Wp Header Logo 1057.png

اتک آن تایتان و داستان شگفت‌انگیز هاجیمه ایسایاما در نوامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و یک خلأ غیرقابل توصیف برای طرفداران به جا گذاشت. با این حال، اگرچه اتک آن تایتان یکی از بهترین انیمه‌های تاریخ به حساب می‌آید و هیچ سریالی دقیقاً مانند آن نیست، اما گزینه‌هایی وجود دارند که جوهره‌ای مشابه داشته و می‌توانند توجه هر طرفداری را از فانتزی تاریک شونن یا داستان‌هایی درباره بقا در دنیایی پادآرمان‌شهری، به خود جلب کنند.

در حالی که اتک آن تایتان به خاطر پیچش‌های داستانی، شخصیت‌های پیچیده و انیمیشن بی‌نقص خود در یادها مانده است، انیمه‌های برجسته‌ای هم وجود دارند که موضوعات مشابهی را پوشش می‌دهند. چه به دلیل وجود دنیای تخیلی، رازهای موجود در داستان، یا تم‌های عمیقی همچون انسانیت، فداکاری، جنگ و طبقات اجتماعی، انیمه‌های این لیست مشابه اتک آن تایتان هستند و مطمئناً برای کسانی که به دنبال تماشای یک انیمه جدید هستند، لذت‌بخش خواهند بود.

۱۰. کایجو شماره ۸ (Kaiju No. 8)

  • بر اساس مانگای نائویا ماتسوموتو

  • سال نمایش: ۲۰۲۴

  • تعداد قسمت: ۱۲

کایجو شماره ۸ (Kaiju No. 8)

خط داستانی Kaiju No. 8 عناصر مشترکی با اتک آن تایتان دارد. شخصیت اصلی، کافکا هیبینو، به‌طور غیرمنتظره توانایی تبدیل شدن به یک کایجو، یعنی موجودی غول‌پیکر که تهدیدی برای بشریت است، به دست می‌آورد. این موجودات از همان نوعی هستند که او قصد نابودی‌شان را دارد. همچنین، کافکا آرزو دارد به یک سازمان نظامی به نام نیروی دفاع ضد کایجوی ژاپن بپیوندد تا از کشورش محافظت کند، که این شباهت زیادی به داستان ارن یگر دارد.

یکی دیگر از شباهت‌ها، تیم‌هایی هستند که در هر دو انیمه برای نابودی کایجوها و تایتان‌ها تشکیل شده‌اند. علاوه بر این، هر دو شخصیت اصلی یک دوست دوران کودکی دارند که یک سرباز نابغه و قدرتمند است. همچنین، هم کافکا و مینا و هم ارن و میکاسا خانه‌های خود را پس از حمله یکی از این موجودات از دست داده‌اند. با این حال، این داستان‌ها متفاوت هستند، زیرا Kaiju No. 8 از Shin Godzillaالهام گرفته و فضایی نسبتاً سبک‌تر از اتک آن تایتان دارد و بر کمدی تاکید کرده است.

۹. گلوله سیاه (Black Bullet)

  • بر اساس مجموعه لایت ناول نوشته شیدن کانزاکی و تصویرگری ساکی اوکای

  • سال نمایش: ۲۰۱۴

  • تعداد قسمت: ۱۳

گلوله سیاه (Black Bullet)

Black Bullet یک انیمه کمتر شناخته‌شده است که برخی از عناصر مشابه با اتک آن تایتان را داراست. در انیمه گلوله سیاه، ویروسی زمین را ویران کرده و باعث ظهور هیولاهای غول‌پیکری به نام گاستریا شده و در نتیجه، جهان با یک دژ عظیم و دیوارکشی‌های بزرگ تقسیم شده است. علاوه بر این، کودکانی وجود دارند که شبیه به ارن هستند. اگرچه آن‌ها تبدیل به گاستریا نمی‌شوند، اما در یک نقطه میانی قرار دارند که به آن‌ها توانایی‌های ماورای انسانی داده و امکان مبارزه با این هیولاها را فراهم می‌کند.

یکی دیگر از شباهت‌های این دو انیمه، تشکیل یک تیم ویژه برای مبارزه با گاستریا، مشابه لشکر شناسایی در اتک آن تایتان است. انیمه Black Bullet همچنین به موضوعاتی مانند مرگ‌های تراژیک، سرکوب طبقات اجتماعی و تبعیض می‌پردازد؛ تبعیضی که کودکان ایمیر نیز در اتک آن تایتان تجربه می‌کردند. این موضوع باعث به تصویر کشیدن تضادهای داخلی می‌شود که توسط خود انسان‌ها ایجاد شده‌اند.

۸. اسرافیل پایانی (Seraph of the End)

  • بر اساس مجموعه لایت ناول نوشته تاکایا کاگامی و تصویرگری یاماتو یاماموتو

  • سال نمایش: ۲۰۱۵

  • تعداد قسمت: ۲۴

اسرافیل پایانی (Seraph of the End)

یکی دیگر از انیمه‌های ساخته‌شده توسط استودیوی Wit، یعنی Seraph of the End، در زمان نمایش باعث شد بسیاری از بینندگان آن را با اتک آن تایتان مقایسه کنند. شخصیت اصلی این انیمه، یوئیچیرو هیاکویا، نیز برای نجات بشریت و گرفتن انتقام از موجوداتی که خانواده‌اش را به قتل رسانده‌اند، می‌جنگد و اعلام می‌کند که همه آن‌ها را نابود خواهد کرد. اسرافیل پایانی در یک دنیای پسا-آخرالزمانی جریان دارد که در آن بشریت در آستانه انقراض است؛ نه به دلیل تایتان‌ها، بلکه به دلیل یک بیماری و قیام خون‌آشام‌ها.

به همین ترتیب، همان‌طور که ارن و میکاسا به یک نیروی ویژه ملحق می‌شوند، یوئیچیرو نیز به سازمانی به نام گروه شیاطین ماه می‌پیوندد که یک گروه مقاومت اختصاصی برای نابودی خون‌آشام‌ها با استفاده از سلاح‌های ویژه است. همچنین، رابطه یوئیچیرو و میکائلا شباهت زیادی به رابطه خواهر و برادری ارن و میکاسا دارد.

۷. دکا-دِنس (Deca-Dence)

  • سریال اصلی انیمیشن به کارگردانی یوزورو تاچیکاوا و نویسندگی هیروشی سکو

  • سال نمایش: ۲۰۱۶

  • تعداد قسمت: ۱۲

دکا-دنس (Deca-Dence)

Deca-Dence ترکیبی از بهترین عناصر اتک آن تایتان، Gurren Lagann و Nausicaä of the Valley of the Wind است و داستانی لذت‌بخش ارائه می‌دهد که از دید بسیاری از مخاطبان پنهان مانده است. مشابه با اتک آن تایتان، در دکا-دنس نیز موجودات غول‌پیکر فضایی عجیبی به نام گادول تقریباً تمام جمعیت انسانی را نابود کرده‌اند و بازماندگان مجبور به پناه گرفتن در یک دژ عظیم شده‌اند.

انیمه اتک آن تایتان چگونه قواعد و قوانین ژانر شونن را تغییر می‌دهد؟

مانند ارن، ناتسومه نیز یکی از والدین خود را از دست داده و آرزوی صلح دارد. او مشتاق است که به یک Gear تبدیل شود تا با گادول مبارزه کند و روحیه‌ای شکست‌ناپذیر شبیه به ارن دارد؛ اما با دیدگاهی بسیار شادتر. همچنین، Gearها بخشی از یک سازمان نظامی به نام The Power هستند که هدف آن‌ها مبارزه با گادول است، مشابه با لشکر شناسایی در اتک آن تایتان. علاوه بر این، مانند تجهیزات ODM در اتک آن تایتان، شخصیت‌های Deca-Dence از جت‌پک‌هایی برای جابه‌جایی در نبرد استفاده می‌کنند.

۶. انگل: قاعده کلی (Parasyte: The Maxim)

  • بر اساس مانگای هیتوشی ایواکی

  • تاریخ نمایش: ۲۰۱۴

  • تعداد قسمت: ۲۳

انگل: قاعده کلی (Parasyte: The Maxim)

یکی از انیمه‌هایی که خط داستانی آن شباهت زیادی به اتک آن تایتان دارد و مانگای آن دو دهه زودتر منتشر شده، Parasyte: The Maxim است. اگرچه Parasyte در یک دنیای پادآرمان‌شهری جریان ندارد و در یک واقعیت مدرن اتفاق می‌افتد، اما در این انیمه نیز بشریت در معرض خطر قرار دارد؛ این بار به دلیل گونه‌ای انگل که کنترل انسان‌ها را به دست می‌گیرد. این انگل‌ها نیز مانند تایتان‌ها انسان‌ها را می‌بلعند.

یکی دیگر از شباهت‌های Parasyte با اتک آن تایتان، دگرگونی غیرمنتظره شخصیت اصلی، شینیچی، است که به نوعی هیبرید تبدیل می‌شود؛ زمانی که یک انگل کنترل دست راست او را به دست می‌گیرد. او باید از خود در برابر دیگر انگل‌هایی که قصد حمله به او را دارند محافظت کرده و در عین حال به دیگر انسان‌ها نیز کمک کند. یکی از موضوعات مشترک این دو انیمه، ارائه دیدگاه‌های منحصربه‌فرد درباره انسانیت و اخلاقیات جامعه است.

۵. خدا خوار (God Eater)

  • بر اساس سری بازی‌های ویدیویی توسط Namco Bandai Games

  • سال نمایش: ۲۰۱۵

  • تعداد قسمت: ۱۳

خدا خوار (God Eater)

God Eater انیمه‌ای است که بر اساس یک بازی ساخته شده و به دلیل شباهت‌های داستانی، مقایسه آن با اتک آن تایتان اجتناب‌ناپذیر است. این انیمه نیز یک دنیای پسا-آخرالزمانی را به تصویر می‌کشد که در آن، بیشتر انسان‌ها در پایگاه‌هایی محصور در پشت دیوارها زندگی می‌کنند تا خود را از موجودات غول‌پیکری به نام آراگامی محافظت کنند. این موجودات تنها با سلاح‌های ویژه قابل شکست هستند.

در God Eater، شخصیت اصلی، لنکا، مانند ارن، به دلیل گذشته‌ای تراژیک به عنوان سرباز به یک واحد نظامی ملحق می‌شود. اما برخلاف اتک آن تایتان، داستان گذشته او از ابتدا نشان داده نمی‌شود و او هاله‌ای از رمز و راز دارد که به مرور زمان و از طریق فلش‌بک‌ها آشکار می‌شود. در نتیجه، در God Eater، پس‌زمینه دنیای داستان مانند اتک آن تایتان ناشناخته باقی نمی‌ماند، بلکه به تدریج توضیح داده می‌شود، که این امر باعث می‌شود افشاگری‌ها همچنان جذاب و هیجان‌انگیز باقی بمانند.

۴. کابانری از قلعه آهنی (Kabaneri of the Iron Fortress)

  • سریال اصلی انیمیشن به کارگردانی تتسورو آراکی و نویسندگی ایچیرو اوکوچی

  • سال نمایش: ۲۰۱۶

  • تعداد قسمت: ۱۲

کابانری از قلعه آهنی (Kabaneri of the Iron Fortress)

یکی از انیمه‌هایی که شباهت‌های زیادی با اتک آن تایتان دارد، به‌جز داشتن همان کارگردان، آهنگساز و استودیو انیمیشن‌سازی،Kabaneri of the Iron Fortress است. هنگام انتشار، بسیاری از آن به‌عنوان یک نسخه استیم‌پانکی از اتک آن تایتان یاد کردند، زیرا داستان آن شباهت‌های بسیاری دارد. در این انیمه نیز بشریت در مقابل یک تهدید ماورایی پشت «دیوارها» پناه گرفته است. با این حال، در Kabaneri دیوارها در واقع ایستگاه‌های محصور و یک قطار سریع‌السیر تقویت‌شده هستند و تهدیدها نه تایتان‌ها، بلکه زامبی‌هایی به نام کابانه هستند.

سفر به دوران پیش از وقایع اتک آن تایتان

با این وجود، Kabaneri ثابت کرد که علیرغم الهام‌گیری‌های واضح از اتک آن تایتان، یک سریال عالی است. این انیمه دارای انیمیشنی چشم‌نواز و طراحی شخصیت‌های قوی است که یادآور Alita: Battle Angel است و لحظاتی پر از هیجان و سرعت بالا ارائه می‌دهد که با آرامش‌های میان‌قسمت‌های اتک آن تایتان متفاوت است. علاوه بر این، داستان آن ساده‌تر است، که می‌تواند برای بینندگانی جذاب باشد که به دنبال تجربه یک انیمه اکشن خالص هستند.

۳. ناکجاآباد موعود (The Promised Neverland)

  • بر اساس مانگا نوشته کایو شیرای و تصویرگری پوسوکا دمیزو

  • سال نمایش: ۲۰۱۹

  • تعداد قسمت: ۲۳

ناکجاآباد موعود (The Promised Neverland)

مشابه با اتک آن تایتان، در The Promised Neverland گروه اصلی شخصیت‌ها کاملاً از واقعیت دنیای بیرون از جهان کوچک خود بی‌خبر هستند. علاوه بر این، همان‌طور که دیوارهای اتک آن تایتان برای «محافظت» از شخصیت‌ها ساخته شده‌اند، در The Promised Neverland نیز شخصیت‌ها در یتیم‌خانه‌ای زندگی می‌کنند که آن‌ها را از کشف حقیقت بازمی‌دارد و همه‌چیز توسط افرادی که در پشت پرده هستند، مدیریت می‌شود. همچنین، این انیمه به شکلی درخشان تنش و وحشت روان‌شناختی را به تصویر می‌کشد؛ چیزی که تعداد کمی از انیمه‌ها می‌توانند به این خوبی ارائه دهند، و مخاطبان را در انتظار می‌گذارد تا ببینند آیا شخصیت‌ها می‌توانند زنده بمانند یا نه.

متأسفانه، در حالی که فصل اول The Promised Neverland توسط بسیاری یک شاهکار محسوب می‌شود، کیفیت آن در فصل دوم به شدت افت می‌کند؛ از انیمیشن گرفته تا حذف بسیاری از خطوط داستانی مهم، که منجر به پایانی شتاب‌زده و کم‌اثر شده است. از آنجایی که این مانگا نسبتاً کوتاه است (۱۸۱ فصل)، توصیه می‌شود پس از تماشای فصل اول انیمه، مستقیماً به سراغ مانگا بروید.

۲. شوالیه‌های سیدونیا (Knights of Sidonia)

  • بر اساس مانگای تسوتومو نیهی

  • سال نمایش: ۲۰۱۴

  • تعداد قسمت: ۲۴

شوالیه‌های سیدونیا (Knights of Sidonia)

Knights of Sidonia یک انیمه ایده‌آل برای علاقه‌مندان به سبک مکا است که می‌خواهند ببینند ایده‌های اتک آن تایتان چگونه در فضا عمل می‌کنند. در این انیمه، بشریت تقریباً توسط موجوداتی به نام گانا که حتی از تایتان‌های اتک آن تایتان نیز مرموزتر هستند، نابود شده است. با این حال، به جای اینکه بشریت در پشت دیوارها محصور شود، زمین نابود شده و بازماندگان در کلونی‌های فضایی متحرک زندگی می‌کنند و از این موجودات که آن‌ها را شکار می‌کنند، می‌گریزند.

مانند اتک آن تایتان، Knights of Sidonia نیز یک جامعه نظامی پیچیده را به تصویر می‌کشد. اگرچه این کلونی‌ها مدت‌ها از حمله گانا در امان بوده‌اند، اما یک ناوگان از خلبانان آموزش‌دیده برای مقابله با این هیولاها آماده نگه داشته می‌شود. همچنین، مانند اتک آن تایتان، این انیمه به دلیل داستان تاریک، پیچیدگی‌های سیاسی و رازهایش محبوب است. Knights of Sidonia سؤالات زیادی را برای بینندگان مطرح می‌کند؛ از جمله اینکه این موجودات چه هستند، چه می‌خواهند و حقیقت پیرامون این کشتی فضایی چیست.

۱. ۸۶ (Eighty-Six)

  • بر اساس مجموعه لایت ناول نوشته آساتو آساتو و تصویرگری شیرابی

  • سال نمایش: ۲۰۲۱

  • تعداد قسمت: ۲۳

۸۶ (Eighty-Six)

Eighty-Six یکی از بهترین انیمه‌های مدرن کمتر شناخته‌شده است که شباهت‌های زیادی با اتک آن تایتان دارد. در هر دو انیمه، گروه‌هایی از جنگجویان نخبه برای مقابله با تهدیدات قریب‌الوقوع تشکیل می‌شوند که در این مسیر، انسان‌های بسیاری کشته می‌شوند. از طرف دیگر، در اتک آن تایتان مردم به‌طور ظاهری در پشت دیوارها زندگی آرامی دارند، بدون اینکه از حقیقت آگاه باشند، و در ۸۶ نیز بیشتر جامعه از وحشت‌های واقعی که سربازان در میدان نبرد با آن روبرو هستند، بی‌خبر است.

با وجود اینکه ۸۶ یک انیمه مکا است، مانند اتک آن تایتان، نمایشی عالی از جنگ ارائه می‌دهد؛ اما این اتفاق از زاویه‌ای متفاوت می‌افتد و بیشتر بر پیامدها و تأثیرات جنگ بر افراد تمرکز دارد. این انیمه همچنین پیچش‌های داستانی جذابی را به نمایش می‌گذارد و به بررسی تأثیر سیاست و نژادپرستی بر جامعه می‌پردازد. علاوه بر این، ۸۶ دارای شخصیت‌های پیچیده و پرداخته‌شده‌ای است که هر کدام با مشکلات و چالش‌های خود روبرو هستند. این ویژگی‌ها باعث می‌شود Eighty-Six انیمه‌ای مشابه با اتک آن تایتان باشد که هر طرفداری از آن لذت خواهد برد.

منبع: Screen Rant


سام صابری و اولین کمپ کویری گیمینگ جهان | ولاگ کویری گیمینگ@samsaberi

Loading

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *