حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران و عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح ضرورت افزایش کیفیت خودروها و استانداردسازی جادهها بهمنظور کاهش آمار تصادفات جادهای پرداخت و در این خصوص بیان داشت: بدیهی است که تصادفات جادهای علل مختلفی دارد و بخشی از آن بهموجب کیفیت خودروها است. متأسفانه کیفیت خودروها پایین است و این روند موجب بروز تصادفات و آمار بالای آن شده است. در این خصوص مجلس شورای اسلامی بهخوبی تکلیف را مشخص کرده است و قانون واردات خودرو را به تصویب رسانده است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی همواره درصدد ورود خودروهای باکیفیت و قیمت مناسب بوده است و در همین راستا تعرفه واردات را نیز کاهش داد که متأسفانه اقدام و اهتمام مجلس موردتوجه قرار نگرفت و این اقدام با مشکل مواجه گشت.
سلیمی با اشاره به عدم استانداردسازی برخی جادهها و نقش آنها در بروز تصادفات تصریح کرد: بدیهی است که کیفیت خودروها در آمار بالای تصادفات جادهای نقش اساسی دارد اما این تمام موضوع نیست. عامل دیگر، جادههای کشور است. متأسفانه بسیاری از جادهها استاندارد نیستند و عدم استانداردسازیشان موجب شده تا خرابیهای بسیاری وجود داشته باشد. عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: استانداردسازی جادهای بسیار مهم و ضروری است و نمیتوان این مهم را انکار کرد. عامل دیگر، عدم رعایت قوانین و قواعد موجود است. متأسفانه بسیاری از رانندگان قوانین موجود را بههیچعنوان رعایت نمیکنند و سهلانگاریهای فراوانی دارند.
او ادامه داد: بدیهی است که کیفیت خودرو موضوعی جدی است اما در آمار بالای تصادفات جادهای تنها کیفیت خودرو نقش ندارد و عدم استانداردسازی جادهها و سهلانگاری فراوان رانندگان همچون عدم رعایت قوانین و مقررات، نبستن کمربند ایمنی و خوابآلودگی نیز نقش فراوانی دارند.
وی یادآور شد: باید بکوشیم تا فرهنگ رانندگی اصلاح گردد و استانداردسازی جادهها توأمان با افزایش کیفیت خودروها عملیاتی گردد.
حجتالاسلام سلیمی بیان داشت: باید برنامهریزی صحیح بداریم تا تبیین گردد سهم هریک از عللهای مذکور در بروز تصادفات جادهای چقدر است. متأسفانه امروز بخشهای مختلف نمیخواهند میزان سهم خود را در این آسیب جدی را بپذیرند و به دنبال مقصر میباشند. بیشک فرآیند مقصریابی یکی از مشکلات جدی است که میبایست موردتوجه قرارگیرد.
او همچنین خاطرنشان کرد: در ایام تعطیلات مطلوب است تا پلیس محترم راهنمایی و رانندگی با مشورت راهداری و دیگر بخشهای متولی میزان سرعت مجاز را کاهش دهند. بیشک با کاهش میزان سرعت مجاز، روندی چشمگیر در کاهش میزان تصادفات جادهای رقم خواهد خورد.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: باید فرهنگسازی صحیح سازد و اطلاعرسانی دقیق داشت تا با کاهش میزان سرعت مجاز در ایام تعطیلات، میزان تصادفات جادهای کاهش یابد. افزون بر موارد مذکور باید بپذیریم که جان مردم امانت دست مسئولان است و اینکه در کمتر از ۲۰ روز، حدود ۲۰ هزار مجروح به ثبت میرسد، عدد بسیار بالایی است و تأثیرات منفی شگرفی را اعمال میسازد. متأسفانه در ایامی که گذشت ۸۸۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند که عدد چشمگیر و خیرهکنندهای است. با توجه به آمار نهایی تصادفات نوروزی باید بپذیریم و سهم یکایک عوامل اثرگذار را مشخص سازیم. چرا در تصادفاتی که بهموجب اشکال فنی خودرو است، خودروسازان خسارت پرداخت نمیکنند؟ یا چنانچه عامل تصادف بهموجب عدم استانداردسازی جاده است، چرا وزارت راه خسارت لازم را نمیپردازد؟همانطور که در خصوص خطای انسانی، طرف مقصر از سوی پلیس که ضابط قضایی است مشخص میگردد، در سایر عوامل نیز میبایست طرف مقصر و میزان خسارت دستگاهها مشخص گردد. درنهایت علاوه بر موارد مذکور ضرورت دارد تا راهداری نیز نقاط حادثهخیز را اصلاح کند و وضعیت آشفته جادهها را ساماندهی کند.
نوشته لزوم استانداردسازی جادهها و افزایش کیفیت خودروها اولین بار در روزنامه رسالت. پدیدار شد.
source