
همزمان با سفر رئیس دانشگاه هنر ایران به روسیه تفاهمنامههایی در راستای تبادل دانشجو و استاد، برگزاری مدارس تابستانی، اجرای پروژههای مشترک هنری و برگزاری جشنوارههای بینالمللی امضا شد.
به گزارش خبرگزاری آنا، در ادامه سیاستهای بینالمللیسازی دانشگاه هنر ایران و توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی با دانشگاههای معتبر جهانی، دکتر بهشید حسینی، رئیس دانشگاه هنر ایران، به دعوت رسمی دانشگاه گراسیموف مسکو (VGIK) به روسیه سفر کرد.
در این سفر، حسینی در نشست های متعدد با رؤسای دانشگاه های هنری روسیه دیدار و گفت و گو کرد. در این نشست ها در زمینه نحوه تعاملات و گسترش همکاری ها در هنرهای تجسمی، کاربردی، موسیقی و هنرهای نمایشی و معماری تصمیماتی اتخاذ شد.
همچنین بهشید حسینی با پروفسور ولادیمیر مالیشف، رئیس دانشگاه VGIK که از سال ۲۰۰۷ ریاست این دانشگاه را بر عهده داشته و یکی از چهرههای سرشناس آموزش سینما در روسیه بهشمار میروند، دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار در فضایی صمیمانه و با هدف گسترش همکاریهای علمی و تبادل تجارب در زمینه هنرهای تصویری و سینمایی صورت گرفت.
همزمان با این دیدارها نشستی با حضور نمایندگان دانشگاههای هنری کشورهای عضو بریکس شامل برزیل، هند، آفریقای جنوبی، ونزوئلا و چین برگزار شد که با سخنرانی ریاست دانشگاه هنر ایران آغاز شد.
حسینی در سخنان خود ضمن اشاره به برخوردهای تاریخی و نظامی تورانیان و ایرانیان از زمان ساسانیان و اظهارات شاهنامه و شاعر بیش از هزار ساله فردوسی که سبب هویت تاریخی مشترک میان کشورهای شرق دریای خزر تا روسیه فعلی با ایران عزیز بوده اظهار داشتند با توجه به این پیشینه تاریخی می توان در تمامی عرصه های هنر گم شده هایی را کشف نمود.
در انتهای این نشست ها تفاهمنامهای چندجانبه با هدف تبادل دانشجو و استاد، برگزاری مدارس تابستانی، اجرای پروژههای مشترک هنری و برگزاری جشنوارههای بینالمللی به امضای طرفین رسید. این توافقها، بستر مناسبی برای حضور فعالتر دانشگاه هنر ایران در عرصههای جهانی و ایجاد فرصتهای تازه برای دانشجویان و اساتید دانشگاه فراهم میآورد.
یکی از نکات برجسته این سفر، بازدید دکتر بهشید حسینی از امکانات آموزشی و فرهنگی دانشگاه VGIK و موزه ی این دانشگاه بود که به نحوی کاملاً حرفهای به نگهداری، نمایش و مستندسازی آثار هنری، تجهیزات سینمایی تاریخی و پروژههای دانشجویان اختصاص دارد. دکتر بهشید حسینی که از زمان بر عهده گرفتن مسئولیت ریاست دانشگاه هنر با هماهنگی معاونت آموزشی و معاونت فرهنگی اقدامات لازم جهت راهاندازی موزه دانشگاه هنر به منظور فراهم ساختن زیرساختهای مؤثری برای تقویت پیوند میان تاریخ هنر ایران و نسل آینده را آغاز کرده بودند، این بازدید را برای ادامه پروژه موزه دانشگاه هنر الهام بخش دانستند.
حسینی ضمن اشاره به ضرورت آشنایی با الگوهای موفق جهانی و تلاش در جهت بومیسازی آنها در نظام آموزش عالی هنر ایران، اظهار داشتند این سفر فرصتی ارزشمند برای الهامگیری از مدلهای توسعهیافته بینالمللی و آغاز فصل جدیدی از تعاملات و همکاریهای هنری بین دانشگاهها بود.
علاوه بر این، برنامهریزی برای اجرای پروژههای مشترک با دانشگاه های هنری روسیه و سایر دانشگاههای عضو بریکس به زودی آغاز خواهد شد.
در جلسات برگزار شده با رایزن فرهنگی ایران در روسیه نیز همکاری نزدیک تر در برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی مشترک و گسترش برنامه های تبادل استاد و دانشجو با مراکز هنری و فرهنگی روسیه در دستور کار قرار گرفته است.
قابل ذکر است یک ماه پیش از سفر به مسکو بهشید حسینی به همراه معاون آموزشی و محترم روابط بین الملل با ریاست دانشگاه هنر قزاقستان گفتگویی در همین خصوص داشتند و در حال حاضر برنامه ریزی برای اسکان و اقامت دانشجویان در هفت کشور ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و مغولستان که در شاهنامه از حدود این مناطق به تورانیان یاد می شود و روسیه در حال بررسی است.
طبق مذاکرات انجام شده در حال حاضر هزینه رفت و آمد بر عهده خود دانش پژوه شامل دانشجویان عزیز و اساتید محترم و سایر هزینه ها بر عهده دانشگاه هنر کشور میزبان خواهد بود.
این برنامه که در راستای پرورش فکری و جهانی شدن دانشجویان ضروری است به جد به لطف خدا پیگیری خواهد شد.
source