انیمه های ژانر روانشناسی با پرداختن به پیچیدگیهای ذهن انسان، تجربهای متفاوت و تأملبرانگیز برای مخاطب ارائه میدهند. این آثار معمولاً به تحلیل رفتار، بحرانهای درونی و مرز بین واقعیت و خیال میپردازند. برخی از این آثار به واسطه خشونتی که به تصویر میکشند، مناسب کودکان نیستند.اگر از عاشق دنیای انیمه باشید، احتمالا حداقل یک الی دو اثر در این ژانر تماشا کردهاید. پس از معرفی تعدادی از این آثار در قالب مطلب بهترین انیمه های ژانر روانشناسی در طول تاریخ؛ بخش اول در ادامه سایر انیمه برتر در این ژانر را براساس امتیاز سایت MyAnimeList معرفی میکنیم.
۱۸. Revolutionary Girl Utena
امتیاز: ۸.۲۱
این انیمه داستان اوتنا تنجو، دانشآموز آکادمی اوتوری را روایت میکند که در یکی از دوئلها پیروز شده و حق ازدواج با آنتی هیمیمیا را به دست میآورد. با به وجود آمدن این موقعیت خاص، خواستگاران دیگری نیز سروکلهشان پیدا میشود و در نتیجه اوتنا با تهدیدهای تازهای برخورد میکند. هرچند این توصیف خط اصلی داستان را نشان میدهد، اما بیانگر ماهیت واقعی این انیمه نیست.
این اثر کلاسیک در ژانر یوری، سرشار از استعاره و نمادگرایی است. انیمه دختر انقلابی اوتنا با به چالش کشیدن هنجارهای جنسیتی، کلیشههای ژانر دختر جادویی را درهم میشکند و به ویژگیهای روانی اوتنا و دیگر کاراکترها میپردازد و به پرسشهای اساسی درمورد بلوغ پاسخ میدهد.
۱۷. Puella Magi Madoka Magica
امتیاز: ۸.۳۶
برای دهههای متوالی، شخصیتهای اصلی که مسئولیت نجات سرزمینی در یک انیمه یا مانگا را بهعهده داشتند، دخترانی جوان با قدرتهای جادویی خاص بودند. دختر جادویی مادوکا ماگیکا نیز در ظاهر یکی از همین سبک داستانها را روایت میکند؛ اما خیلی زود، انیمه در تاریکی فرو میرود و چهره قهرمانانه دختران جادویی ویران میشود.
انیمه دختر جادویی مادوکا ماگیکا به موضوعات مهمی همچون وسواس، افسردگی و احساس گناه میپردازد. البته این تمام ماجرا نیست و مفاهیم عمیق دیگری نیز در این انیمه پیگیری میشوند. در ادامه نیز دنبالهای برای این انیمه ساخته شده است که تماشای آن خالی از لطف نیست؛ چرا که سرنوشت شخصیتها را به پایانی تلخ اما درخشان میکشاند. در مقابل، اسپینآف Magia Record کیفیت پایینتری دارد و چندان موفق عمل نکرده است.
۱۶. Parasyte -The Maxim
امتیاز: ۸.۳
دوست یا دشمن؟ مسئله این است. مشابه The Thing، انیمه Parasyte داستان موجودات فضایی را روایت میکند که پس از حمله به زمین، سعی در تسخیر ذهن و بدن انسانها دارند. تا اینجا تقریبا با یک داستان کلیشهای طرف هستیم، اما همین که یکی از این انگلهای فضایی موفق نمیشود بدن یک دانشآموز دبیرستانی به نام شینچی را به طور کامل تسخیر کند، دردسرها آغاز میشود. از یک طرف انسانهایی که هنوز تسخیر نشدهاند شینچی را دشمن خود میدانند و از طرفی دیگر هم سایر انگلها، سعی دارند با نابودی انگل معیوب، مشکل به وجود آمده در سیستم را رفع کنند.
به این ترتیب شینچی و انگل که درحقیقت دشمن یکدیگر محسوب میشوند، جهت حفظ بقا باهم متحد میشوند. همکاری ناگزیر این دو، موقعیتهای درخشانی را در انیمه خلق میکند و زندگی را با زاویه دیدی کاملا متفاوت مورد بررسی قرار میدهد.
۱۵. Pluto
امتیاز: ۸.۴۷
مانگای پلوتو اثر نائوکی اوراساوا، یکی از آثار برجسته و تأثیرگذار است که برای مدتها تصور میشد هرگز اقتباس انیمهای نخواهد داشت تا اینکه نتفلیکس در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۳ یک انیمه ۸ قسمتی با همین عنوان منتشر کرد. هر قسمت این انیمه حدود یک ساعت است و به این ترتیب داستان اصلی را بهطور کامل پوشش میدهد.
انیمه پلوتو با الهام از Astro Boy، پیرامون پروندهای پیچیده از قتلهایی زنجیرهای میچرخد که هم انسانها و هم رباتها را هدف گرفته است. وظیفهی تحقیق دربارهی این جنایات به عهدهی گزیشت، یک کارآگاه رباتی عضو یوروپل گذاشته میشود؛ اما روند تحقیقات بهسرعت ابعاد عمیقتر و پیچیدهتری به خود میگیرد.
در حالیکه روند معمای- جنایی داستان بهدرستی پیش میرود، نقطهی اوج پلوتو آن لحظاتی است که به ویژگیهای روانشناختی شخصیتهای اصلی مانند گزیشت و اتم و همچنین دیگر شخصیتهای فرعی قربانی توطئه، پرداخته میشود. برخی از تأثیرگذارترین لحظات این انیمه، روایتهایی شخصی هستند که به مفاهیمی چون احساس گناه، پشیمانی و هویت میپردازند.
۱۴. Neon Genesis Evangelion
امتیاز: ۸.۳۵ (نسخه ساخته شده در ۱۹۹۵)
تقریبا تمام کسانی که ژانر مکا را دنبال میکنند انیمه نئون جنسیس اونگلیون را میشناسند. هرچند N.G.E، بهترین انیمه در این ژانر نیست، اما با گسترش بیسابقه تاریکی در بیان روایتش، قدم در مسیری گذاشت که کمتر انیمهای تا آن زمان جسارت ورود به آن را داشت.
با مرور سناریو اصلی، به نظر میرسد با همان خط داستان کلیشهای ژانر مکا طرف هستیم: کودکانی برای هدایت رباتهایی غولپیکر برگزیده میشوند تا با دشمنانی موسوم به فرشتگان، مبارزه کنند. اما تفاوت بزرگ اینجاست که رباتها مستقیما با وضعیت روانی هدایتگرانشان در ارتباطاند. در این مسیر، ذهن شینجی ایکاری، شخصیت اصلی انیمه بهتدریج فرو میپاشد. هرچند او تنها کسی نیست که با چنین بحرانهایی مواجه میشود، با این حال پیوند روانی بین انسانها و رباتها، رفته رفته نبردها را به تجربههایی دردناک و فرساینده تبدیل میکند.
۱۳. The Tatami Galaxy
امتیاز: ۸.۵۶
اگر میتوانستید به گذشته خود بازگردید، چه حوادثی را تغییر میدادید؟ این شاید سوالی بود که واتاشی زمانی که چشم باز کرد و خود را در گذشتهاش دید از خود پرسید. تا پیش از این در ژانر ایسکای، با انیمههایی آشنا شدیم که شخصیت اصلی را به جهانی دیگر میفرستادند، اما در انیمه کهکشان تاتامی خبری از جهانی دیگر نیست. واتاشی، شخصیت اصلی داستان با قابلیت سفر به گذشته، این بار سر از دوران دانشگاه خود در میآورد. او اکنون این شانس را دارد که بدون خراب کردن روابط عاشقانه دیگران یا غرق شدن در احساس ناامیدی، این دوران را به معنای واقعی کلمه زندگی کند.
انیمه با سبک بصری منحصربهفردش از دیگر آثار این ژانر متمایز میشود و به خوبی نشان میدهد که انتخابهای هرچند کوچک چه تاثیرات بزرگی بر آینده ما میگذارند. دنبالهی این اثر، یعنی The Tatami Time Machine Blues، حالوهوایی نزدیکتر به کمدی سنتی دارد و اگرچه ممکن است نتواند به اندازهی قسمت اول به لایههای روانشناختی نفوذ کند، اما همچنان ارزش تماشا کردن را دارد.
۱۲. Odd Taxi
امتیاز: ۸.۶۵
در نگاه اول، داستان حول یک راننده تاکسی میچرخد که در جریان کارش با مجموعهای از شخصیتهای عجیبوغریب مواجه میشود. اما خیلی زود، ماجرا رنگی جنایی به خود میگیرد. راننده که در ابتدا فردی عادی به نظر میرسد ، ناخواسته وارد معمایی پیچیده دربارهی یک قتل میشود. قتلی که ردپای گروههای تبهکار در آن دیده میشود. نکته جالب اینجاست که تمام کاراکترها، حیوانات انساننما هستند. این انتخاب در انیمه جنبه نمادین دارد و بیشتر روی ویژگیهای روانی کاراکترها متمرکز است.
فراتر از جنبهی معمایی، انیمه تاکسی عجیب با دقت روابط انسانی را مورد بررسی قرار میدهد؛ روابطی که گاه شکننده و آسیبزننده، اما همچنان معنادار هستند. با وجود تعدد شخصیتها، امکان ندارد که بین آنها گم شوید؛ چرا که انیمه توانسته است بهطرزی تحسینبرانگیز به هر یک از این کاراکترها عمق ببخشد و بسیاری از آنها را در بستر تجربهها و زخمهای روانی تعریف کند.
۱۱. Banana Fish
امتیاز: ۸.۴۶
کمتر انیمهای پیدا میشود که بهطور شجاعانه و بیپرده به مسئلهای مانند سوءاستفاده از کودکان بپردازد. با این حال انیمه بنانا فیش که از مانگای کلاسیک شوجوی آکیمی یوشیدا اقتباسشده است، به خوبی این موضوع را به تصویر میکشد. اش، شخصیت اصلی داستان، بیشتر عمر خود را زیر سلطهی یک گانگستر سپری کرده است. او گرچه در ساختار باند رشد کرده و به مقامی بالا رسیده، اما زندگیاش همچنان در سایه تراژدی معنا مییابد.
داستان زمانی شروع به تغییر میکند که اش با ایجی، یک عکاس ژاپنی، دوستی عمیقی برقرار میکند. این رابطه بهسرعت به پیوندی جداییناپذیر تبدیل میشود؛ پیوندی که همیشه هم به نفع آنها نیست. Banana Fish با دقتی روانشناختی به زخمهای دوران کودکی شخصیت اصلی داستان میپردازد و نشان میدهد چگونه گذشته انسان، ذهنیت و واکنشهای او را در زمان حال شکل میدهد. هرچند ایجی شخصیتی سادهتر و خوشبینتر به نظر میرسد، اما او نیز مانند سایر کارکاترهای فرعی، لایههای پیچیدهای دارد.
۱۰. Ergo Proxy
امتیاز: ۷.۹۰
احتمالا اکثر انیمه دوستان، ارگو پراکسی با ریتم کند و فضای تاریکش در خاطر سپرده باشند. داستان این انیمه در دنیایی سایبرپانک و ویرانشده جریان دارد؛ جایی که رباتهای پیشرفته، بهطور ناگهانی به جای خدمت به انسانها، آنها را میکشند. ریئل مایر، بازرس اصلی داستان، مسئول پیگیری این پرونده میشود و بهزودی ردپای یک توطئهی عظیم را پیدا میکند؛ توطئهای که تا بالاترین سطوح قدرت در جامعهی را دربرگرفته است.
ارگو پراکسی اثری سوررئال، پیچیده و بلندپروازانه است. روایت در آن با ابهام و تعلیق پیش میرود و تنها در قسمتهای پایانی برخی از قطعات پازل جور میشوند. حتی با پایان یافتن داستان، ممکن است بخواهید بار دیگر به تماشای آن بنشینید و بهتر از ماجرا سر در آورید.
۹. Ping Pong The Animation
امتیاز: ۸.۶۲
با وجود نامش، این انیمه در واقع به خود ورزش پینگ پنگ نمیپردازد، بلکه ساختار روانی افراد را برای بقا در جهان پیرامونشان بررسی میکند. پکو و اسمایل، دو دوست صمیمی با ویژگیهای شخصیتی کاملاً متفاوت هستند. اسمایل تا حدی پکو را بهعنوان قهرمان خود میپرستد و در عین حال، داستان حول روابط پیچیدهی میان این دو نیز میچرخد.
این انیمه بهطور عمیق به بررسی روانشناختی شخصیتها، از جمله پکو و اسمایل و بسیاری دیگر از شخصیتها میپردازد. انیمه پینگ پونگ ترکیبی پیچیده از هنر بصری خلاقانه و موضوعاتی درباب بلوغ است. برخلاف بسیاری از انیمههای ژانر روانشناسی که فضایی تاریک و خشونتآمیزی دارند، این انیمه رویکردی متفاوت از این ژانر ارائه میدهد.
۸. Psycho-Pass
امتیاز: ۸.۳۴ (فصل اول)
تصور کنید در دنیایی زندگی میکنید که خبری از هیچ جرم و جنایتی در آن نیست. این دنیایی است که به لطف سیستم سیبیل، یک ابرکامپیوتر پیشرفته در انیمه سایکو پاس ترسیم شده که با زیرنظر گرفتن وضعیت روانی و فیزیکی افراد، میزان تمایل آنها به وقوع جرم را میسنجد. اگر وضعیت سایکو پاس فردی بهطور غیرقابل بازگشتی از دید سیبیل بد شود، فرقی نمیکند که این وضعیت بد روانی به دلیل استرس بوده یا تروما؛ سیبیل آن فرد بختبرگشته را از جامعه بیرون میکند.
این انیمه سایبرپانکی نهتنها به بررسی تأثیر کلی سیستم سختگیرانه سیبیل بر جامعه میپردازد، بلکه اثرات آن را در سطح فردی نیز تحلیل میکند. مأموران نظارت بر امنیت همواره در معرض خطر آن هستند که سایکو پاس خودشان از دید سیستم خطرناک تشخیص داده شود و دولت هم کمکی چندانی به آنها نمیکند. فصل اول انیمه Psycho-Pass بهعنوان یکی از بهترین انیمههای هیجانی روانشناختی تاریخ شناخته میشود و با وجود افت کیفیت در فصلهای بعدی، همچنان ارزش دیدن را دارد.
۷. Kaiji: Ultimate Survivor & Against All Rules
امتیاز: ۸.۲۶
برخلاف داستان انیمههای فوقالعادهای مانند آکاگی و وان اوتس که شخصیتها نابغه و شکستناپذیر هستند، شخصیت کایجی کاملا داستان متفاوتی دارد. مانگای نوبویوکی فوکوموتو و انیمهی اقتباسی آن از استودیوی مدهاوس، به جای نمایش قهرمانی نابغه، داستان را حول محور فردی معمولی شکل دادهاند. البته، کایجی نه آنقدر معمولی است که هیچ رقابتی را برنده نشود و نه آنقدر نابغه است که همیشه ده قدم از حریف خود جلوتر باشد. در حقیقت، او گاهی فریب میخورد، کاملا به شانس تکیه میکند و تقریبا اکثر اوقات بخت هم با او یار نیست.
درمیان بهترین انیمه های ژانر روانشناسی، کایجی را می توان با اختلاف ناراحتکنندهترین اثر در این ژانر دانست. تماشاگران با شخصیتی روبهرو میشوند که به جهانی جهنمی کشیده میشود؛ جایی که باید برای آیندهاش با تمام وجود بجنگد، در حالی که تنها نقش سرگرمی را برای ثروتمندان بیحوصله ایفا میکند. Kaiji پیوسته در آستانه فروپاشی عصبی قرار دارد و در موقعیتهایی گرفتار میشود که عواقب سنگینی در پی دارند؛ با این حال، کمکم به هیجان این بازیهای مرگبار وابسته میشود. تماشای آن تجربهای خیرهکننده و تأملبرانگیز است.
۶. Mononoke
امتیاز: ۸.۴۲
داستان انیمهی مونونوکه در پنج فصل جدا و حول شخصیت داروفروشی میچرخد که ارواح شیطانی به نام مونونوکهها را شکار و نابود میکند. او برای انجام این کار باید به شکل، حقیقت و دلیل بهوجود آمدن آن روح پی ببرد وبه همین دلیل نه تنها به بررسی سابقه مونونوکهها میپردازد، بلکه گذشته افرادی را نیز که توسط این ارواح خبیث تسخیر میشوند، تحلیل میکند.
هیچ انیمهای را نمیتوان همتراز مونونوکه دانست. با بهرهگیری از تصاویر وهمآلود و طراحی صوتی دلهرهآور، این اثر همواره حس بیگانگی و ماورایی را القا میکند که رمز و رازهای عمیق هر فصل را دوچندان میسازد.
۵. Death Note
امتیاز: ۸.۶۲
بیتردید دفترچهی مرگ، از مشهورترین انیمههای ژانرروانشناسی در تمام دوران است که خط اصلی داستان خودش را از یک افسانه گرفته است. لایت دانشآموز دبیرستانی باهوشی است که دفترچهی یک شینیگامی (خدای مرگ) را کشف میکند. دفترچهای که قدرتی مرگبار دارد: اگر نام کسی در صفحات آن نوشته شود، آن شخص میمیرد.
لایت که رویای ساختن دنیایی بهتررا در سر میپروراند، تبدیل به کیرا میشود؛ قاتلی زنجیرهای که افرادی مفسدان اخلاقی را از بین میبرد. از آنجایی که این پرونده پلیس را به بنبست میرساند، آنها از اِل که کارگاهی بینظیر است، کمک میگیرند. او نیز به سرعت لایت را به عنوان متهم اصلی شناسایی میکند.
هرچند دفترچه مرگ، از لحظات کلیشهای یا لغزشهای روایی تهی نیست، با این وجود انیمه هیجانانگیز با ریتم تند است که تقریباً هیچوقت از نمایش صحنههای جذاب دست برنمیدارد. طرفداران این انیمه دو دسته هستند: برخی که شیفته لایت و جذابیتهایش میشوند و عدهای دیگر که کارآگاه باهوش را می پرستند.
۴. Serial Experiments Lain
امتیاز: ۸.۰۹
آزمایشهای سریالی لین انیمه کلاسیک آوانگارد است که گاهی چالشبرانگیز، کند و گاهی نیز خستهکننده است. این انیمه که تحت تأثیر دوران ظهور اینترنت ساخته شده، داستان شخصیتی به نام لین را دنبال میکند؛ دختری که تا حد زیادی منزوی است.
ماجرا از روزی شروع میشود که او ایمیلی عجیب دریافت میکند که فرستندهاش، همکلاسی است که به تازگی مرده. ایمیل حاوی لینکی است که لین با کلیک روی آن، وارد دنیای سایبری میشود. همزمان با حضور در دو جهان، این دختر رفتهرفته هویت خود را گم میکند. اگرچه انیمه آزمایشهای سریالی لین سلیقه خاص خودش را میطلبد، اما بدون شک یکی از بهترین انیمههای ژانر روانشناسی در تمام دورانها به شمار میرود.
۳. Perfect Blue
امتیاز: ۸.۵۵
ساتوشی کن، کارگردان و انیماتور مشهور ژاپنی تقریبا در تمام آثار خود، به بررسی جنبهها و موضوعات مهم روانشناختی نیز پرداخته است. او در انیمه عامل پارانویا، با وجود کمی بیثباتی در روند داستان، به روایتهای مستقل و جذابی میپردازد و طی آن کاراکترها را به دقت تحلیل میکند و زندگیشان را پس از حملهی پسر عجیبوغریبی با چوب بیسبال به شدت تغییر میدهد. قسمت سوم این انیمه آنقدر تاثیرگذار و درخشان است که در جایگاه بهترین انیمههای ژانر روانشناسی تاریخ قرار میگیرد. باقی قسمتهای این انیمه در برابر آن تقریبا حرفی برای گفتن ندارند.
انیمه پاپریکا نیز که تماشاگران را به یک سفر سورئال درون ذهنهای مختلف میبرد، بهقطع جزء یکی از چشمنوازترین و تأثیرگذارترین آثار ساتوشی کن است. بازیگرهزاره نیز از مثبتترین و پرزرقوبرق ترین انیمههای کن است، گرچه همچنان روایت قدرتمندی دارد. پدرخواندههای توکیو نیز که نیازی به تعریف ندارد و بهسادگی فوقالعاده است.
اگر تمام این آثار را کنار بگذاریم، هیچ کدام به پای مشهورترین اثر کن یعنی Perfect Blue یا آبی تمام عیار نمیرسد. خط اصلی داستان انیمه، بسیار ساده و معمولی است. یک آیدل گروه خود را ترک میکند تا بازیگر شود. طبیعی است که این تصمیم با چالشهایی همراه است و در عین حال واکنشهای جالبی از سوی دیگران برمیانگیزد. گذار میما از آیدل بودن به دنیای بازیگری نهتنها دلپذیر نیست، بلکه او را دچار چالشهای ارتباطی و هویتی فراوانی میکند. آبی تمام عیار انیمهای شکنجهآور، افسردهکننده و ناراحتکننده است که بشریت را در بدترین وضع خود به نمایش میگذارد و شخصیت اصلی را در جهنم روانی فرو میبرد.
این انیمه که جز نخستین آثار ساتوشی کن نیز است، نه تنها بهعنوان یک اینمه در ژانر روانشناسی شناخته میشود، بلکه بهعنوان یک اثر هنری با لایههای عمیق اجتماعی و روانی، تأثیر عظیمی بر مخاطب خود میگذارد.
۲. Monster
امتیاز: ۸.۸۸
یکی از مشخصههای انسان این است که در برابر عواقب برخی از تصمیماتش میتواند کاملا بهم بریزد. اتفاقی که دکتر کنزو در انیمه هیولا به آن دچار میشود. داستان از این قرار است کنزو، به عنوان یک متخصص جراحی مغز، بین دو راهی نجات یک کارگر فقیر و یک شخصیت مشهور، دومی را انتخاب میکند و به این ترتیب باعث مرگ یک فرد بیگناه میشود. با این اتفاق او دچار عذاب وجدان وحشتناکی میشود؛ چرا که هیچکس او را به خاطر مرگ کارگر سرزنش نمیکند و اتفاقا بابت انتخابش، تحسین میشود. او بازهم در شرایط مشابهی قرار میگیرد و تصمیم میگیرد به کودکی کمک کند. اما نه یک کودک سالم و معمولی!
کودکی که تنما نجات میدهد، به فردی خطرناک به نام یوهان تبدیل و شیفته دکتر تنما کنزو میشود؛ آن هم تنها به این خاطر که او را نجات داده است. تنما که خود را مسئول ادامه حیات یوهان هیولا میداند، سفری را آغاز میکند که میزان پایبندی او به آرمانهایش را در بوته آزمایش قرار میدهد. انیمه هیولا ضمن به چالش کشیدن این پزشک در هر مرحله، به یوهان، پسری که تنما نجات داده بود، نیز میپردازد. به عقیده بسیاری از انیمهدوستان، یوهان با وجود جذابیتها و پیچیدگیهایی که دارد، به یکی از شرورترین شخصیتهای منفی در دنیای انیمهها نیز تبدیل شده است.
۱. Steins;Gate
امتیاز: ۹.۰۷
جای تعجبی ندارد که این انیمه بالاترین امتیاز را دریافت کرده است. انیمه اشتاینز؛گیت نمونهای شاخص از داستانی است که از دو بخش تشکیل شده است و هر دو بخش نیز بهطرزی استادانه یکدیگر را تکمیل میکنند. نیمهی اول داستان، بیشتر فضایی نزدیک به زندگی روزمره دارد و بر ماجراجوییهای علمی-تخیلی اعضای یک آزمایشگاه کوچک متمرکز است. رینتارو اوکابه، شخصیتی که خود را دانشمند دیوانه مینامد، رهبری این آزمایشگاه را برعهده دارد. با ورود به نیمهی دوم، روایت کاملا دگرگون میشود و پا در قلمرو ژانر روانشناختی دلهرهآور میگذارد و بهترین استفاده را در دنیای انیمه از مفهوم سفر در زمان به نمایش میگذارد.
علاوه بر پرداختی عمیق به موضوعات علمی-تخیلی، اشتاینز؛گیت به بررسی روانشناختی کاراکترهای خود، بهویژه اوکابه میپردازد. تغییر شخصیتی او از یک دانشمند نمایشی به فردی شکستخورده اما مصمم، از مهمترین و تأثیرگذارترین بخشهای این انیمه است. البته او تنها کاراکتر چندلایهی داستان نیست؛ سایر اعضای گروه نیز بهمرور، چهرههای پنهان و ابعاد انسانی خود را آشکار میکنند.
گرچه نیمهی اول داستان به کندی پیش میرود، اما این روند آهسته بستر لازم را برای پرداخت دقیق شخصیتها و روابطشان فراهم میکند و باعث میشود که نیمهی دوم ـ با تمام فراز و نشیبها و ضربههای عاطفیاش ـ تأثیرگذارتر و فراموشنشدنیتر باشد. در نهایت، اشتاینز؛گیت نهتنها یک انیمهی علمی-تخیلی درخشان است، بلکه یکی از دقیقترین نمونههای تحول شخصیت در قالب انیمه نیز محسوب میشود. به همین دلیل آن را به عنوان بهترین انیمه ژانر روانشناسی میشناسیم.
شما کدام یک از انیمه های ژانر روانشناسی را تماشا کردهاید؟ چه انیمه های دیگری در این ژانر میشناسید؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Gamerant
عجیبترین یوتیوبرهای ایرانی! میزگیم با لیل شایان و ویبهد @WeebHead
source