریدین” نیز دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. مصرف پرتقال در فصل پاییز، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی آن، می‌تواند به کاهش اثرات مخرب آلودگی هوا بر روی ریه‌ها کمک کند.

 

خواص سیب برای کاهش اثرات آلودگی هوا

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی به بیان خواص سیب برای سلامتی پرداخت و گفت: سیب، سرشار از فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند “کوئرستین” است. کوئرستین، دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌هیستامینی است که می‌تواند به کاهش علائم آلرژی و آسم کمک کند. فیبر موجود در سیب نیز به بهبود هضم و کاهش وزن  کمک می‌کند. مصرف سیب در فصل پاییز، به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی آن، می‌تواند به محافظت از قلب و عروق در برابر آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا کمک کند.

نارنگی میوه کم کالری و پرفایده

وی با بیان این که نارنگی میوه‌ای پاییزی و خوشمزه و کم‌کالری است که سرشار از ویتامین C بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند؛ تصریح کرد: این میوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند “فلاونوئید”ها و “کاروتنوئید”هاست که برای سلامت پوست و کاهش التهاب مفیدند. فیبر موجود در نارنگی به بهبود هضم و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

 

خواص کیوی چیست؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به خواص کیوی تشریح کرد: کیوی میوه‌ای مغذی و کم‌کالری است که به دلیل محتوای بالای ویتامین C، تأثیر قابل‌توجهی در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد دارد. وجود فیبر محلول و نامحلول در کیوی، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای بهبود عملکرد گوارشی و پیشگیری از مشکلاتی مانند یبوست تبدیل کرده است. این میوه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند “پلی‌فنول‌” و ویتامین E است که از سلامت پوست محافظت می‌کنند و روند پیری را کند می‌سازند. پتاسیم موجود در کیوی به تنظیم فشار خون و حفظ تعادل الکترولیتی بدن کمک می‌کند، همچنین ترکیبات گیاهی خاص آن، سلامت قلب را تقویت می‌کنند.

 

آیا مصرف میوه‌ها به تنهایی اثر مثبت بر سلامتی دارد؟

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: نکته بسیار مهمی که باید بدانیم علم تغذیه علم تک ماده غذایی یا تک ماده مغذی نیست و اثرات سلامتی بخش مواد غذایی در کنار هم می­تواند در قالب الگوهای غذایی مختلف بر وضعیت سلامتی و پیشگیری و درمان بیماری­‌ها اثرگذار باشد. برای مثال اگر شما هر روز یک انار کوچک میل می­کنید ولی هر روز از مواد غذایی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس یا فست فودها یا مواد غذایی شیرین نیز در الگوی غذایی خود استفاده می­کنید، اثرات سلامتی بخش انار در بدن شما کاهش می­یابد.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *