Wp Header Logo 624.png
استفاده از خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های طبیعی در فرآورده‌های دارویی

ادغام عصاره‌های طبیعی درکپسول های ژله‌ای به عنوان یک رویکرد دگرگون کننده برای افزایش خواص عملکردی از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و درمانی مورد توجه است.

به گزارش خبرگزاری آنا، در ماه‌های اخیر سافت ژل آنتی اکسیدان بر پایه فرآورده طبیعی انار در پارک علم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید می‌شود.

محمد تقی میراحمدی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در این باره گفت: با توجه به اینکه الاژیک اسید استخراج شده از میوه انار که جزء قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌های طبیعی و قوی دنیا به شمار می‌رود، اقدام به تولید سافت ژل بر پایه انار کردیم؛ انار علاوه بر خواص پیشگیرانه سرطان در مواردی از جمله تقویت هورمون‌های زنانه، کاهش علائم شایع یائسگی و بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک و شادابی پوست و مو نیز اثرات بسزایی دارد.

ترکیبات فعال زیستی که از گیاهان و حیوانات به دست می‌آیند، شامل پلی فنل‌ها، فلاونوئیدها، اسانس‌ها، کیتوزان، پروتئین‌ها و پلی‌ساکارید‌ها می‌شوند. آنها جایگزینی سازگار با محیط زیست برای افزودنی‌های مصنوعی ارائه می‌کنند و کاربرد‌هایی در بخش‌های مختلف از جمله داروسازی، آرایشی و بهداشتی و بسته بندی مواد غذایی پیدا می‌کنند.

البته چالش‌هایی مانند تنوع در ترکیب عصاره طبیعی، پایداری ترکیبات فعال زیستی و مقیاس پذیری برای استفاده صنعتی نیز وجود دارند که برای پرداختن به این مسائل، استراتژی‌های نوآورانه‌ای مانند نانوکپسوله‌سازی، هیدروژل‌های پاسخ‌گو و بهینه‌سازی مبتنی بر هوش مصنوعی مورد توجه فناوران هستند.

با بهره برداری از این ابزار‌ها و روش‌های پیشرفته، سیستم‌های ژل غنی‌شده با عصاره‌های طبیعی در موقعیت خوبی قرار می‌گیرند تا نیاز‌های مصرف‌کننده و همچنین صنایع را برای محصولات چند منظوره و سازگار با محیط زیست برآورده کنند.

ژل‌ها ساختار‌های نیمه جامد با شبکه سه بعدی بوده که قادر به تثبیت حجم عظیمی از مایع هستند. این ویژگی ساختاری موجب می‌شود که آنهابرای تحویل مواد فعال زیستی در موقعیت‌های مختلف عملکرد منحصربفردی داشته باشند.

در طول چند دهه گذشته، تلاش‌های هماهنگی برای افزایش عملکرد ژل‌ها برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای مواد زیست فعال صورت گرفته است، اما در میان ویژگی‌های مورد تقاضا، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی است که در حوزه‌های مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است.

آنتی اکسیدان‌ها در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل بین گونه‌های فعال اکسیژن و توانایی بدن برای سم زدایی آنها بسیار مهم هستند.

استرس اکسیداتیو زمانی رخ می‌دهد که تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن برهم بخورد. در این حالت، افزایش رادیکال‌های آزاد می‌تواند به بافت‌های چربی، مولکول‌های DNA و پروتئین‌ها آسیب وارد کند. این فرآیند خطر ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان، اختلالات قلبی عروقی و بیماری‌های عصبی مرتبط افزایش می‌دهد.

با این حال، نگرانی‌ها در مورد سمیت بالقوه، اثرات زیست‌محیطی و اثرات آلرژی‌زای آنها، تغییری را به سمت جایگزین‌های طبیعی سوق داده است. مصرف کنندگان نیز به طور فزاینده‌ای از محصولات سازگار با محیط زیست، پایدار و مشتق شده طبیعی حمایت می‌کنند و بر نیاز به راه حل‌های مبتنی بر زیست تاکید دارند.

عصاره‌های طبیعی مشتق شده از گیاهان و حیوانات به عنوان یک جایگزین مناسب برای افزودنی‌های مصنوعی توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده‌اند. این عصاره‌ها سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند پلی فنول ها، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، ترپن‌ها و پپتید‌ها هستند و خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی دارند.

به عنوان مثال، چای سبز، زردچوبه و اسانس‌ها موفقیت قابل توجهی در خنثی سازی رادیکال‌های آزاد و مهار رشد میکروبی نشان داده‌اند. به طور مشابه، مواد مشتق شده از حیوانات، مانند کیتوزان و عسل، خواص ضد میکروبی و ترمیم زخم را نشان می‌دهند و آنها را به سیستم‌های ژل اضافه می‌کنند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *