دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی مطرح کرد؛
یکی از ویژگیهایی که رمز ارز دارد این است که ارزش آن توسط حاکمیت تعیین نمیشود و مردم آن را ارزش گذاری میکنند، با این حال این هم فرصت است هم تهدید؛ همچنین ناشناخته است و امیدواریم با رسمیت دادن بانک مرکزی به رمز ارزها در راستای فرهنگ سازی و آگاه سازی آن تلاش شود.
به گزارش بورسنیوز، هادی خانی، دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم در دومین روز از رویداد ارز دیجیتال با اشاره به اهمیت بحث رمز ارزها در بسیاری از اجلاسهای منطقهای و کارگروههای ضد پولشویی، یادآور شد که این موضوع، فرصتها و تهدیدها و نحوه مدیریت آن به شدت مورد توجه قرار گرفته است و افزود: این فرصت میتواند یک فرصت برای نظام پولی و مالی دنیا باشد، اما در عین حال نقاط ضعفی نیز دارد که باید به آنها توجه کرد. حاکمیت خیلی دیرتر از مردم به رمز ارزها ورود کرد، اما امیدواریم با تصمیمات درست و کم هزینه به اهداف مد نظر برسیم.
وی ادامه داد: در موضوع رمز ارز مردم جلوتر از حاکمیت بودند. اما همین که ورود کردیم خوب است و خودمان را باید اول به مردم برسانیم، بعد به وضع قوانین و بایدهای موجود رسیدگی کنیم.
خانی بیان داشت: یکی از ویژگیهایی که رمز ارز دارد این است که ارزش آن توسط حاکمیت تعیین نمیشود و مردم آن را ارزش گذاری میکنند، با این حال این هم فرصت است هم تهدید؛ همچنین ناشناخته است و امیدواریم با رسمیت دادن بانک مرکزی به رمز ارزها در راستای فرهنگ سازی و آگاه سازی آن تلاش شود.
وی با تاکید بر ضرورت نظارت صحیح در این حوزه گفت: بر موضوع پولشویی و حمایت مالی تروریسم FATF تمرکز زیادی کرده است و یکی از موضوعات مهم این نهاد رمزارزهاست و چالش جدی بر روی این موضوع در سایر کشورها ایجاد شده است؛ بنابراین در ملاحظات داخلی و بحث رمز ارزها به قوانین فرامرزی هم باید توجه شود تا بتوانیم از مزایای آن بهره ببریم.
خانی تأکید کرد: در ایران بحث رمزارز و تبعات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی آن به تازگی در دستور کار قرار گرفته و باید با تدبیر، نظارت و تصمیمگیری درست به این حوزه ورود پیدا کرد. باید پیش از هر اقدام اجرایی، هماهنگیهای ملی لازم انجام شود تا با کمترین هزینه و بهترین روش، فرصتها ایجاد شده و تهدیدات کنترل شوند.
وی اشاره کرد: مردم در بحث رمزارزها پیشتر از نهادهای دولتی اقداماتی کردهاند و استفاده از این فناوری به دلیل سهولت و کمهزینه بودن در کشور گسترش یافته است. با این حال، چالشهای ناشی از این موضوع نیازمند توجه و فرهنگسازی است.
خانی به مسئله نظارت فرامرزی در ارتباط با جرایم مالی ناشی از استفاده غیرقانونی از رمزارزها اشاره و تأکید کرد: بحث نظارت فرامرزی از جمله مسائل حیاتی در حوزه رمزارز است. این موضوع نمیتواند صرفاً با رویکرد داخلی حل شود و نیازمند تعامل و هماهنگی بینالمللی است.
وی یادآور شد: در شناسایی و مدیریت فرصتهای این موضوع از سایر دنیا عقبیم، بررسی تجربیات جهانی و همکاری با کشورهای مختلف به شناخت فرصتها و چالشهای رمزارز کمک خواهد کرد.
وی در این ارتباط به جلسهای که اخیرا با معاون وزیر اقتصاد ژاپن در هند داشته اشاره کرد و از تلاش برای ایجاد جلسات تخصصی خبر داد: هدف ما استفاده از تجربیات جهانی و هماهنگی با کشورهای دیگر است تا بتوانیم در استفاده از این فرصت موفقتر عمل کنیم. مدیریت این حوزه نیاز به رویکردی هوشمند، کارشناسی و دور از هرگونه احساسات و تصمیمگیریهای هیجانی دارد.
source