علیرغم غذاهای پرچرب که در چنین مواقعی وقتی استرس دارید هوس خوردن غذاهای چرب می کنید؟ کاکائو خوردنی جذابی است که می تواند این ولع را در شما جبران کند. ممکن است به سراغ آنها برویم، نوشیدن کاکائو داغ ممکن است به ما کمک کند تا سریعتر از اثرات فیزیولوژیکی استرس خلاص شویم. این بر اساس یک مطالعه جدید از دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا است.
نواندیش: وقتی استرس دارید هوس خوردن غذاهای چرب می کنید؟ کاکائو خوردنی جذابی است که می تواند این ولع را در شما جبران کند.
به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، مدیکال نیوز در مورد تاثیر کاکائو بر بهبود استرس نوشت: علیرغم غذاهای پرچرب که در چنین مواقعی ممکن است به سراغ آنها برویم، نوشیدن کاکائو داغ ممکن است به ما کمک کند تا سریعتر از اثرات فیزیولوژیکی استرس خلاص شویم. این بر اساس یک مطالعه جدید از دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا است.
نویسندگان این مطالعه که در Food & Function منتشر شده است، قبلاً نشان داده بودند که مصرف غذاهای چرب ممکن است بر عملکرد عروق تأثیر منفی بگذارد و اکسیژن رسانی قشر مغز را در موقعیت های استرس زا کاهش دهد و از بهبودی بعدی بدن جلوگیری کند.
کاکائو حاوی فلاوانول به نام اپی کاتچین است که لایه سلولی اندوتلیال رگهای خونی را شل میکند، عملکرد آنها را بهبود میبخشد و فشار خون بالا را که یک واکنش رایج به استرس است، برطرف میکند.مصرف نوشیدنی کاکائو با پاسخ بهتر به استرس مرتبط است.
برای مطالعه حاضر، محققان 23 مرد و زن جوان و سالم را انتخاب کردند. هر یک ساعت و نیم قبل از انجام یک کار استرس روانی 8 دقیقه ای، یک وعده غذایی پرچرب همراه با یک نوشیدنی کاکائویی با اپیکاتچین بالا یا کم مصرف کرد.
به گفته رندیرو، هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا مصرف چربی بهبود اتساع ناشی از جریان را به دنبال استرس روانی به تاخیر می اندازد، اگرچه شواهدی از افزایش سطح تری گلیسیرید و پروتئین واکنشی C در خون چندین ساعت پس از مصرف غذاهای چرب وجود دارد.
سطوح بالا از این ها اکسید نیتریک مشتق از اندوتلیوم را کاهش می دهد و عملکرد اندوتلیال را مختل می کند. به همین دلیل است که کاکائو به کاهش استرس کمک می کند.
رندیرو به طور مشابه خاطرنشان کرد که اپی کاتچین موجود در کاکائو “در دسترس بودن گشادکننده عروق […] اکسید نیتریک را افزایش می دهد، که به بهبود عملکرد عروقی معروف است.”
فلاوانول ها نوعی فلاونوئید هستند، گروهی از ترکیبات گیاهی که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود شناخته شده اند. از دیگر منابع فلاوانول ها می توان به چای سبز، پوست سیب، انواع توت ها و انگور اشاره کرد.
رندیرو همچنین گفت، نشانه هایی نیز وجود دارد که «ذرات لیپوپروتئین غنی از تری گلیسیرید ممکن است باعث آسیب مستقیم به دیواره عروقی شوند. از طرف دیگر، مصرف چربی ممکن است به طور غیرمستقیم با افزایش استرس اکسیداتیو باعث اختلال عملکرد اندوتلیال شود.
با این اوصاف در زمان هایی که استرس دارید نوشیدن یک فنجان کاکائو داغ می تواند گزینه مطلوبی باشد.
source