عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه گفت: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته جهان از روشهای فرازآوری مصنوعی برای تولید هرچه بیشتر سیالات هیدروکربوری استفاده میشود، در حالی که در کشور ما که دارای مخازن عظیمی از نفت و گاز است، به این موضوع اهمیت کمتر پرداخته شده است.
به گزارش خبرنگار آنا، آیین رونمایی از کتاب «فرازآوری مصنوعی در چاههای نفت» نوشته محمدامین غلامزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه و عیسی نوبری رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز اروندان در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان برگزار شد.
در سومین روز از برگزاری پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، کتاب فرازآوری مصنوعی در چاههای نفت با حضور جمعی از مدیران ارشد صنعت نفت رونمایی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه در حاشیه این رونمایی در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته جهان از روشهای فرازآوری مصنوعی برای تولید هرچه بیشتر سیالات هیدروکربوری استفاده میشود، این در حالی است که در کشور ما که دارای مخازن عظیمی از نفت و گاز است، به این موضوع اهمیت کمتر پرداخته شده و گاهی مشاهده میشود که با وجود متخصصانی خُبره و کارآزموده، ما همچنان به همان روشهای قدیمی تولید خود ادامه میدهیم و به غیر از چند میدان نفتی محدود، در دیگر میادین از تولید طبیعی چاهها استفاده میکنیم.
عیسی نوبری متذکر شد: به عنوان مثال در کشور تنها میدانی که تمام چاههای یک میدان فرازآوری با گاز وجود دارد میدان آزادگان شمالی است که در مقایسه با همسایه جنوبی خود با همان شرایط تولیدی پایدارتر و بیشتر دارد.
وی عنوان کرد: کتاب «روشهای فرازآوری در چاههای نفت» از مجموعه کتابهای تولید صیانتی از میادین شکافهای ایران به بررسی کامل روشها و تکنیکهای پیشرفتهای چاهمحور میپردازد که در افزایش برداشت نفت چاهها استفاده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه تأکید کرد: از سوی دیگر ضرورت تألیف کتاب «فرازآوری مصنوعی در چاههای نفت» و جای خالی آن با توجه به عدم پرداختن جامع و تخصصی به روشهای افزایش برداشت چاهمحور از جمله فرازآوری در کشور و عدم عملیاتی کردن برخی روشها بیشتر احساس میشد.
نوبری تشریح کرد: با گسترش مصرف انرژی و نیاز به منابع جدید نفتی، تسلط بر روشهای موثر فرآزآوری به یکی از نیازهای اساسی صنعت بالادستی نفت تبدیل شده و این کتاب با پوشش جامع مفاهیم پایه و تکنیکهای پیشرفته، به مهندسان و متخصصان نفتی کمک میکن تا با بهرهگیری از دانش نوین، بهرهوری چاههای نفت را افزایش دهند و چالشهای عملیاتی را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند.
وی یادآور شد: علاوه بر این، در جلدهای بعدی کتاب بررسی موردی تجربههای جهانی و محلی در این حوزه، دید جامعی از کاربردهای مختلف این روشها در نقاط مختلف دنیا، به ویژه در ایران، ارائه خواهد داد.
مولف کتاب «فرازآوری مصنوعی در چاههای نفت» گفت: این کتاب میتواند یک منبع ضروری برای همه دانشجویان و متخصصانی که علاوه بر رفع نیاز پایه و اساسی در روشهای فرازآوری به دنبال بهبود فرآیندهای استخراج نفت و افزایش دانش فنی خود در این زمینه هستند باشد.
source