![روایتگری وارونه از مداخلهگرایی اروپا!](/files/fa/news/1403/11/20/758616_145.png)
رسانههای غربی اساساً به این سؤال و دغدغه مهم پاسخ نمیدهند که نقش مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا در خلق بحرانهای مزمن اقتصادی، راهبردی، امنیتی و سیاسی در سوریه و منطقه غرب آسیا طی یک دهه اخیر چه بوده است.
به گزارش خبرگزاری آنا، مقامات ارشد اتحادیه اروپا یکی پس از دیگری به دمشق پایتخت سوریه سفر میکنند تا ابعاد پنهان و آشکار مداخلهگرایی خود در امور داخلی این کشور بحرانزده را تکمیل نموده و حتی به آن عمق بیشتری ببخشند. در چنین شرایطی، رسانههای غربی و در رأس آنها «یورونیوز» روایتگری معکوس و درعینحال هدفمندی را در قبال مناسبات اروپای واحد و سوریه جدید مطرح کردهاند که جای بسی تأمل دارد!
یورونیوز در یکی از گزارشهای اخیر خود در این خصوص نوشته است: «با توجه به اینکه هرگونه حمایت بینالمللی در راستای ایجاد حکومتی مردمسالار در سوریه پس از سالها استبداد، امری حیاتی تلقی میشود؛ تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر لغو تدریجی تحریمها علیه این کشور میتواند تحول مثبتی محسوب شود. در کشوری که با فروپاشی اقتصادی و اجتماعی برجایمانده از رژیم اسد روبهرو است و از ساختاری پیچیده و متنوع ازنظر قومیتی برخوردار است، حمایت بینالمللی امری ضروری به نظر میرسد.»
در این میان نکاتی وجود دارد که نمیتوان بهسادگی از کنار آن گذشت:
نخست اینکه یورونیوز و دیگر رسانههای غربی اساساً به این سؤال و دغدغه مهم پاسخ نمیدهند که نقش مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا در خلق بحرانهای مزمن اقتصادی، راهبردی، امنیتی و سیاسی در سوریه و منطقه غرب آسیا طی یک دهه اخیر چه بوده است! به عبارت بهتر، اروپاییان مدعی حل بحرانی هستند که خود در خلق و استمرار آن دست داشتهاند. این همان پارادوکس آشکاری است که رسانهها و سیاستمداران اروپایی خود نیز نسبت به عامدانه و ساختگی بودن آن واقف هستند.
نکته دوم اینکه هدف اروپاییان از لغو تحریمهای وضعشده علیه سوریه، قطعاً ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی در این کشور نیست.
این رفع تحریمها بهگونهای صورت میگیرد که صرفاً مجاری و ظرفیتهای لازم جهت تسلط تجاری و اقتصادی غرب بر منابع طبیعی و ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی سوریه را فراهم سازد. مقامات اروپایی مدعی هستند در عین حفظ رویکرد محتاطانه خود در قبال تحولات جاری در سوریه، در اینجا عملگرایی خود را نشان دادند.
یورونیوز چنین ادعایی را اینگونه توجیه میکند: «دولت جدید سوریه وعدههایی درزمینهٔ حکمرانی، احترام به اقلیتها و حقوق بشر داده است، اروپا نیز قصد دارد مقامات جدید سوریه را بر سر وعدههای دادهشده پاسخگو نگهدارند!»
بهتر است مقامات اروپایی و رسانههای وابسته بیش از این در خصوص چرایی و ماهیت اقدام اخیر خود در خصوص رفع مشروط تحریمهای ضد سوری، آدرس غلط و وارونه به نظام بینالملل مخابره نکنند!
قطعاً حمایت اروپاییان از جولانی، ریشه در معاملات پنهان، اما تلخی دارد که جزئیات آن در آیندهای نزدیک مشخص خواهد شد.
source