Wp Header Logo 2797.png

انواع روغن هیدرولیک و کاربرد آن ها در صنایع مختلف

روغن هیدرولیک نوعی روغن صنعتی است که به عنوان واسط برای انتقال نیرو در سیستم های هیدرولیک کاربرد دارد. انواع این روانکار با روغن پایه (سنتتیک، معدنی و نیمه سنتتیک) و افزودنی های ویژه (آنتی اکسیدان، ep و ضد خوردگی)، توسط برند های مختلف مانند بهران، شل، ایرانول و سپاهان تولید می شوند.

انواع روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک بر اساس خواص، روغن پایه و استاندارد ها، دسته بندی می شود. به طور مثال روغن های سنتتیک که از ترکیبات شیمیایی تولید می شوند و گرانتر از روغن های معدنی نیز می باشند، دارای خواصی مانند تحمل دمای بالا، طول عمر بیشتر و پایداری بالاتر هستند و برای سیستم هایی که نیاز به عملکرد دقیق در شرایط سخت دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

روغن های معدنی که متداول ترین نوع روغن های هیدرولیک می باشند، با افزودنی های ضد سایش، ضد زنگ و ضد اکسیداسیون، برای کاربرد های عمومی مناسب هستند. از انواع روغن های معدنی می توان روغن هیدرولیک ایرانول h68 را نام برد. در ادامه انواع روغن های هیدرولیک را بر اساس خواص بررسی می کنیم:

انواع روغن های هیدرولیک صنعتی بر اساس خواص

در انتخاب روغن هیدرولیک صنعتی برای برخی تجهیزات هیدرولیک، به خواص روغن توجه بسیاری می شود. این خواص باعث می شود که روغن در شرایط کاری مختلف سیستم هیدرولیک، انتقال قدرت و روانکاری را انجام دهد. در ادامه انواع خواص این روانکار را بررسی می کنیم:

  • روغن های هیدرولیک ضد سایش: این روغن هیدرولیک صنعتی حاوی افزودنی های ضد سایش مانند zddp است و با ایجاد یک لایه محافظ روی سطوح فلزی، از تماس مستقیم فلز با فلز جلوگیری می کند. از مهم ترین نوع روغن های هیدرولیک ضد سایش روغن هیدرولیک ایرانول h46 و روغن هیدرولیک ایرانول h68 می باشند که برای ماشین آلات تولیدی و تجهیزات ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • روغن هیدرولیک ضد آتش: روغن هیدرولیک ضد آتش، نوعی روغن هیدرولیک است که با آب محلول شده و دمای اشتعال بالایی دارد. همچنین این روغن دارای پایداری شیمیایی بالایی می باشد که در دمای بالا از تجزیه شدن خودداری کرده و خواص خود را حفظ می کند.
  • روغن های هیدرولیک با ویسکوزیته چندگانه: این روغن صنعتی در برابر تغییرات دما مقاوم بوده و ویسکوزیته مناسبی دارد. استفاده از این روغن برای سیستم هایی که در دمای متغیر کار می کنند گزینه مناسبی می باشد زیرا در تغییرات دمایی رقیق یا غلیظ نمی شوند.

روغن هیدرولیک خودرو

روغن هیدرولیک خودرو دارای تفاوت هایی نسبت به نوع صنعتی آن می باشد. به طور مثال ویسکوزیته آن نسبت به نوع صنعتی پایین تر بوده و در دمای مختلف عملکرد یکسانی دارد. همچنین نوع صنعتی روغن های هیدرولیک، پایداری در برابر حرارت بیشتری نسبت به روغن خودرو نیاز خواهد داشت. در ادامه انواع روغن های هیدرولیک خودرو را بررسی می کنیم:

روغن هیدرولیک atf

یکی از انواع روغن هیدرولیک خودرو، روغن atf است که به روان سازی و انتقال قدرت از موتور به چرخ ها، از طریق گیربکس اتوماتیک، کمک می کند. همچنین روغن هیدرولیک atf باید دارای ویسکوزیته متغییری باشد که در دمای بالا غلیظ تر شده و عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

از این روغن در سیستم های انتقال قدرت، گیربکس های اتوماتیک و در برخی موارد در سیستم فرمان هیدرولیک، مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن هیدرولیک فرمان

روغن هیدرولیک فرمان نوعی روغن تخصصی است که در سیستم فرمان هیدرولیک خودرو، وظیفه انتقال نیرو برای چرخاندن فرمان را از طریق سیستم هیدرولیک انجام می دهد. کار اصلی این روغن، روانسازی سیستم فرمان است طوری که راننده نیروی کمی برای چرخاندن فرمان نیاز داشته باشد. این روغن در سیستم فرمان هیدرولیک، سیستم های تعلیق و کمک فنر، مورد استفاده قرار می گیرد.

زمان تعویض روغن هیدرولیک

زمان تعویض روغن هیدرولیک

زمان تعویض روغن هیدرولیک به نوع سیستم هیدرولیک و توصیه های سازنده خودرو یا دستگاه بستگی دارد. به طور مثال برای سیستم خودرو، این روغن هر 2 تا 3 سال یا 40 هزار تا 50 هزار کیلومتر کارکرد باید تعویض شود. همچنین در سیستم های هیدرولیک صنعتی مانند دستگاه های پرس و پمپ ها، هر 1000 تا 2000 ساعت کارکرد باید اقدام به تعویض روغن هیدرولیک نمایید. در ادامه برخی علائم نیاز به تعویض روغن سیستم هیدرولیک را بررسی می کنیم:

  • کاهش کارایی سیستم: کاهش فشار یا عملکرد ضعیف سیستم هیدرولیک
  • صدای غیر عادی: صدای تق تق و هر نوع صدای غیر عادی دیگر
  • رنگ تیره روغن: هنگامی که روغن قهوه ای یا سیاه شود
  • کاهش سطح روغن: در صورت کاهش سطح، به روغن اضافه شود
  • تغییرات در دما: هنگامی که روغن تغییرات دمایی شدید را تجربه کند

کاربرد های روغن هیدرولیک

از روغن هیدرولیک به عنوان روان کار و منتقل کننده نیرو در بسیاری از صنایع و تجهیزات استفاده می شود. در ادامه برخی کاربرد های این روانکار را بررسی می کنیم:

  • صنعت خودرو: سیستم فرمان هیدرولیک، گیربکس اتوماتیک، ترمز هیدرولیک و سیستم تعلیق هیدرولیک
  • ماشین آلات صنعتی: دستگاه های پرس، پمپ ها، جرثقیل ها، دستگاه های خنک کننده، و سیستم های تنظیم فشار
  • پمپ ها و موتور های هیدرولیک: تجهیزات حفاری و کامیون های بوم
  • سیستم های هیدرولیک سنگین: بیل مکانیکی، لودر و گریدر
  • صنایع نفت و گاز: دستگاه های تست فشار و جریان
  • سیستم های هیدرولیک دریایی: در کشتی ها و سکوهای نفتی
  • ماشین آلات کشاورزی: کمباین، دستگاه های برداشت و شخم زنی

شما می توانید جهت خرید نمونه های مختلف روغن هیدرولیک مانند روغن هیدرولیک ایرانول h68 و روغن هیدرولیک ایرانول h46، به سایت شرکت فیدار اویل با آدرس “fidaroil.com” مراجعه نمایید. fidaroil انواع روغن صنعتی مانند روغن گیربکس، روغن کمپرسور و روغن حرارتی از برند های معتبر مانند بهران، سپاهان و شل را با قیمت و کیفیت مناسب ارائه می دهد.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *