طرفداری | کلودیو براوو (Claudio Bravo) زاده ۱۳ آوریل ۱۹۸۳ در شهر ویلوکوی شیلی است. او در پست دروازهبان بازی میکرد. براوو فوتبالش را از آکادمی باشگاه دپورتیوو لاس آکاسیاس شروع کرد و در ابتدا یک مهاجم بود اما به مرور تصمیم گرفت تا درون دروازه بایستد. براوو با چابکی خود در خط دروازه درخشید و توانست در این پست خودنمایی کند. پدر کلودیو، او را به تیمهای پایه کولوکولو فرستاد و این بازیکن نیز توانست نظر سرمربیان تیمهای پایه این باشگاه را به خود جلب کند. براوو آنقدر مورد اطمینان سرمربی تیمش، خولیو رودریگز قرار گرفته بود که پس از یک اشتباه در راه قهرمانی تیمش، در آستانه اخراج از تیم قرار داشت که وساطت رودریگز، این اتفاق لغو شد. رودریگز به مدیران کولوکولو گفت که اگر قرار به خروج براوو است، خودش باید زودتر اخراج شود. براوو در ادامه راه و در اواسط سال ۲۰۰۰، بار دیگر یک اشتباه در یک بازی حساس مرتکب شد اما درنهایت، به حضورش در کولوکولو ادامه داد.
او در سال ۲۰۰۱، دروازهبان چهارم تیم اصلی کولوکولو و در سال ۲۰۰۲، دروازهبان سوم این تیم شد. نخستین بازی براوو برای تیم اصلی کولوکولو در لیبرتادورس سال ۲۰۰۳ رقم خورد؛ جایی که دروازهبان نخست کولوکولو از بازی در آخرین مسابقه مرحله گروهی انصراف داد تا براووی جوان، برای نخستین بار آزموده شود. این بازی درنهایت با نتیجه ۰-۲ به سود ایندیپندنته مدلین خاتمه یافت و براووی جوان، مرتکب یک اشتباه منجر به گل حریف شد. او از هر اشتباهش درس گرفت تا به مرور پس از ثبت ۲۵ بازی در فصل ۲۰۰۳ لیگ برتر شیلی، به دروازهبان نخست تیمش تبدیل شود. براوو از فصل ۲۰۰۴ به دروازهبان نخست تیمش تبدیل شد و از این فصل تا فصل ۲۰۰۶، در ۱۳۳ بازی به میدان رفت. قهرمانی کولوکولو در فصل ۲۰۰۶ لیگ برتر شیلی، نتیجه درخشش براوو در این مسابقات بود. دیدار برگشت فینال آپرتورای لیگ برتر شیلی در این فصل به ضیافت پنالتیها رسید تا براوو با مهار یک ضربه چیپ حریف و یک سیو دیگر، ستاره ضربات پنالتی شده و تیمش را به قهرمانی شیلی برساند.
عملکرد بسیار خوب براوو در کولوکولو، منجر به عقد قراردادش با باشگاه رئال سوسیداد در لالیگا شد. این باشگاه اسپانیایی، پس از پرداخت ۱.۲ میلیون یورو به کولوکولو، این دروازهبان را به نخستین سنگربان اهل آمریکای جنوبی در تاریخ خود تبدیل کرد. براوو در شش هفته نخست لالیگا نیمکتنشین بود اما از هفته هفتم و دیدار برابر مایورکا به ترکیب اصلی تیمش رسید. کلینشیت در بازی نخست، براوو را به فصلی موفق با باشگاه سوسیداد امیدوار کرد اما با وجود عملکرد فردی موفق این دروازهبان، سوسیداد فصل را با سقوط به سطح پایینتر فوتبال اسپانیا به پایان رساند. ۳۰ بازی و هشت کلینشیت، آمار براوو در نخستین فصل حضورش در اروپا بود. او با وجود پیشنهاداتی از تیمهای لالیگایی، تصمیم گرفت تا در راه بازگشت سوسیداد به بالاترین سطح فوتبال اسپانیا، این باشگاه را همراهی کند. با این وجود، کریس کولمن، سرمربی وقت این باشگاه، اعتقاد داشت که آسیر ریسگو، باید دروازهبان نخست تیمش در لالیگا۲ باشد. براوو یک فصل کامل دروازهبان ذخیره تیمش بود و حتی برای یک بازی نیز در ترکیب تیمش قرار نگرفت. عدم صعود سوسیداد به لالیگا و جدایی قرضی ریسگو، براوو را در فصل ۰۹-۲۰۰۸ به ترکیب اصلی این باشگاه بازگرداند.
اعتماد خوان لیلو دیز، جانشین کولمن، به دروازهبانی براوو، او را به ستاره سوسیداد در دومین سطح فوتبال اسپانیا تبدیل کرد. ۳۲ بازی و ۱۳ کلینشیت به همراه ثبت رکورد ۴۵۱ دقیقه گل نخوردن، آمار براوو در این فصل بود که درنهایت منجر به بازگشت تیمش به لالیگا نشد. فصل ۱۰-۲۰۰۹، ادامه درخشش براوو در سن سباستین بود که منجر به گلزنی این دروازهبان نیز شد. دیدار هفته ۲۴ سوسیداد برابر خیمناستیک، با تک گل پیروزیبخش براوو همراه بود که نام او را به سیاهه دروازهبانان گلزن رساند. او در هفتههای پایانی فصل مصدوم شد اما درنهایت، سوسیداد به لالیگا بازگشت. آمار براوو در فصل منجر به صعود تیمش، ۲۵ بازی، یک گل و ۱۰ کلینشیت بود. بازگشت به لالیگا باعث شد تا براوو قراردادش را با باشگاه سوسیداد تمدید کند. او چهار فصل در ترکیب این باشگاه به میدان رفت و به آمارهای ۳۸ بازی و ۹ کلینشیت در فصل ۱۱-۲۰۱۰، ۳۷ بازی و ۱۲ کلینشیت در فصل ۱۲-۲۰۱۱، ۳۱ بازی و ۹ کلینشیت در فصل ۱۳-۲۰۱۲ و ۴۴ بازی و ۱۵ کلینشیت در فصل ۱۴-۲۰۱۳ رسید. او در فصل ۱۴-۲۰۱۳، برای نخستین بار در لیگ قهرمانان اروپا به میدان رفت. عملکرد براوو در ترکیب سوسیداد، مورد تحسین مربیان مختلف این لیگ قرار گرفت. او در این فصول به ۱۰۰ بازی در لالیگا رسید و پنجمین شیلیایی باشگاه صدتاییهای لالیگا شد.
جدایی ویکتور والدس از بارسلونا، این باشگاه را به جستجو در بازار نقل و انتقالات تابستانی ۲۰۱۴ رساند. بارسلونا در این جستجوها، دو نام را برای تکمیل کادر بازیکنانش در این فصل پسندید و این نامها، مارک آندره تراشتگن آلمانی و کلودیو براووی شیلیایی بودند. براوو با ۱۲ میلیون یورو راهی بارسلونا شد و به چهارمین فروش گرانقیمت سوسیداد تبدیل شد. یک اشتباه در بازی پیش فصل برابر ناپولی، براوو را متحمل انتقادات زیادی کرد اما عملکرد این دروازهبان شیلیایی در لالیگا، منتقدین را به نتایج دیگری رساند. او فقط در لالیگا برای بارسلونا به میدان رفت و با آمار ۳۷ بازی و ۲۳ کلینشیت، تیمش را به قهرمانی در لالیگا رساند. براوو در سایر تورنمنتها به میدان نرفت اما به همراه تیمش دو جام دیگر از جمله لیگ قهرمانان و جام حذفی را تجربه کرد. براوو در این فصل، ۶۳۰ دقیقه دروازه تیمش را بسته نگاه داشت. فصل ۱۶-۲۰۱۵ برای براوو با قهرمانیهای تیمش در لالیگا، جام باشگاههای جهان و کوپادلری یا جام حذفی اسپانیا همراه بود. او در این فصل به آمار ۳۵ بازی و ۱۸ کلینشیت رسید و همچنان در ترکیب بارسلونا خوش میدرخشید. پیروزی ۰-۴ بارسلونا در ماه نوامبر برابر رئال مادرید، با عملکرد تحسین برانگیز این دروازهبان همراه بود که شامل مهار دو موقعیت تک به تک حریف به همراه ایستادگی برابر ضربات رونالدو و بنزما میشد. براوو تصمیم داشت تا یک فصل دیگر در بارسلونا حضور داشته باشد اما پس از دو بازی در سوپرکاپ و قهرمانی در این جام به همراه یک بازی در لالیگا، به ناگاه تصمیم جدیدی را گرفت.
پس از جانشینی ویکتور والدس در بارسلونا، براوو در سال ۲۰۱۶ چالش جدیدی را در کشوری دیگر برای جانشینی دروازهبان محبوب دیگری پذیرفت. او این بار جانشینی جو هارت، دروازهبان محبوب منچستر سیتی را برعهده گرفت و با ۱۸ میلیون یورو راهی انگلستان شد. گواردیولا به دلیل پابهتوپ خوب براوو، او را بهترین گزینه برای کمک به خط دروازه تیمش میدانست. نخستین بازی براوو در ترکیب منچستر سیتی، دربی منچستر برابر یونایتد بود. او در این بازی با وجود پیروزی تیمش، به دلیل دریافت یک گل، پس از یک خروج ناموفق، مورد انتقادات فراوانی قرار گرفت. هواداران سیتی که سنگربان محبوبشان را از دست داده بودند، فشارهای زیادی را به براوو وارد کردند. دریافت سه گل از سلتیک و اشتباه در بازی برابر بارسلونا، براوو را به روزهای بسیار سختی در منچستر رساند. او در اواخر فصل مدتی نیمکتنشین و مدتی دیگر مصدوم شد و درنهایت به آمار ۳۰ بازی و ۹ کلینشیت رسید. حضور ادرسون مورائس در منچستر سیتی، براوو را به دروازهبان دوم این باشگاه تبدیل کرد. او سه فصل با این عنوان در سیتی ماندگار بود و به آمارهای ۱۳ بازی و پنج کلینشیت در فصل ۱۸-۲۰۱۷، یک بازی و یک کلینشیت در فصل ۱۹-۲۰۱۸ و ۱۷ بازی و پنج کلینشیت در فصل ۲۰-۲۰۱۹ رساند.
