Wp Header Logo 742.png

وقتی به‌تماشای انیمه Dandadan نشستم، در ابتدا بیشتر از آنکه جالب بنظر برسد برای من کمی گیج‌کننده بود اما اینکه چرا چنین حسی بهم دست داده را بهتر است در ادامه این نقد به آن بپردازیم. در سال گذشته که ما انیمه‌های زیبایی مانند فریرن (Frieren) یا سولولولینگ (Solo Leveling) را داشتیم، Dandadan یکی از آن نام‌هایی بود که می‌توانست به خوبی با آن‌ها مقابله کند. روی کاغذ Dandadan نتوانست مانند سولولولینگ اخبار و شبکه‌های اجتماعی را قبضه کند یا اینکه نتوانست طرفداران دو آتیشه‌ای مانند فریرن برای خود بسازد اما در عمل چیزی وجود ندارد که بخواهد سطح آن را از سایر نام‌ها جدا کند.

انیمه Dandadan اثری در سبک شونن است که پاییز سال گذشته (۲۰۲۴) آمد و مرز‌های ژانرگرایی را از بین برد. شما در این اثر شاهد سفری عجیب و غریبی هستید که از یک بازی بچگانه شروع می‌شود اما کنترلش از دست خارج می‌شود. مانگاکا درDandadan سعی کرده که بیشتر روی اهدافی تمرکز دارد که افراد کمتری روی آن تمرکز می‌کنند و آن تلفیق سبک‌های مختلف است ولی بیایید ابتدا با این انیمه آشنا شویم و عمیق‌تر به آن بپردازیم پس همراه مجله بازار باشید.

چرا باید انیمه Frieren: Beyond Journey’s End را ببینیم؟

انمیه Dandadan ترکیبی بی‌نظیر از کمدی، اکشن و ماورالطبیعه

نقد انیمه Dandadan | آشی برایتان پخته‌اند با نیم وجب روغن!

انیمه Dandadan داستان دو دانش‌آموز دبیرستانی به‌ نام‌های مومو آیاسه (Momo Ayase) و کن تاکاکورا (Ken Takakura) را روایت می‌کند. کن تاکاکورا که ملقب به اوکارون (Okarun) است به موجودات فضایی اعتقادی ندارد اما وجود ارواح را قبول دارد و از آن دفاع می‎‌کند. در مقابل مومو آیاسه تصوراتی برخلاف اوکارون دارد چرا که او وجود موجودات فضایی را تایید و وجود ارواح را تکذیب می‌کند و دقیقا روایت این انیمه از همین نقطه‌تقابل آغاز می‌شود.

این دو دانش‌آموز برای اثبات درستی باورهایشان، وارد چالشی می‌شوند که به‌طور جداگانه از مکان‌های مرتبط با بیگانگان و فراطبیعی‌ها به ترتیب بازدید می‌نمایند. همین چالش کافی است تا آنها به‌طور غیرمنتظره‌ای به دنیایی پر از موجودات ماورایی، یوکای‌ها و بیگانگان فضایی کشانده شوند. داستان Dandadan سبک‌های متعددی را در خود جای داده است، یعنی این اثر هم کمدی به‌حساب می‌آید و هم اکشن و هم ترس ماورایی و روابط عاطفی را به تصویر می‌کشد تا بتواند در قالب شوننی جذاب ظاهر شود که به‌خوبی توانسته است در انیمه تعادلی بی‌نظیر بین ژانرهای مختلف ایجاد نماید، طوری که به بهترین شکل ممکن ما شاهد این ماجرا خواهیم بود.

در قلب Dandadan چه می‌گذرد؟

نقد انیمه Dandadan | آشی برایتان پخته‌اند با نیم وجب روغن!

استودیو Science SARU را اگر بشناسید، با سایر آثار آن مانند Scott Pilgrim Takes Off و Inu-Oh آشنا هستید. این استودیو به‌خوبی در Dandadan توانایی خود را در خلق تصاویر بصری خیره‌کننده به نمایش گذاشته است که این قدرت‌نمایی را می‌توان در استفاده از رنگ‌های زنده، طراحی‌های خلاقانه، موجودات ماورایی و حرکات روان در صحنه‌های اکشن به‌وضوح دید که Dandadan را به یکی از زیباترین آثار سال ۲۰۲۴ تبدیل کرده است. صحنه‌های نبرد با یوکای‌ها و بیگانگان در Dandadan با جزئیات بصری و کارگردانی پویا، مخاطب را مجذوب می‌کند تا حدی که طراحی شخصیت‌ها و رنگ‌پردازی به مرحله‌ای می‌رسد که قابل ستایش است و  به‌خوبی حس و حال عجیب داستان را به شما منتقل می‌کند. در ارائه اطلاعات درباره دنیای ماورایی خود عجله نمی‌کند و گاهی عمدا توضیحات را به تعویق می‌اندازد و همین این موضوع می‌تواند برای بینندگانی که به دنبال درک سریع داستان هستند، کمی گیج‌کننده باشد.

نقد انیمه Solo Leveling | معیار را سولو لولینگ بدان!

ترکیب ژانرها در Dandadan یک آش شله‌قلمکاری است که کار می‌کند. Dandadan را می‌توانم دقیقا به‌عنوان «آش شله‌قلمکار» توصیف کنم چرا که ژانرهای کمدی، اکشن، ترس، عاشقانه و حتی درام روان‌شناختی را با ظرافت در این مجموعه می‌توان دید. این انیمه لحظه‌ای شما را با طنز «مسخره‌بازی و لودگی» می‌خنداند، در لحظه‌ای دیگر با صحنه‌های اکشن نفس‌گیر شما را به اوج هیجان می‌برد یا با لحظات احساسی عمیق شما را غافلگیر می‌کند؛ همین تنوع باعث شده که Dandadan نسبت به بسیاری از آثار تک‌ژانری متمایز محسوب شود.

نتوع ژانری شاید به‌خوبی عمل کرده باشد اما طنز خاصی که این انیمه دارد ممکن است برای همه جذاب نباشد. طنز Dandadan، که گاهی به سمت «لودگی» و شوخی‌های غیرمتعارف می‌رود و ممکن است برای همه مخاطبان مناسب نباشد. برخی شوخی‌های بیش‌ازحد بزرگ‌سالانه (مانند دیالوگ‌های مادربزرگ مومو) است و می‌تواند برای بینندگان جوان‌تر یا کسانی که طنز ظریف‌تر را ترجیح می‌دهند، آزاردهنده باشد.

نقد انیمه Dandadan | آشی برایتان پخته‌اند با نیم وجب روغن!

شخصیت‌های مومو و اوکارون، با صداپیشگی بی‌نقصشان، عملا قلب تپنده Dandadan هستند. مومو که دختری جسور با گذشته‌ای احساسی است در مقابل اوکارون که پسری ساده‌لوح اما مصمم است، تضادی جالب و جذاب ایجاد کرده که یک رابطه فوق‌العاده و در عین حال متعادل را بین آن‌ها به‌وجود آورده است و تعاملات بین شخصیت‌ها در لحظات مختلف، چه کمدی یا احساسی، یکی از نقاط قوت اصلی انیمه است.

شخصیت‌های فرعی مانند آیرا (Aira) و جین (jin) اگر چه که به‌خوبی در داستان جا خوش کرده‌اند و هر یک با ویژگی‌های خاص خود، به‌ جذابیت روایت کمک می‌کنند اما عدم تعادل در توسعه شخصیت‌های فرعی کمی کار را در Dandadan خراب کرده است. شما در روایت خواهید دید که مومو و اوکارون به‌خوبی توسعه یافته‌اند ولی برخی شخصیت‌های فرعی مانند آیرا در فصل اول فرصت کافی برای درخشش پیدا نکردند.

نقد انیمه Frieren: Beyond Journey’s End | جاودانگی، یک رویا یا کابوس؟

موسیقی متن Dandadan،با آهنگ‌های آغازین (Opening) و پایانی (Ending)، فضاسازی بی‌نظیری ایجاد کرده است. این آهنگ‌ها نه‌تنها با حال و هوای عجیب و پرانرژی انیمه هماهنگ هستند بلکه بدلیل هماهنگی با صداگذاری این اثر و کیفیت آن، چند سطحی ارزش Dandadan را بالا برده و به‌سرعت در میان طرفداران محبوب شدند. همچنین Dandadan به مانگای اصلی وفادار است اما استودیو Science SARU با افزودن جلوه‌های بصری و کارگردانی خلاقانه خود، داستان را ارتقا داده است. اگر مانگای این اثر را را مطالعه کنید، خواهید دید که برخی صحنه‌ها در انیمه حتی از نسخه مانگا تاثیرگذارتر هستند ولی در نمایش موجودات ماورایی عملکرد مانگا به مراتب بهتر است.

Dandadan در رقابت با رقبا

نقد انیمه Dandadan | آشی برایتان پخته‌اند با نیم وجب روغن!

اگر به سبک‌ها غالب آثار نگاه کنیم و رگه‌هایی که اشتراکاتی را به‌وجود می‌آورد را به خوبی استخراج کنیم، خواهیم دید که Dandadan مشابه آثاری چون Jujutsu Kaisen، Chainsaw Man و Gintama است چرا که طنز، اکشن و ماورایی بودن در داستان هر چهار اثر یافت می‌شود. مشخصا در اکشن یا عمق روایت Dandadan هیچ شانس رقابتی با Jujutsu Kaisen ندارد چرا که داستان تاریک‌تر و پیچیده‌تراین انیمه، وزنه سنگینی است. در مقابل اما Dandadan با طنز عجیب و غریب و تمرکز بر روابط شخصیتی، فضای سبک‌تری ارائه می‌دهد که مهم‌ترین وجه تمایز آن با Jujutsu Kaisenی است که تا حدی جهانی هم سو دارند.

یوکینوبو تاتسو(Yukinobu Tatsu) خالق مانگا دان دا دان است که پیش‌تر دستیار تاتسوکی فوجیموتو(Tatsuki Fujimoto) خالق مانگا Chainsaw Man بوده است که همین مسئله، کافی است تا شما در دان دا دان رگه‌هایی از Chainsaw Man را مشاهده کنید. هر دو این آثار در روایت خود از طنز سیاه و شخصیت‌های غیرمتعارف بهره می‌برند اما Chainsaw Man با تمرکز بر مضامین تاریک‌تر و خشونت بیشتر مخاطبان بزرگ‌سال‌تری را هدف قرار می‌دهد و در مقابل، دان دا دان با رویکردی شادتر و رنگارنگ‌تر، برای طیف وسیع‌تری از مخاطبان جذاب است.

Gintama را همه به‌عنوان پادشاه کمدی شونن می‌شناسند و می‌توان شباهت‌هایی را در دان دا دان با آن یافت. دان دا دان در طنز عجیب و غریب عمل کرده و ترکیب ژانرها را مانند Gintama دارد اما با این حال، Gintama ، داستان گسترده‌تر و نامتمرکز‌تری ارائه می‌دهد در حالی که دان دا دان تا اینجای کار، متمرکزتر است.

نگاهی به مانگا، عملکرد و آینده انیمه دان دا دان

نقد انیمه Dandadan | آشی برایتان پخته‌اند با نیم وجب روغن!

مانگا دان‌دا‌دان به دلیل روایت سریع، شخصیت‌پردازی قوی و طنز خاص خود، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین آثار شونن جامپ تبدیل شد. بر خلاف انیمه که در فصل اول تنها بخش ابتدایی داستان را پوشش می‌دهد، مانگا به آرک‌های داستانی پیچیده‌تری مانند Cursed House (احتمالا موضوع فصل دوم) می‌پردازد. برای کسانی که فصل اول را تماشا کرده‌اند، پیشنهاد می‌شود مانگا را بخوانند تا هم از اسپویل شدن داستان جلوگیری شود و هم مانگای با کیفیت این اثر را از دست ندهند. دان‌دا‌دان از زمان پخش خود در ۲۰۲۴ میلادی، از پربیننده‌ترین انیمه‌های نتفلیکس بود و تا حدی پیش رفت که در نیمه دوم ۲۰۲۴ میلادی، تبدیل به پربیننده‌ترین اثر غیرانگلیسی این پلتفرم شد. استقبال از این اثر به‌شدت بالا بود چرا که اکران ۳ قسمت ابتدایی آن بیش از ۱ میلیون دلار درآمدزایی داشته و بازخوردهای مثبتش تمامی ندارد.

فصل دوم دان‌دا‌دان برای پخش در تیر ۱۴۰۴ تایید شده  و آرک Cursed House را قرار است که اقتباس کند. تریلر فصل دوم، شخصیت شرور جدیدی را با «چشم سوم» معرفی کرده که به نظر می‌رسد چالش بزرگی برای مومو و اوکارون ایجاد خواهد کرد. با توجه به موفقیت فصل اول، انتظار می‌رود فصل دوم با انیمیشن پیشرفته‌تر و داستانی عمیق‌تر، جایگاه دان‌دا‌دان را به‌عنوان یکی از بهترین انیمه‌های شونن تثبیت کند.

نقد انیمه Oshi no Ko | رنجش را به جان بخر!

داندادان با انیمیشن‌های خیره‌کننده، داستانی سرگرم‌کننده و شخصیت‌های دوست‌داشتنی، یکی از بهترین آثاری بود که پاییز ۲۰۲۴ آمده است و به تماشایش نشسته‌ام. این اثر با ترکیب بی‌نظیر ژانرها از کمدی و اکشن گرفته تا ترس و عاشقانه، تجربه‌ی منحصربه‌فردی ارائه می‌دهد که هم برای طرفداران انیمه‌های شونن و هم برای مخاطبان جدید جذاب است. اگرچه طنز خاص و ریتم گاه نامنظم آن ممکن است برای همه مناسب نباشد اما کیفیت بصری، صداگذاری و شیمی بین شخصیت‌ها، آن را تبدیل به اثری می‌کند که پیشنهاد دیدنش را به همه می‌دهم. آیا شما داندادان را تماشا کرده‌ یا مانگا آن را مطالعه کرده‌اید؟ نظرات خود را درباره این اثر با ما و دیگر کاربران مجله بازار به اشتراک بگذارید.

Loading

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *