بزرگترین پمپ حرارتی آب دریا مبتنی بر CO2 در جهان در بندر اسبیرگ (Esbjerg) در دانمارک کار خود را آغاز کرده است.
به گزارش ایسنا، این فناوری که توسط شرکت سوئیسی «من انرژی سلوشنز» (MAN Energy Solutions) توسعه یافته است، گامی به سوی کربنزدایی زیرساختهای گرمایشی است و نمونهای برای شهرهایی است که به دنبال کاهش تأثیر خود بر محیط زیست هستند.
این پمپ حرارتی ۷۰ مگاواتی یک جزء کلیدی از یک استراتژی گستردهتر برای دور شدن از اتکا به سوخت فسیلی است.
تاسیسات پمپ حرارتی پیشگام با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، گرما را از آب دریا و مزارع بادی مجاور استخراج میکند تا گرمایش ۲۵ هزار خانوار را تامین کند.
این شرکت در بیانیهای مطبوعاتی گفت: کارخانه جدید پمپ حرارتی سالانه تقریباً ۲۸۰ هزار مگاواتساعت گرمای کربنخنثی را تأمین میکند.
نقطه عطف راه اندازی عملیاتی تاسیسات پمپ حرارتی
در این بیانیه مطبوعاتی آورده شده است: این پمپ حرارتی نیازهای گرمایشی ۲۵ هزار خانوار را پوشش میدهد و در عین حال انتشار کربن دی اکسید (CO2) را تا ۱۲۰ هزار تن در سال کاهش میدهد.
به گفته شرکت «من انرژی»، این فناوری طرحی را برای سایر مراکز جمعیتی ارائه میدهد که راه حلهای گرمایشی را بررسی میکنند.
هله دام هنریچسن (Helle Damm-Henrichsen) مدیر عامل شرکتی که این کارخانه پمپ حرارتی را راهاندازی میکند به نام دیآیان فورسینینگ (DIN Forsyning) اظهار داشت: این یک نقطه عطف مهم است که ما مدتها مشتاقانه آن را انتظار کشیدهایم.
این پروژه نه تنها از نظر مقیاس پمپ حرارتی CO2 بلکه به دلیل ادغام جامع آن از منابع مختلف انرژی نیز قابل توجه است.
این تاسیسات دارای یک دیگ بخار ۶۰ مگاواتی است که سوخت آن با خرده چوب پایدار تامین میشود و تامین پایدار انرژی تجدیدپذیر را تضمین میکند.
یک نیروگاه دیگ بخار برقی ۴۰ مگاواتی، انعطافپذیری این سیستم را افزایش میدهد، اوج تقاضا را مدیریت میکند و ظرفیت گرمایش پشتیبان را نیز فراهم میکند.
استفاده از CO2 به عنوان مبرد
استفاده از CO2 به عنوان مبرد در پمپ حرارتی بیشتر بر تعهد پروژه به مسئولیت زیست محیطی تأکید میکند.
در بیانیه مطبوعاتی آمده است: این موضوع برای شرکت DIN Forsyning با توجه به موقعیت مکانی این کارخانه در ساحل دریای وادن (Wadden Sea) که یک مکان ثبت شده در میراث جهانی یونسکو با یک اکوسیستم حساس است، مورد توجه است.
مبرد CO2 جایگزین ایمنتر و پایدارتر برای مبردهای سنتی است.
این سیستم علاوه بر مزایای زیست محیطی، برای کارایی و پایداری شبکه طراحی شده است و قابلیتهای آن اجازه میدهد تا با تغییرات تقاضای انرژی سازگار شود.
این شرکت توضیح داد: این راه حل همچنین تعادل سریع شبکه الکتریکی را امکانپذیر میکند و بنابراین از ادغام تولید برق متناوب مانند خورشیدی و باد پشتیبانی میکند. همچنین این سیستم را میتوان چندین بار در روز با قابلیت واکنش سریع روشن و خاموش کرد.
این فعل و انفعال پویا بین منابع مختلف انرژی یک سیستم گرمایش قابل اعتماد و انعطافپذیر را تضمین میکند.
فناوری نوآورانه و راه حلهای پایدار
این سیستم نوآورانه پمپ حرارتی دارای دو واحد موتور کمپرسور HOFIM بدون روغن و مهر و موم شده است که توسط شرکت «من انرژی» در زوریخ سوئیس توسعه یافته است.
در پایان این بیانیه مطبوعاتی آمده است: این واحدها از موتورهای پرسرعت و یاتاقانهای مغناطیسی فعال استفاده میکنند که نیاز به روغن را از بین میبرند و نیازهای تعمیر و نگهداری را نیز کاهش میدهند.
علاوه بر این، این سیستم به نظارت از راه دور، تجزیه و تحلیل دادهها و عیبیابی مجهز شده است که عملکرد و کارایی مطلوب آن را تضمین میکند.
استفاده از پمپهای حرارتی آب دریا مبتنی بر CO2 میتواند مسیری مناسب برای شهرها برای کربنزدایی زیرساختهای گرمایشی خود باشد.
با اتخاذ چنین راه حلهایی، شهرها میتوانند به طور فعال اثرات زیست محیطی خود را کاهش دهند و ایجاد جوامع پایدار را ترویج کنند.
source