![چگونه مشکل رجیستری گوشی را حل کنیم؟](/files/fa/news/1403/11/24/762627_712.jpg)
، از چند سال پیش، قانونی در کشور وضع شد که طبق آن گوشیهای موبایلی که از خارج ایران وارد میشوند، باید در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی ثبت و تایید شوند.
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم وفناوری آنا،از چند سال پیش، قانونی در کشور وضع شد که طبق آن گوشیهای موبایلی که از خارج ایران وارد میشوند ، باید در سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی ثبت و تایید شوند. این قانون برای احراز هویت صاحب تلفن همراه است تا هم یک آمار رسمی از تعداد و مدلها وجود داشته باشد و هم جلوی قاچاق کالاهای غیرقانونی گرفته شود.
اما بعضی از گوشیها مثل آیفونهای جدید، در ایران رجیستر نمیشوند یا به سختی میتوان آنها را رجیستر کرد. در این مطلب یاد میگیرید که چطور مشکل رجیستری گوشی خود را حل کنید و آنتن و کارکرد عادی آن را برگردانید.
رجیستری گوشی یعنی چه؟
رجیستری (Registry) دقیقا یعنی چه؟ و چرا لازم است که هر ایرانی گوشی موبایل خود را در سامانه همتا ثبت کند؟ طرح رجیستری گوشیهای همراه در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۸۵ مطرح شد؛ اما به دلیل مشکلات فنی و اجرایی تا سال ۱۳۹۶ به تعویق افتاد. در این سال زیرساختها بهتر شده بودند و هم از طرفی، قاچاق گوشی به شدت افزایش یافته بود. سال ۹۶ سالی بود که این طرح دوباره بهصورت جدی اجرا شد.
هر تلفن همراه وارد شده به کشور، باید در این سامانه ثبت شود. همتا با استفاده از شناسه بینالمللی دستگاه (IMEI) و تطبیق آن با اطلاعات گمرکی، اصالت و قانونیبودن گوشی را تأیید میکند.
دلایل اجرای رجیستری در ایران:
-
مبارزه با قاچاق: کاهش ورود گوشیهای قاچاق و حمایت از واردات قانونی.
-
حمایت از مصرفکننده: اطمینان از خرید دستگاههای اصل و باکیفیت برای کاربران.
-
افزایش درآمدهای دولتی: جمعآوری مالیات و عوارض گمرکی از واردات رسمی گوشیها.
-
تأمین امنیت: جلوگیری از استفاده از دستگاههای سرقتی یا غیرمجاز در شبکههای مخابراتی.
اگر گوشی را رجیستر نکنیم چه اتفاقی میافتد؟
اگر گوشی خودتان را رجیستر نکنید، پس از مدت کوتاهی امکان استفاده از سیمکارتهای ایرانی را نخواهید داشت و شبکه تلفن همراه آن را شناسایی نمیکند. این یعنی نمیتوانید تماس بگیرید، پیامک ارسال یا از اینترنت سیمکارت استفاده کنید (گوشی شما فقط با وای فای کار میکند)؛ علاوه بر این، خریداران گوشیهای رجیسترنشده نیز ممکن است با مشکلات قانونی مواجه شوند.
کدام گوشیها در ایران رجیستر میشوند؟
در ایران، اغلب گوشیهای موجود در بازار (از برندهای معتبر جهانی) قابل رجیسترشدن هستند.
گوشیهای قابل رجیستر:
-
تمامی برندهای معتبر مانند Apple، Samsung، Xiaomi، Huawei، Oppo و Nokia.
-
گوشیهای 4G و 5G که از شبکه مخابراتی ایران پشتیبانی میکنند.
-
گوشیهایی که دارای شماره IMEI قانونی و معتبر باشند.
محدودیتها:
-
برخی مدلهای جدید آیفون (مثلاً آیفون ۱۴ و بالاتر) تا مدتی پیش از این، به دلیل عدم ثبت رسمی، رجیستر نمیشدند.
-
گوشیهای بدون IMEI معتبر یا تغییر یافته مشمول رجیستری نمیشوند.
لازم به ذکر است، چنانچه قصد دارید گوشی آیفون خریداری کنید، اما نمیتوانید هزینه آن را یکجا پرداخت کنید، میتوانید به کمک قابلیت خرید گوشی قسطی از ازکیوام، گوشی مورد نیاز خود را در اقساط بلندمدت و بدون ضامن خریداری کنید.
مشکل رجیستری آیفون را چطور حل کنیم؟
از پاییز ۱۴۰۳ و بعد از سالها انتظار، سریهای جدید آیفون (یعنی ۱۴ و ۱۵ و ۱۶) در ایران قابلیت رجیسترشدن را پیدا کردند. این گوشیها به علت نداشتن مجرای قانونی برای ورود به کشور، به صورت غیررسمی در دست کاربران بودند و بیشتر آنها آنتن نیز نداشتند. حالا با رجیستری آیفون، کاربران میتوانند بدون نگرانی از گوشی مورد علاقهشان استفاده کنند.
اما چون هنوز واردات تجاری آیفونهای جدید به کشور شروع نشده (و به شکل مسافرتی وارد میشوند)، شرایط کمی متفاوت است. در ادامه نحوه رجیستری گوشیهای آیفون را در ۱۴۰۳ یاد میگیرید:
-
با وارد کردن کد دستوری #۷۷۷۷* در قسمت تماس تلفن، وارد سیستم ثبت همتا شوید.
-
شناسه ۱۵ رقمی IMEI (که روی جعبه گوشی نوشته شده) را دقیق وارد کنید. اگر این شناسه را ندارید، با شمارهگیری #۶* میتوانید آن را دریافت کنید.
-
حالا گوشی تلفن شما رجیستر شده است.
همچنین میتوانید از طریق سامانه همتا گوشی خود را رجیستر کنید:
-
به سامانه همتا (hamta.ntsw.ir) بروید.
-
با شماره ملی و شماره تلفن خود یک اکانت بسازید.
-
فیلدهای مربوط را به همراه IMEI پر کنید.
اما اگر گوشی شما بهصورت مسافری به کشور وارد شده، باید خودتان شخصا برای رجیستری و فعالسازی آن اقدام کنید و البته هزینههای این فرایند را نیز بپردازید. این مبلغ بالاتر از رجیستری دولتیست و میتواند با توجه به مدل گوشی متفاوت باشد. طبق قانون وزارت صمت، هر گوشی آیفونی که بهصورت مسافری وارد کشور میشود باید بعد از ۳۰ روز ثبت شود. مراحل رجیسترکردن گوشی مسافری عبارت است از:
-
مراجعه به گمرک مسافری در فرودگاه و ارائه اطلاعات
-
مراجعه به وب سایت ثبت شناسه
-
ثبت شناسه IMEI
-
ورود اطلاعات گوشی
-
ورود اطلاعات هویتی مثل شماره تلفن، کد ملی و شماره گذرنامه
-
پرداخت عوارض گمرکی تلفن همراه
-
ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا
-
دریافت کد فعالسازی
هزینه رجیستری گوشیهای آیفون جدید چقدر است؟
برای رجیسترکردن آیفون، باید مبلغی برابر با ۱۶٪ ارزش کلی موبایل را بهعنوان هزینه پرداخت کنید. یعنی:
-
۴ درصد حق گمرک
-
۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده
-
۱ درصد عوارض هلالاحمر
-
۲ درصد حق بازرگانی
با ازکیوام آیفون قسطی بخرید!
برای خرید آیفون قسطی در مدلهای جدید ۱۴ و ۱۵ و ۱۶، روی اعتبار ازکیوام حساب کنید. در پلتفرم ازکیوام میتوانید تا سقف ۷۵ میلیون تومان اعتبار خرید آیفون گرفته و مبلغ را بهصورت ۱۲ یا ۱۸ماهه بازپرداخت کنید.
میخواهید قسطی گوشی مورد علاقهتان را تهیه کنید؟ همین الان آنلاین در ازکیوام ثبتنام کرده، مدارک هویتی خود را به همراه یک برگ چک صیادی آپلود کنید تا اعتبار شما نهایتا ۳ روز کاری به حساب کاربریتان واریز شود. این چک صیادی تنها ضمانت مورد نیاز برای خرید قسطی آیفون است و غیر از آن به هیچ ضامنی نیاز ندارید.
source