انیمه The Eminence in Shadow را نگاه کنید، باور کنید قرار است دائما در داستان گم و محو بشوید و اصلا یادتان برود که مسئله چی بود. داستان پردازی در انیمه The Eminence in Shadow بهقدری خوب است که قطعا تا پایان آن به تماشایش مینشینید. اولین جملهای که در ابتدای تماشای انیمه به ذهنم خطور کرد این بود که فکر میکنید چقدر میتوانید قدرتمند محسوب شوید و تواناییهای خاصی داشته باشید اما آن را مخفی کنید؟
در هر صورت انیمه The Eminence in Shadow که شاید آن را با نام ژاپنیَش یعنی Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! بهتر بشناسید یکی از آن سریالهای نابی است که هر چند سال یکبار منتشر میشود و با آمدن هر فصل جدیدش، تَبی پر حرارت در میان انیمهدوستان و اُتاکوها راه میاندازد. شخصا علاقه زیادی به داستانهای ایسکای (Isekai) یا تناسخ ندارم اما The Eminence in Shadow به معنای واقعی کلمه برای من فرق میکرد و نتیجه چهشد؟ این که نقدش را بنویسم تا شما ببینید و ساده از کنار آن نگذرید پس مجله بازار را دنبال کنید و برای نقد و بررسی انیمه The Eminence in Shadow همراه من باشید.
The Eminence in Shadow درس خوبی برای ما دارد
بیشتر از آنکه ساخت یا هر چیزی دیگری در این انیمه نظرم را جلب کند، داستانی که در قسمت اول دیدم، جذاب بود. اگر که به تماشای این انیمه نشستهاید که هیچ، اگر هم ندیدهاید، نگران نباشید، قرار نیست چیزی اسپویل شود. آنچه که من در قسمت اول دیدم، واقعا پتانسیل آن را داشت که یک انیمهی جدا شود، انیمهای با داستان پسری که در تلاش است از هیچ، تبدیل به همه شود اما کامیونت معروف ژاپنی که سریالیترین قاتل در دنیای انیمه است، جان این پسر را میگیرد و فرصت دفاع به آن نمیدهد. خلاقیت در داستان The Eminence in Shadow بر هر چیزی اولویت دارد حتی خود داستان، در ادامه بیشتر توضیح میدهم.
شاید زمانی که به تماشای Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute بنشینید در ابتدا با پیش درآمدی روبهرو میشوید که درباره داستانی عجیب میگوید. درسی که انیمه Shadow به من داد این است که بعضی مواقع داستان مهم نیست بلکه نوع روایت تاثیر بیشتری دارد؛ داستانهای زیادی هستند که راوی خوبی نداشتند و در نتیجه ضعیف بودند. داستان The Eminence in Shadow روایت پسری است به نام سید کاگنو (Cid Kagenou) که در زندگی خودش قصد داشت که یک قهرمان شود و بعد از تصادفی که پیشتر به آن اشاره کردم، او در دنیای دیگری تناسخ پیدا میکند اما این بار تصمیم میگیرد که طور دیگری پیش برود.
سید کاگنو از زندگی قبلیاش درس گرفته و حال قصد دارد که با قدرتی که بدست آورده است، دستهای پشت پرده را کنترل کند و افراد دیگری را در مقابل هم قرار دهد. البته در این مسیر، سید خوش شانس است چرا که او برای آنکه بقیه را کنترل کند، سازمانی به نام Shadow Garden تاسیس مینماید تا در مقابل فرقهای خیالی مبارزه کند اما در کمال تعجب این فرقه واقعا در جهانی که سید در آن تناسخ پیدا کرده وجود دارد. همچنین سوءتفاهمها بهعنوان موتور محرکه در این انیمه فوقالعاده عمل میکنند؛ بسیار پیش میآید که اطرافیان سید اقدامات تصادفی او را بهعنوان نقشههای پیچیده و عمیقی تفسیر میکنند، همین مسئله طنز داستان را تقویت کرده و در کنار آن عمقی استراتژیک اما تهی به آن میبخشد.
ترکیبی که این این ایسکای به ما ارائه میدهد، چیزی نیست که در هر جایی پیدا کنید چرا که انیمه Shadow، همانطور که یک انیمه اکشن است ولی واقعا طنز جالبی دارد که با ترکیب پیچشهای داستانی غیرمنتظره آن را بهخوبی جذاب میکند. توانایی انیمه Shadow در ترکیب طنز خودآگاهَش با لحظاتی دراماتیک و اکشنمحور، بهحدی فوقالعاده است که میتوان آن را جزء برترینهای سبک خود قرار دهد. شخصیت سید در Kage no Jitsuryokusha واقعا جالب است و توانسته حس نقش یک مغز متفکر مرموز را بدهد و بهخوبی بیزاری از دنبال کردن کلیشههای قهرمانانه را در شخصیتش گنجاندهاند. سید کاگانو شاید رفتارهای عجیب و غریبی داشته باشد اما فانتزیهای اغراقآمیزش آن را به یک ضدقهرمان دوستداشتنی تبدیل کرده است.
البته که گاهی نقاط قوت انیمه Shadow بر علیه خودش هستند؛ برای مثال داستان، گاهی اوقات از تمرکز خارج میشود. وقتی با دقت در حال دنبال کردن قصهی این اثر هستید، غرق در روایت آن میشوید، به یکباره به خود میآیید و با تعداد بالایی از شخصیتهای فرعی و خطوط داستانی روبهرو میشوید که ثمرهی آن چیزی جز گیجی برای شما نیست. این اثر اقتباسی که از روی یک لایت ناول انیمه شده، برخی جزئیات کلیدی شخصیتپردازی و پیشزمینه داستانی را ندارد و خلاقیت بیش از حدش در روایت، گاهی اعتبار داستان و لذت سِیر خط آن را کم رنگ میکند.
شخصیتها کافی هستند اما ناکافی رشد کردهاند
مشخصا سید کاگنو بهعنوان شخصیت اصلی داستان، کاریزماتیک، مضحک و عمیقا پیچیده هست و بهخوبی توسعه مییابد. او یک یک دانشآموز معمولی و در عینحال یک رهبر مرموز و قدرتمند محسوب میشود و بالعکس. احساساتی که او برای شما میفرستد، کاملا گویا هستند و بهراحتی ارتباط میان شما و او شکل میگیرد. رفتارهای خودآگاهانه او مانند تمرین دیالوگهای نمایشی در تنهاییش، به طنز انیمه اضافه میکند اما مهارتهای رزمی و هوش استراتژیک او، لحظات اکشن را تبدیل به یک صحنهی هنری اما تاثیر گذار بدل مینماید.
Shadow Garden گاردنی که سید میسازد، متشکل از زنانی (Elf) قدرتمند است که کاملا به سید وفادار هستند که هم نقطه ضعف و هم نقطه قوتهایی را به انیمه میافزایند. شما در The Eminence in Shadow و محفل Shadow Garden با شخصیتهایی مانند آلفا، بتا، دلتا و غیره روبهرو میشوید که هر کدام با ویژگی منحصربهفردی که دارند، خدمتگزار سید هستند اگرچه که فرصت کافی برای توسعه پیدا نمیکنند و بیشتر بهعنوان ابزارهای داستانی برای پیشبرد نقشههای سید عمل میکنند. نامهای آنها هم نکتهی جالبی دارد که بر اساس حروف الفبای یونانی است و هرچه نامشان به حرف اول (یعنی آلفا) نزدیکتر شود، در محفل سید سید کاگنو قدیمیتر هستند.
یکی از بزرگترین نقدهایی که به این محصول وارد میشود این است که شخصیتهای کلیدی بهخوبی توسعه یافتهاند اما سیلی از شخصیتهای فرعی که گاهی اوقات باعث میشوند برخی از آنها به حاشیه رانده شوند، به انیمه و داستان اصلی اثر ضربه میزنند. اگر تمرکز بیشتری روی چند شخصیت کلیدی بود شاید Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! بهتر و در داستان عمیقتر پیش میرفت.
کیفیت چه؟ Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! چه برای ما دارد؟
اگر هدف از دیدن انیمه صرفا کیفیت است که باید کمی در مقصود خود بازنگری کنید اما سکانسهای اکشنِ انیمه چیزی کم ندارند و میتوانند ارزشی افزوده هم داشته باشند. انیمه شادو در فایتها نمرهای که لازم دارد را با قدرت میگیرد چرا که طراحیها آنقدر خوب است که خود میتوانند برای انیمه تبلیغ کنند. نقطه اوج، نبرد شادو با فرقه دیابلوس بهحساب میآید که از نظر بصری خیرهکننده است و بار حسی قدرت و مرموز بودن شخصیت اصلی را بهخوبی منتقل میکند.
طراحی شخصیتها ترکیبی از زیباییشناسی کلاسیک انیمه و جزئیات مدرن بوده که از مانگای آنری ساکانو اقتباس شده که صاحب این نوع سبک است. طراحی چه در نوع آرت و چه در تنوع ظاهری شخصیتها یا چه در طراحیهای دقیق لباسها، در حد اعلاء هستند و من آنها را دوست داشتم. انیمیشنهای این سریال نیز در سکانسهای اکشن درخشان ظاهر میشوند اما برخی قسمتهای میانی فصل اول افت کیفیت جزئی در انیمیشنهای پسزمینه یا حرکات شخصیتهای فرعی را نشان میدهند که دلیلش بودجه محدود استودیو Nexus است که نتوانسته به توازنی مناسب، آن را میان قسمتها رعایت کند.
نگاهی عمیقتر به The Eminence in Shadow
در واقع انیمه شدو به دلیل رویکرد تازهای که در ژانر ایسکای داشته، توانسته کاملا متفاوت و در عین حال تاثیر گذار ظاهر شود. نمره MyAnimeList آن ۸.۲ از ۱۰ است که نام آن را در بین بهترینهای سال ۲۰۲۲ قرار میدهد. اما شرایط اقتباس آن در چه وضعی بوده؟ بگذارید اینطور بگویم که انیمه شدو در انتقال روح کلی لایت ناول موفق عمل کرده اما حذفیاتی مانند پیشزمینهی شخصیتهای فرعی، افت کیفیت را بهارمغان آورده است. از مانگا غافل نشوید که طراحی بصری نزدیکتری به انیمه دارد و اقتباسی وفادارانهتر است.
شاید کمی جملهام واکنش برانگیز باشد اما یک ایسکای خوب میخواهید؟ The Eminence in Shadow بهترین گزینه برای شما است. در رابطه با ویژگیهای آن صحبت کردیم و دیگر نیازی نیست بیشتر بگویم اما کمدی-اکشنی که این انیمه دارد واقعا برایم دلانگیز است تا حدی که قصد دارم دوباره به تماشایش بنشینم و بیشتر در نقشههای شدو و روایت Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! غرق شوم. آیا این انیمه را تماشا کردهاید یا قصد تماشایش را دارید؟ چه نکاتی از آن میدانید؟ هر چه که هست، در میان بگذارید تا هم من و هم همراهان مجله بازار استفاده کنیم.
بزرگترین یوتیوبر کالاف دیوتی ایران کیه؟ میزگیم با ملیکا دیوتی
source