براوو پس از کسب دو قهرمانی لیگ برتر، یک جام حذفی، سه لیگ کاپ و دو سوپرکاپ انگلستان به همراه سیتی، در سال ۲۰۲۰، از این باشگاه جدا شده و راهی بتیس شد. براوو چهار فصل در بتیس حضور داشت و به آمارهای ۲۱ بازی و هشت کلینشیت در فصل ۲۱-۲۰۲۰، ۲۳ بازی و هفت کلینشیت در فصل ۲۲-۲۰۲۱، ۲۱ بازی و شش کلینشیت در فصل ۲۳-۲۰۲۲ و ۹ بازی و دو کلینشیت در فصل ۲۴-۲۰۲۳ رسید. براوو در ماه اوت ۲۰۲۴، از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. از جمله ویژگیهای براوو در سنگربانی، چابکی، خونسردی، شوتگیری، تمرکز و اراده قوی او بوده است. مهارت پابهتوپ این دروازهبان، از دیگر ویژگیهای مهمش بوده است که منجر به شکلگیری همکاری او با بارسلونا و منچستر سیتی شد. براوو در شروع کارش با هر باشگاه، اشتباهات سخت و پرهجمهای را داشت اما به مرور خود را در تیمهایش جا انداخت و توانست ستاره آنها شود. او مهارت پنالتیگیری خوبی را داشت و در چندین مسابقه مهم، با این قابلیت مهمش به داد تیمهایش رسید. از القاب این دروازهبان، رخکرکس (Chico Condor) بوده است.
نخستین بازی ملی براوو در دومین بازی شیلی در کوپا آمریکای سال ۲۰۰۴ برابر پاراگوئه رقم خورد. این دروازهبان به جز این بازی، در مسابقه دیگری از این تورنمنت به میدان نرفت و تا سال ۲۰۰۶، دروازهبان دوم کشورش بود. از کوپا آمریکای ۲۰۰۷ بود که براوو، پس از ثبت دو کلینشیت در چهار بازی، دروازهبان نخست تیم ملی شیلی شد. او با بازوبند کاپیتانی کشورش در جام جهانی ۲۰۱۰ حاضر شد و در دو بازی برابر هندوراس و سوئیس، کلینشیت کرد. او پیش از حضور در جام جهانی ۲۰۱۴، موفق به حضور در سه بازی کوپا آمریکای ۲۰۱۱ شد. براوو در چهار مسابقه خود در جام جهانی ۲۰۱۴، یک کلینشیت برابر اسپانیا را به ثبت رساند. نقطه اوج کارنامه ملی این دروازهبان، قهرمانی کوپا آمریکای ۲۰۱۵ بود. براوو که روزهای موفقی را به همراه بارسلونا گذرانده بود، در سه بازی شیلی در این جام کلینشیت کرد و به همراه کشورش راهی فینال این تورنمنت شد. براوو پس از چهارمین کلینشیت خود در فینال، پنالتی اور بانگا را مهار کرد و کشورش را به قهرمانی کوپا آمریکا رساند. این مهم در کوپا آمریکا سنتاریوی ۲۰۱۶ نیز تکرار شد. براوو پیش از فینال، دو کلینشیت کرد و در یک فینال تکراری برابر آرژانتین قرار گرفت. این فینال نیز با کلینشیت براوو و ضیافت پنالتیها همراه بود. مهار پنالتی لوکاس بیگلیا توسط این دروازهبان، شیلی را به دومین قهرمانی پیاپی در کوپا آمریکا رساند.
تورنمنت ملی مهم دیگر براوو، جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۷ بود. براوو از سومین بازی مرحله گروهی به ترکیب کشورش اضافه شد. در نیمه نهایی این جام و دیدار شیلی و پرتغال که به تعیین تکلیف در پنالتیها منجر شد، براوو سه پنالتی پرتغالیها توسط کوارشما، موتینیو و نانی را مهار کرد و شیلی را به فینال و متعاقباً نایب قهرمانی جام رساند. او در کوپا آمریکای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۴ نیز حضور داشت و پس از دیدار برابر آرژانتین در کوپا آمریکای ۲۰۲۴، دیگر در بازیهای ملی کشورش حضور نداشت. دوران ملی براوو با ۱۵۰ بازی ملی و ۵۸ کلینشیت به پایان رسید.
از سری خاطرات فوتبالی
السیو چرچی؛ مهاجم سرعتی تورینو با سابقه بازی در رم، میلان و اتلتیکو مادرید
کارلس پویول؛ تارزان، ال شارک و مردی فراتر از یک کاپیتان در بارسلونا و تیم ملی اسپانیا
عمر براوو؛ بهترین گلزن تاریخ چیواس مکزیک با سابقه بریس برابر تیم ملی ایران در جام جهانی
source