Wp Header Logo 614.png

در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) و نشانه‌های متابولیکی مرتبط با اختلالات روانی را ارزیابی کردند.

نواندیش: در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) و نشانه‌های متابولیکی مرتبط با اختلالات روانی را ارزیابی کردند.

 

این غذاهای خوشمزه شما را افسرده و مضطرب می کند!

 

به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، اختلالات روانی، از جمله بیماری‌هایی مانند اضطراب، اختلال مصرف مواد (SUD) و افسردگی، از عوامل اصلی بیماری‌ها و ناتوانی‌های جهانی هستند. با وجود پیشرفت‌های درمانی، شیوع اختلالات روانی در دهه‌های گذشته راکد مانده است و این امر نیاز به استراتژی‌های پیشگیرانه مکمل با هدف اصلاح عوامل خطر را برجسته می‌کند.

 

عادات غذایی نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت اختلالات روانی دارند. به طور خاص، رژیم‌های غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، سبزیجات و میوه‌ها با کاهش خطر اختلالات روانی مرتبط هستند، در حالی که رژیم‌های غذایی غربی و پیش التهابی غنی از چربی‌های اشباع شده و کربوهیدرات‌های تصفیه شده، خطر را افزایش می‌دهند. غذاهای فوق فرآوری شده غذاهای در تولید انبوه هستند که مراحل مختلفی از فرآوری را طی می‌کنند و حاوی ارزش غذایی محدودی هستند.

 

مصرف این نوع غذاها به طور پیوسته افزایش یافته است که ناشی از جهانی شدن و شهرنشینی سیستم‌های غذایی است. با وجود شواهد قابل توجهی که UPFها را در اختلالات سلامت روان دخیل می‌داند، مکانیسم‌های اساسی هنوز مشخص نیست. مشخصات تغذیه‌ای ضعیف این نوع غذاها، که با فیبر غذایی کم، کالری بالاتر و قند، سدیم و چربی‌های اشباع‌شده‌ی بیش از حد مشخص می‌شود، با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مختلف مرتبط دانسته شده است.

 

در مطالعه‌ی حاضر، محققان ارتباط مصرف UPF و نشانه‌های متابولیکی مرتبط با اختلالات روانی را بررسی کردند. داده‌های بانک زیستی بریتانیا (UKB)، یک گروه بزرگ آینده‌نگر با بیش از ۵۰۰۰۰۰ شرکت‌کننده، مورد استفاده قرار گرفت. UKB اطلاعات گسترده‌ای در مورد عوامل اجتماعی-جمعیتی، عوامل بیولوژیکی و سبک زندگی جمع‌آوری کرد. شرکت‌کنندگانی که فاقد اندازه‌گیری‌های متابولومیک و داده‌های غذایی بودند یا تشخیص اختلال روانی قبلی داشتند، از مطالعه حذف شدند.

 

 

داده‌های مصرف غذایی با استفاده از یک ابزار ارزیابی رژیم غذایی که توسط خود فرد انجام می‌شد، به دست آمد. طیف‌سنجی رزونانس مغناطیسی هسته‌ای با توان بالا بر روی نمونه‌های پلاسما انجام شد تا مشخصات متابولیک در گردش خون کمی‌سازی شود. پیامدهای اولیه، اختلالات روانی کلی، اختلال مصرف مواد مخدر، اختلال افسردگی یا اختلال اضطراب بود. پیامدهای ثانویه شامل ۱۹ علامت روانی بود.

 

 

 

نتایج ثانویه شامل ۱۹ علامت روانی بود. این علائم خاص عبارت بودند از: ناراحتی، احساس بی‌معنایی، ناراحتی از سلامتی، احساس اضطراب، پیشگویی بد، نگرانی بیش از حد، تحریک‌پذیری، بی‌قراری، مشکل در آرامش، تغییرات اشتها، بی‌لذتی، نگرانی کنترل نشده، احساس افسردگی، خستگی، مشکل در تمرکز، احساس ناکافی بودن، تغییرات روانی-حرکتی، مشکلات خواب و افکار خودکشی.

 

 

عوامل مخدوش‌کننده بالقوه عبارت بودند از: سن، جنس، شاخص توده بدنی (BMI)، شاخص محرومیت چندگانه (IMD)، بیماری‌های شایع، عوامل سبک زندگی سالم و نسبت دور کمر به باسن (WHR). ویژگی‌های متابولیک مرتبط با مصرف UPF با استفاده از یک مدل رگرسیون شبکه الاستیک شناسایی شدند. مدل‌های رگرسیون خطرات متناسب کاکس، ارتباط مصرف UPF و نشانه‌های متابولیک مرتبط با اختلالات روانی را بررسی کردند.

 

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *