Wp Header Logo 851.png

مدیر بهره برداری و کنترل شبکه برق گفت: در سال گذشته اوج مصرف برق در روزهای هفتم و هشتم خرداد ماه به حدود ۵۹ تا ۶۰ هزار مگاوات رسید ولیکن هم اکنون که تا پایان اردیبهشت ماه دو هفته باقی مانده، میزان مصرف برق از ۵۹ هزار مگاوات فراتر رفته است. 

به گزارش ایسنا، مازیار جمشیدی در خصوص میزان افزایش مصرف برق گفت: افزایش دمای هوا در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میزان مصرف برق را به طور چشمگری افزایش داده است. 

وی ادامه داد: در روز ۱۵ اردیبهشت ماه میانگین وزنی دما در کل کشور ۲۶.۸ درجه بوده که در سال گذشته در همین روز ۲۰.۵ درجه بوده است. به طور متوسط حدود ۶ درجه دمای هوا افزایش یافته است و این امر موجب افزایش قابل توجه مصرف برق شده است. 

جمشیدی افزود: اگر از منظر مصرف برق مقایسه کنیم، در ۱۵ اردیبهشت ماه امسال (۱۴۰۴) در زمان اوج مصرف روزانه، میزان مصرف برق حدود ۵۹هزارو ۷۰۰ مگاوات بوده که این مقدار برای مدت مشابه در سال گذشته ۴۷هزار ۴۰۰ مگاوات بوده است. یعنی حدود ۱۲ هزار مگاوات معادل ۲۵ درصد امسال نسبت به سال گذشته افزایش مصرف را شاهد بودیم. رشد ۲۵ درصد بسیار زیاد بوده واین میزان مصرف غیرمتعارف و ناهنجار است. 

وی ادامه داد: در سال گذشته (۱۴۰۳) نسبت به سال قبل‌تر (۱۴۰۲) در زمان اوج مصرف حدود ۸ تا ۹ درصد رشد داشتیم ولی اکنون در هفته‌های اول اردیبهشت ماه که هنوز به فصل گرما نرسیدیم، ۲۵ درصد افزایش را شاهدیم و علت اصلی آن هم گرمای زودرس است که ایجاد شده است. از هفته آینده نیز شاهد افزایش دما خواهیم بود به طوری که برای تهران تا حدود ۳۳ درجه افزایش، اهواز تا حدود ۴۳ درجه و شیراز حدود ۳۲ درجه پیش بینی شده است. 

وی ادامه داد: در سال گذشته اوج مصرف برق در روزهای ۷ و ۸ خرداد ماه به حدود ۵۹-۶۰ هزار مگاوات رسید ولیکن هم اکنون تا پایان اردیبهشت ماه که دو هفته باقی مانده میزان مصرف از ۵۹ هزار مگاوات فراتر رفته است. 

مازیار جمشیدی گفت: هم‌وطنان گرمای زودرس را در نظر داشته و استفاده صحیح از وسایل سرمایشی، روشنایی در زمان اوج مصرف روزانه (۱۲-۱۷) و اوج مصرف شبانه (۱۹-۲۲) را رعایت کنند و استفاده از تجهیزات پرمصرف (لباسشویی، اتو و…) در زمان اوج مصرف روزانه را به اواخر شب و اوایل صبح موکول کنند. 

وی در ادامه به استفاده وسایل سرمایشی در سایر نقاط کشور اشاره کرد و افزود: در برخی از نقاط که هنوز آنچنان افزایش دما رخ نداده از وسایل سرمایشی تا حد ممکن استفاده نشود و در صورت استفاده از وسایل سرمایشی با تنظیم کولرهای گازی برروی دمای آسایش (۲۵درجه) و استفاده از دور کند کولر آبی را مدنظر داشته باشند. هموطنان توجه داشته باشند که با همین اقدامات ساده می‌توانند به پایداری شبکه برق کشور کمک کنند. 

طبق اعلام وزارت نیرو، مدیر بهره‌برداری و کنترل شبکه برق در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان پیش بینی کرد که در زمان اوج مصرف برق در تابستان جداول قطعی برق اعلام می‌شود و آیا اگر مشترکان میزان مصرف را کنترل کنند شاهد این اتفاقات خواهیم بود یا نه؟ گفت: در تمامی بخش‌ها خصوصا در بخش صنایع به هر حال یک ناترازی قابل توجهی بین تولید و مصرف برق وجود دارد برای این ناترازی اقدامات بسیاری در صنعت برق در حال انجام است، از جمله این اقدامات افزایش تولید است که روزانه در حال انجام است. 

جمشیدی افزود: نیروگاه‌هایی که در حال تعمیرات هستند به مدار تولید بازمی گردند و بسیاری از نیروگاه‌هایی که توسعه‌شان به پایان رسیده برای اولین بار به مدار می‌آیند. این اقدامات برای افزایش تولید در حال انجام است که فاصله بین ناترازی تولید و مصرف کاهش پیدا خواهد کرد، اما از طرف دیگر برای مدیریت مصرف هم اقدامات بسیاری در بخش‌های مختلفی بخش‌های صنعتی، کشاورزی، تجاری و اداری تفاهم نامه و موافقت نامه‌هایی انجام شده و در حال انجام است. 

وی ادامه داد: اگر هموطنان کمک کنند و در بخش مصرف خانگی با مدیریت مصرف برق همراهی کنند، به کاهش ناترازی بسیار کمک خواهد شد. با این حال در زمان محدودیت‌ها برای پایداری شبکه برق کشور ممکن است در ساعاتی مجبور به اعمال محدودیت‌هایی برای هموطنان شویم که از قبل از طریق سامانه برق من، سامانه پاسخگوی ۱۲۱ و سایت شرکت‌های توزیع اطلاع‌رسانی خواهد شد و هموطنان از قبل مطلع می‌شوند تا آمادگی لازم را در مواجه با محدودیت‌ها در نظر داشته باشند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *