در برنامهریزی اولیه دنیای سینمایی دیسی (DCEU)، قرار بود پس از فیلم «Man of Steel» یک فیلم مستقل از بتمن با بازی بن افلک ساخته شود؛ اما این پروژه هرگز عملی نشد. به جای آن، حضور بن افلک در قالب بتمن را در فیلمهایی مثل «بتمن علیه سوپرمن: طلوع عدالت»، یک حضور کوتاه در «جوخه انتحار»، «لیگ عدالت» و سپس دوباره در «فلش» دیدیم.
از نظر زمانبندی، قرار بود این فیلم مستقل که عنوان موقت آن «The Batman» بود، بین «لیگ عدالت» (۲۰۱۷) و «فلش» (۲۰۲۳) اکران شود. در دسامبر ۲۰۱۶، برنامهریزی شده بود که فیلمبرداری آن از اواسط ۲۰۱۷ آغاز شود و اکران آن هم برای سال ۲۰۱۸ در نظر گرفته شده بود. پروسه تولید و ساخت فیلم دنباله «لیگ عدالت» (Justice League 2) به تعویق افتاد تا فضای لازم برای فیلم مستقل «بتمن» بن افلک فراهم شود.
با این حال، مانند دنباله «لیگ عدالت»، هیچگاه فیلمبرداری فیلم «بتمن» بن افلک آغاز نشد. یکی از دلایل اصلی این مسئله شکست تجاری و انتقادی فیلم «لیگ عدالت» ۲۰۱۷ به کارگردانی زک اسنایدر و جاس ویدون بود. به عبارت دیگر، ناکامی «لیگ عدالت» باعث شد که استودیو تصمیم بگیرد پروژههای قبلی خود را کنار بگذارد و به مسیر دیگری برود.
چه کسی قرار بود کارگردانی و نویسندگی فیلم بتمن بن افلک را برعهده بگیرد؟
بن افلک در ابتدا قرار بود نویسنده و کارگردان فیلم تنها بتمن خود باشد، که دنبالهای مستقیم برای بازی او در بتمن علیه سوپرمن: طلوع عدالت میشد. او دیدگاه خاصی برای این فیلم داشت که بیشتر بر جنبههای روانی بتمن و نقش او در دنیای سینمایی دیسی (DCEU) تمرکز داشت.
اما به مرور زمان، افلک از نوشتن و کارگردانی فیلم کنار کشید. در نهایت، مت ریوز، کارگردان فیلمهای جنگ برای سیاره میمونها و طلوع سیاره میمونها، برای کارگردانی این پروژه انتخاب شد. ریوز فیلمنامه را بازنویسی کرد و جهتگیری فیلم را تغییر داد که نتیجه آن فیلم «The Batman» سال ۲۰۲۲ با بازی رابرت پتینسون در نقش بتمن شد که این فیلم بهطور کلی از دنیای دیسی و دیدگاه افلک فاصله گرفت.
در آوریل ۲۰۱۶، کوین سوجیهارا (مدیرعامل کمپانی وارنر برادرز) به طور رسمی اعلام کرد که بن افلک کارگردان فیلم بتمن خواهد بود. این اعلام رسمی در رویداد «سینماکان» انجام شد. یک ماه بعد، یعنی در مه ۲۰۱۶، جرمی آیرونز تایید کرد که دوباره نقش آلفرد پنیورث را بازی خواهد کرد. در سپتامبر همان سال، جو منگنیلو هم برای نقش اسلید ویلسون، ملقب به «دثاستروک» (یک شخصیت ضدقهرمان و دشمن بتمن)، انتخاب شد.
در ژانویه ۲۰۱۷، کریس تریو (نویسنده فیلم آرگو که قبلا با افلک همکاری کرده بود) نسخهی جدیدی از فیلمنامهی بتمن را به پایان رساند. اما در همان ماه اتفاق مهم دیگری هم افتاد: بن افلک از کارگردانی این پروژه کنار کشید.
البته او اعلام کرد که همچنان قصد دارد در فیلم بازی کند و تهیهکنندهی آن بماند. در ابتدا، افلک دلیل کنارهگیریاش از کارگردانی را این طور بیان کرد که میخواهد بیشتر روی بازیگری در نقش بتمن تمرکز کند. اما بعدها گفت که مشکل اصلی، کیفیت فیلمنامه بوده است و احساس کرده اگر کارگردانی کند از این کار لذت نخواهد برد؛ بنابراین تصمیم گرفت که بهتر است فرد دیگری کارگردانی را بر عهده بگیرد تا نتیجه نهایی بهتر شود.
استقبال تجاری فیلم Batman v Superman کمتر از حد انتظار بود و این موضوع باعث شد مدیران استودیو وارنر برادرز نسبت به آینده دنیای سینمایی دیسی دچار تردید شوند. در نتیجه، آنها روند پیشرفت پروژه بتمن (نسخه بن افلک) را کمی کند کردند و با احتیاط بیشتری پیش بردند. در واقع، میتوان تغییر رویکرد استودیو را با تماشای دو نسخهی مختلف فیلم Justice League مشاهده کرد.
در نسخهای که زک اسنایدر فیلمبرداری کرده بود، صحنهی حضور دثاستروک طوری ساخته شده بود که مستقیما به داستان فیلم The Batman ( بن افلک) مرتبط میشد. اما در نسخهی اکرانشده سینمایی [که تغییرات زیادی داشت]، آن صحنه تغییر کرده بود تا به جای زمینهسازی برای بتمن، مقدمهای برای ساخت دنبالهی Justice League باشد و به تشکیل گروه Injustice League اشاره کند.
یک ماه بعد از این که بن افلک اعلام کرد دیگر کارگردان فیلم The Batman نخواهد بود، مت ریوز وارد مذاکره شد تا پروژه را به دست بگیرد.
اما پس از حدود یک ماه کار روی فیلم، ریوز تصمیم گرفت که نسخهای که قرار بود با بازی افلک ساخته شود، همان چیزی نیست که او میخواهد بسازد. بنابراین، مت ریوز تصمیم گرفت مسیر فیلم را کاملا تغییر بدهد و پروژه را بر اساس دیدگاه خودش پیش ببرد.
نسخه بتمن بن افلک چگونه بود؟
داستان فیلم مستقل بتمن با بازی بن افلک قرار بود بعد از وقایع فیلمهای «Batman v Superman»، «Suicide Squad» و «Justice League» اتفاق بیفتد.
داستان آن شبیه کارهای زک اسنایدر در Batman v Superman بود؛ یعنی از داستانهای مشهور بتمن الهام میگرفت ولی مستقیما یکی از آنها را اقتباس نمیکرد (برخلاف کاری که اسنایدر در فیلمهای Watchmen یا ۳۰۰ کرده بود). در حقیقت سه منبع اصلی الهام برای فیلمنامه افلک وجود داشت که شامل خط داستانی «Knightfall» از اوایل دهه ۹۰ میلادی، داستان تاریک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth از گرانت موریسون و داستان تاریک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth از گرانت موریسون میشد.
هرچند داستان فیلم قرار نبود شخصیت بین (Bane) را وارد ماجرا کند، ولی تیمارستان آرکام نقش مهمی در داستان داشت. در عوض، شخصیت دثاستروک قرار بود دشمن اصلی بتمن در این فیلم باشد و زندانیان تیمارستان آرکهام هم در نقش شروران فرعی ظاهر شوند. یعنی تمرکز اصلی روی مبارزهی بتمن با دثاستروک بود، در حالی که همزمان، بتمن با تهدیدهای دیگری از سوی جنایتکاران آرکهام هم روبهرو میشد.
شخصیت دثاستروک در داستان فیلم قرار بود همه جنایتکاران تیمارستان آرکام را آزاد کند تا بتمن را مشغول و خسته کند. بعد از این که بتمن درگیر مبارزه با این خلافکاران میشد و از پا میافتاد، دثاستروک خودش وارد عمل میشد تا او را شکست دهد. دلیل این دشمنی شدید هم این بود که دثاستروک فکر میکرد بتمن مسئول مرگ پسرش است و برای انتقام گرفتن از بتمن نقشه مفصل کشیده بود.
در نسخه بن افلک از فیلم بتمن، قرار بود شخصیت بتگرل (Batgirl) هم حضور داشته باشد و به بتمن کمک کند. اما چون بازیگر آن، لِزلی گریس که برای فیلم لغوشده Batgirl انتخاب شد، تازه در سال ۲۰۲۱معرفی شده بود، در این نسخه قبلی شخص دیگری این نقش را بازی میکرد.
همچنین قرار بود شخصیت رابین هم در فیلم حضور داشته باشد، اما نه به صورت زنده؛ بلکه فقط به عنوان یک خاطره دردناک در ذهن بروس وین ، شبیه چیزی که در فیلم Batman v Superman دیده بودیم. فیلم بتمن بن افلک، مانند بسیاری از پروژههای دیگر دنیای سینمایی دیسی هرگز ساخته نشد، هرچند خیلی به مرحلهی تولید نزدیک شده بود. با این حال امیدواریم که دنیای جدید دیسی به رهبری جیمز گان موفقتر باشد و پروژههایش را به مرحلهی ساخت و اکران برساند.
در اخبار مرتبط خواندیم که معرفی اولین بازی دنیای DCU چند سال طول خواهد کشید و جیمز گان از برنامههایش برای ساخت سه اسپینآف از نگهبانان کهکشان خبر داد.
منبع: Comicbook
چرا همه تو یوتیوب فارسی باهم دیگه دعوا دارند؟ میزگیم با لیل شایان و ویبهد
source