همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده روز چهارشنبه، ۱۰ بهمن، ۱۴۰۳ توسط دانشگاه جامع امام حسین و تحت حمایت سیویلیکا در شهر تهران برگزار میشود.
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا؛ از مهمترین شاخصههای تمدن نوین اسلامی، توحیدگرایی و استقرار عدالت و امنیت فراگیر مبتنی بر اندیشه و جهان بینی اسلامی است که تعیّن بخش و اثرگذار بر مسیر و جهت گیریهای فناوریهای نوین به طور عام و هوش مصنوعی به طور خاص است.
برای وصول به شاخصههای تمدن نوین اسلامی بر مبنای دانش و علوم بنیادین، هوش مصنوعی که به لحاظ کارکردی و رفتاری مشابه با برخی ظرفیتهای هوش انسانی عمل میکند، یک امکان مهم و یک تغییر در زیست بوم زندگی بر مبنای حکمرانی اسلامیِ هوشمند محسوب میشود.
بدیهی است هوش مصنوعی در تعامل با جامعه انسانی، یک پدیده اجتماعی و مرتبط با زیست بوم دینی و فرهنگی جامعه محسوب میشود که میبایست ابتناء همه ابعاد آن بر مبانی، ارزشها، قابلیت ها، سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، مورد توجه قرار گیرد.
فرصتهای قابل توجه حاصل از پیشرفت علم و فناوری در کنار توان قابل ملاحظه آن برای درک مسائل و همچنین قدرت پیشگیرانه آن در مهار بحرانها و مشکلات پیشِ روی جوامع، موجب شده است تا در سطح بین المللی در اسناد ملی و برنامههای کلان، سرفصل مهمی به این موضوع اختصاص یابد.
در کشور ما نیز توسعه علم و فناوری و توجه به رشد علمی جایگاه قابل توجهی در گفتمان راهبردی کشور و به طور خاص در کلام امامین انقلاب و اسناد و برنامههای کلان کشور به ویژه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دارد.
اگر در دورهای صنعت نفت، صنعت برق و فناوری اطلاعات باعث تحول همه جانبه صنعت شد، امروزه یکی از مهمترین حوزه های فناورانهای که باتوجّه به گذشته، حال و آینده تحوّل آفرین خود بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته، علوم و فناوریهای هوش مصنوعی است که برخوردار از ابعاد فلسفی، اخلاقی، فقهی، حقوقی، فنی و مهندسی است.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز در دیدار با نخبگان، ضمن تأکید همیشگی نسبت به تمرکز بر فناوری های نو به عنوان مأموریت ویژه نخبگان، به طور خاص تمرکز بر هوش مصنوعی را به عنوان ظرفیت مهم برای حکمرانی نظاممند و اثرگذار بر پیشرفت همه جانبه و توسعه هوشمندانه آن متناسب با اقتضائات و نیازهای بومی کشور مورد تأکید قرار دادهاند. بدیهی است فائق آمدن بر چالش ها و مسائل پیش رو در مسیر رسیدن به این جایگاه جز با برنامه ریزی دقیق و جامع که بتواند محقق کننده اهداف، راهبردها و اولویتهای مدنظر در اسناد بالادستی و برنامه های راهبردی نظام باشد، میسر نخواهد بود.
در همین راستا “همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده”، به میزبانی دانشگاه امام حسین و مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی و صنعتی دنیا برگزار میشود.
محورهای همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده بدین شرح است:
محورهای کلان همایش عبارتند از: هندسه نظم نوین جهانی و تمدن نوین اسلامی
حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی در پرتو اخلاق و ارزشهای انقلاب اسلامی
ابعاد حقوقی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هوش مصنوعی
ارتباط هوش مصنوعی و علوم شناختی
معماری زیست بوم هوش مصنوعی
تربیت و آموزش و توانمندسازی سرمایه انسانی هوش مصنوعی
پشته و زیرساختهای هوش مصنوعی (پردازش، شبکه، ابزار، CPU، GPU، VPU و …)
نظریه و تولید دانش و فناوری هوش مصنوعی
مدلهای هوش مصنوعی
بن سازههای هوش مصنوعی
بازارهای مصرف هوش مصنوعی
الگوریتم ها، داده ها، محاسبات و استانداردهای هوش مصنوعی
خدمات و محصولات هوش مصنوعی (هوشمند و هوشمندساز)
امنیت هوش مصنوعی
لازم به ذکر است «همایش بین المللی هوش مصنوعی و تمدن آینده» به صورت همایش ترکیبی (Hybrid Events) برگزار میشود.
در این روش برگزاری، کنفرانس اصلی در سالن برگزاری با حضور تعدادی از متخصصان و شرکت کنندگان برگزاری میشود ولی همزمان امکان شرکت در کنفرانس به صورت مجازی نیز وجود دارد و شرکت کنندگانی که به دلایل متعدد امکان حضور در محل برگزاری را ندارند، میتوانند از طریق زیر ساخت مجازی، وارد سالن همایش شده و به سخنرانیها گوش دهند و یا در بحثها شرکت نمایند.
source