Wp Header Logo 2394.png

تورم بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی، بازتاب‌دهنده تغییرات قیمت کالاهای ضروری در سبد مصرفی خانوار است. 

اقتصادآنلاین در  خبری نوشت:بر اساس جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران از شاخص مصرف‌کننده در دی ماه، نرخ تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۳.۲ درصد بوده که نشان‌دهنده تغییرات قیمت‌ها در مقایسه با ماه گذشته است. همچنین، نرخ تورم نقطه به نقطه که تغییرات قیمت را نسبت به مدت مشابه سال قبل بررسی می‌کند، به ۲۷.۳ درصد رسیده است.

نرخ تورم سالانه که میانگین تغییرات قیمت‌ها در ۱۲ ماه گذشته را نشان می‌دهد، برابر با ۲۶ درصد ثبت شده است. این تغییرات نشان‌دهنده فشار هزینه‌ای شدید بر خانوارهاست و می‌تواند تاثیر مستقیمی بر قدرت خرید و رفاه عمومی جامعه داشته باشد.

گروه سبزیجات سردمدار رشد ماهانه قیمت خوراکی‌ها شد

سبزیجات یکی از مهم‌ترین اجزای تغذیه سالم خانوار به شمار می‌آید و نقش حیاتی در بهبود سلامت جسمی و پیشگیری از بیماری‌ها دارد. براساس داده‌های مرکز آمار ایران این محصول کشاورزی روی مدار گرانی افتاده است. این محصول کشاورزی با ۱۲.۵ درصد تورم ماهانه، بالاترین نرخ تورم را در میان اقلام مصرفی به خود اختصاص داده است.

این محصول که پیش‌تر در محدوده ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شد، اکنون با رشدی نزدیک به دو برابر به ۶۰ هزار تومان و حتی تا ۸۵ هزار تومان در برخی مناطق به فروش می‌رسد.

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، پیش‌تر علت اصلی این ماجرا را مسافت طولانی حمل و نقل برای تأمین این محصولات و نوسانات نرخ ارز عنوان کرد. 

همچنین گزارش روند تغییرات قیمت کالاهای اساسی در سال گذشته هم نشان می‌دهد که گوشت قرمز و گوشت ماکیان به‌عنوان سومین محصولی که بیشترین نرخ تورم سالانه را تجربه می‌کنند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. با این حال، برخلاف روند سالانه، تغییرات ماهانه کاهش قیمت را نشان می‌دهد.

به‌طور مشخص، نرخ تورم ماهانه گوشت قرمز و گوشت ماکیان در بازه زمانی مورد بررسی به منفی ۱.۷ درصد رسید. همچنین، گروه گوشت قرمز (سفید و فرآورده‌های آن‌ها) به طور کلی با کاهش ۱.۴ درصدی در تورم ماهانه مواجه بوده‌اند. این کاهش ماهانه می‌تواند نشانه‌ای از تعدیل موقتی قیمت‌ها در بازار باشد، هرچند روند سالانه همچنان افزایشی باقی مانده است.

تورم ۶۶ درصدی سبزیجات در شاخص نقطه‌ای

در دی ماه امسال قیمت سبزیجات نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۵.۹ درصد افزایش یافته است. بدین ترتیب مصرف کنندگان سبزیجات به طور میانگین ۶۵.۹ درصد بیش از دی ماه ۱۴۰۲ برای خرید سبزیجات هزینه کرده‌اند. سبزیجات علاوه بر تورم ماهانه، تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه را هم به خود اختصاص داده است.

در این بین تورم نوشیدنی‌های غیر الکلی (چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه) نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱.۵ درصد رشد را تجربه کرده است. این درحالی است که این نوشیدنی‌ها رتبه دوم افزایش قیمت را به خود اختصاص داده‌اند.

حسام ربیعی، رئیس انجمن قهوه ایران، هم درباره علت افزایش این محصول در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داده بود که افزایش قیمت این محصول به دلیل رشد قیمت جهانی آن است؛ چراکه مسائل اقلیمی دو کشور ویتنام و برزیل در این موضوع دخیل بوده‌اند.

بالاترین نرخ تورم سالانه به چه محصولی تعلق یافت؟

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که پس از سبزیجات با نرخ تورم سالانه ۳۴.۹ درصد، ماهی‌ها و صدف‌داران با نرخ تورم سالانه ۳۴.۶ درصدی دومین محصول افزایش یافته در یک سال گذشته به شمار می‌روند. 

همان‌طور که پیش‌تر در تجارت‌نیوز هم بیان شد طی شش ماه گذشته، قیمت ماهی با نوسانات زیادی روبه‌رو بوده که کارشناسان علت اصلی این ماجرا را نبود سیاست‌های مؤثر برای کنترل قیمت‌ها و ضعف نهادهای نظارتی، فشار تورمی روزافزون و بی‌ثباتی قیمت‌ها معرفی کردند.

همچنین گوشت قرمز (سفید و فرآورده‌های آن‌ها) و (گوشت ماکیان) با نرخ تورم سالانه ۳۳.۷ درصد به عنوان سومین محصولی شناخته می‌شود که بیشترین افزایش قیمت را در طول یک سال گذشته تجربه کرده است.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *