۱۱:۵۵ – ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی – احمد خدابنده سامانی، تهیهکننده برنامه «به غصه میخندید» که از رادیو مقاومت پخش میشد و در جشنواره پژواک به مرحله نهایی راه یافته است، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جزئیات ساخت این برنامه و حالوهوای جشنواره توضیحاتی ارائه داد.
مستندی از اسارت و مظلومیت
خدابنده سامانی با اشاره به محتوای این برنامه گفت: «این مستند گفتوگومحور درباره محمدرضا نوری، مدافع حرمی است که بیش از ۸۰۰ روز در اسارت آمریکاییها بهسر میبرد. در این برنامه، با همسر لبنانی ایشان مصاحبه کردیم و به دلیل محدودیتهای زبانی، ضبط طولانی و دشواری داشت، اما در نهایت توانستیم از دل آن، یک مستند تأثیرگذار بیرون بکشیم.»
او افزود: «در این برنامه، صدای خود شهید نوری نیز بهعنوان شاهد ماجرا حضور دارد و این موضوع به اصالت و تأثیرگذاری کار افزوده است. تلاش کردیم مظلومیت مدافعان حرم را از زبان نزدیکترین افرادشان نشان دهیم.»
برنامهای با ساختار گفتوگومحور
وی درباره ساختار برنامه نیز گفت: «این اثر در قالب برنامه گفتوگومحور طراحی شد؛ یک مجری و مهمان برنامه داشتیم و آیتمهایی مانند صدای واقعی شهید نوری نیز در خلال برنامه گنجانده شده بود. این مستند تولیدی است و برای تعامل بیشتر با مخاطب، پخش آن در برنامه صبحگاهی روی موج مقاومت هم اطلاعرسانی شد.»
برنامهای برای ثبت چهل روایت ناگفته
تهیهکننده «به غصه میخندید» از پروژه جدیدی نیز خبر داد و گفت: «ما و دوستانمان تصمیم گرفتهایم مستندهایی درباره چهل شهید مدافع حرم که هنوز برای مردم ناشناختهاند، تولید کنیم. این برنامهها به صورت رایگان در فضای مجازی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.»
بازخورد مخاطبان و استقبال مردمی
او درباره بازخوردهای دریافتی گفت: «از طریق سامانه پیامکی برنامه، بازخوردهای خوبی دریافت کردیم. همچنین مردم از طریق تبلیغاتی که در برنامههای صبحگاهی با حمایت خانم عشقینیا و آقای یری انجام شد، با برنامه آشنا شدند و استقبال خوبی نشان دادند.»
جشنوارهای رو به رشد اما نیازمند تبلیغات بیشتر
خدابنده سامانی درباره سطح جشنواره پژواک اظهار داشت: «جشنواره امسال بینالمللیتر شده و کارهای گویندهها، مستندسازان و برنامهسازان بیشتری در آن دیده شده است. با اینکه امسال نسبت به سال گذشته تنوع آثار بیشتر بود، اما از نظر تبلیغات تلویزیونی، ضعیفتر عمل شد. سال گذشته تبلیغات تلویزیونی جشنواره را دیدم اما امسال خبری از آن نبود. اگر تبلیغات گستردهتری میداشتیم، قطعاً استقبال عمومی هم بیشتر میشد.»
او در پایان ابراز امیدواری کرد داوری آثار نیز بهگونهای باشد که حقی از هیچ اثری ضایع نشود و گفت: «از اینکه خودم به عنوان یکی از نامزدهای نهایی در جشنواره حضور دارم، خوشحالم و برای دیگر دوستان نیز آرزوی موفقیت دارم.»
source