پژوهشهای علمی نشان میدهد که برخی مواد غذایی و عادات غذایی مانند ماهی، سبزیها و میوههای تازه میتوانند به بهبود عملکرد مغز کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری آنا، آیدا نجفی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی گفت: برای تقویت حافظه، توصیه میشود هفتهای دو بار ماهی در برنامه غذایی گنجانده شود؛ ماهیهایی مانند سالمون و ساردین حاوی اسیدهای چرب امگا-3 است که برای سلامت مغز ضروری است. این چربیها به بهبود حافظه و جلوگیری از زوال عقل کمک میکند.
وی بابیان اینکه روزانه از سبزیها و میوههای تازه و آجیل در برنامه غذایی استفاده کنید، افزود: سبزیهایی مانند کلم بروکلی، اسفناج و بادام سرشار از ویتامین E و فولات است که به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک میکند. همچنین میوههایی که حاوی آنتیاکسیدانها هستند، مانند انواع توتها، بهویژه زغالاخته، موجب کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود ارتباطات عصبی میشود.
نجفی توصیه کرد: بهتر است قهوه را هم در برنامه روزانه خود بگنجانیم. چراکه کافئین و آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه میتواند هوشیاری و تمرکز را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماریهای عصبی را کاهش دهد.
وی ادامه داد: همچنین توصیه میشود چای را با شکلات تلخ میل کنید. چراکه شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانها است که به بهبود جریان خون به مغز و تقویت حافظه کمک میکند.
این کارشناس تغذیه گفت: کورکومین موجود در زردچوبه نیز خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد که میتواند حافظه را تقویت و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
وی همچنین افزود: دقت کنید که روزانه مصرف آب کافی داشته باشید. مصرف آب کافی برای حفظ عملکرد مغز بسیار مهم بوده زیرا مغز از 80 درصد آب تشکیلشده است.
نجفی یادآور شد: تغذیه مناسب میتواند تأثیر قابلتوجهی بر حافظه و تمرکز داشته باشد؛ بنابراین با گنجاندن مواد غذایی مفید در رژیم غذایی و رعایت سبک زندگی سالم، میتوان به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرد.
source