Wp Header Logo 1895.png

افت حدود ۱۹ درصدی قیمت ارز در بازار آزاد در یک مقطع کوتاه که از کاهش ریسک‌های سیستماتیک نشأت گرفت، منجر به ایجاد فضای امیدواری و بهبود چشم‌انداز اقتصادی کشور شد. دلار که تحت تاثیر تنش‌های منطقه‌ای تا محدود ۱۰۷ هزار تومان بالا رفته بود، پس از ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ که اولین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان انجام شد تا حدود ۲۲ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و هم‌اکنون در بازار آزاد حدود ۸۵ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

ایسنا نوشت: این در حالی است که اسکناس آمریکایی از حدود ۸۰ هزار تومان در بهمن سال گذشته به حدود ۱۰۷ هزار تومان در اواسط فروردین امسال رسیده بود.

در حال حاضر اغلب دلالان بازار ارز، فروشنده هستند و کاهش تقاضا به افت قیمت ارز منجر شده است. برداشت طبیعی فعالان اقتصادی این است که در این شرایط نگهداری دارایی‌های غیرمولد مثل ارز و طلا صرفه اقتصادی ندارد.

نرخ‌ها در بازار ملک خریدار ندارد

یکی از بازارهایی که سرنوشت آن در شرایط فعلی برای مردم اهمیت دارد، بازار مسکن است. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که نوسانات کاهشی قیمت ارز، رکود معاملات بازار ملک را عمیق‌تر کرده است. طی حدود سه ماه گذشته نیز که بازار ارز افزایشی بود تغییری در بازار مسکن ایجاد نشد. البته تعداد اندکی از فروشندگان آپارتمان در تهران و پردیس، نرخ‌های اعلامی را حدود ۱۰ درصد افزایش دادند که تاثیری در بازار ایجاد نکرد و به گفته واسطه‌های ملکی، هیچ‌گونه خریدی با قیمت‌های جدید انجام نمی‌شود.

تحلیل دو تن از فعالان بازار مسکن آن است که این بازار به دلیل نبود تقاضای موثر، ظرفیت رشد ندارد.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *