Wp Header Logo 2791.png

در تصویر روز ناسا، صورت فلکی شکارچی درحال طلوع از پشت رشته‌کوهی در جنوب لهستان دیده می‌شود. نمایش زمستانی که در این تصویر مشاهده می‌کنید، در طولانی‌ترین شب نیم‌کره شمالی (انقلاب زمستانی) ثبت شده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

به گزارش دیجیاتو، در تصویر روز ناسا، سحابی‌هایی که معمولاً با چشم غیرمسلح مشاهده نمی‌شوند، با استفاده از دوربینی که برای ثبت نور قرمز هیدروژن-آلفا تنظیم شده، آشکار شده‌اند. این سحابی‌ها در حاشیه ابر مولکولی شکارچی قرار دارند.

در کنار این ابر مولکولی، ستارگان کمربند معروف این صورت فلکی خودنمایی می‌کنند. همچنین غول‌های درخشان ابطالجوزا (دست شکارچی یا آلفا شکارچی) و ریگل (پای شکارچی یا بتا شکارچی) به‌وضوح دیده می‌شوند.

بالاتر از شکارچی، ستاره نارنجی‌قرمز رنگ دبران (چشم گاو نر) در مرکز خوشه ستاره‌ای V شکل هایدز در صورت فلکی گاو دیده می‌شود. خوشه ستاره‌ای باز هایدز نزدیک‌ترین خوشه ستاره‌ای به خورشید است و در فاصله ۱۵۳ سال نوری از زمین قرار دارد.

از نظر ناظر زمینی، اگرچه ستاره دبران در این خوشه قرار گرفته، ارتباط فیزیکی با هایدز ندارد و بسیار به زمین نزدیک‌تر است؛ دبران در فاصله ۶۵ سال نوری از زمین قرار دارد.

طلوع صورت فلکی شکارچی بر فراز کوه‌های برفی لهستان

بالای تصویر، خوشه ستاره‌ای پروین یا «هفت خواهران» با ستارگان درخشان و آبی‌رنگش به‌وضوح مشاهده می‌شود. این خوشه در فاصله ۴۴۰ سال نوری از ما قرار گرفته، اما به‌دلیل ستارگان جوان و پرنورش درخشان‌تر از خوشه هایدز دیده می‌شود.

همچنین در این تصویر، سیاره مشتری که در نزدیکی حالت مقابله قرار دارد، درخشان‌ترین جسم آسمانی این منظره است و بر فراز قله‌های برفی در افق خودنمایی می‌کند. آیا می‌توانید آن را در تصویر پیدا کنید؟

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *