Wp Header Logo 2121.png
روزی برای اجابت دعا؛ روزه روز اول محرم و نسخه‌ای مجرب برای فرزنددار شدن

فردا جمعه، نخستین روز از ماه محرم‌الحرام، فرصتی استثنایی برای دعا و استجابت است؛ روزی که دعای حضرت زکریا(ع) برای فرزند مستجاب شد.بر اساس روایت امام رضا(ع)، روزه‌داری و نماز در این روز می‌تواند همان برکت را برای دعاکننده به ارمغان آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، با آغاز ماه محرم، ماه حزن و اندوه اهل‌بیت(ع)، فرصتی کم‌نظیر برای توجه قلبی به خداوند متعال فراهم می‌شود. امام رضا(ع) در حدیثی ارزشمند، روز نخست این ماه را به روزی نسبت داده‌اند که حضرت زکریا(ع) با تضرع از خداوند فرزند خواست و دعایش به اجابت رسید.

بر همین اساس، حضرت به ریّان بن شبیب فرمودند: «آیا روزه‌داری؟» و پس از شنیدن پاسخ منفی، تأکید کردند که این روز، زمان استجابت دعاست. هر که در این روز روزه بگیرد و دعا کند، دعایش همانند دعای زکریا(ع) پذیرفته خواهد شد.

اعمال شب اول ماه محرم

برای شب اول ماه محرم چند نماز به شرح ذیل ذکر شده است:

ـ 100 رکعت نماز که در هر رکعت سوره‌های حَمد و توحید خوانده ‌شود.

ـ 2 رکعت نماز که در رکعت اول سوره حمد و انعام خوانده شود و در رکعت دوم سوره حمد و یس.

ـ 2 رکعت نماز که در هر رکعت سوره حمد و یازده سوره توحید خوانده شود. در روایت از پیامبر (ص) آمده که هر کس در این شب این دو رکعت نماز را به جا آورد و صبحش را که اول سال است روزه بدارد مانند کسى است که تمام سال را مداومت به خیر کرده و در آن سال محفوظ باشد و اگر بمیرد به بهشت برود.

با این وجود مطابق روایات مستحب است شب اول محرم را احیاء بداریم و به نماز و تلاوت قرآن و عبادت مشغول شویم.

اعمال روز اول ماه محرم

برای روز اول ماه محرم انجام دو عمل به شرح ذیل ذکر شده است:

ـ روزه گرفتن: از امام رضا (ع) روایت شده هر که در این روز، روزه بدارد و خدا را بخواند خدا دعای او را مستجاب کند.

ـ همچنین از امام رضا (ع) روایت شده رسول خدا (ص) روز اول محرم دو رکعت نماز به جا می‌آورد و چون فارغ می‌شد، دست‌ها را به آسمان برمی‌داشت و این دعا را «سه مرتبه» می‌خواند:

«اللّهُمَّ أَنْتَ الْإِلهُ الْقَدِیمُ، وَهذِهِ سَنَةٌ جَدِیدَةٌ، فَأَسْأَلُکَ فِیهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّیْطانِ وَالْقُوَّةَ عَلَى هذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغالَ بِما یُقَرِّبُنِى إِلَیْکَ یَا کَرِیمُ، یَا ذَا الْجَلالِ وَالْإِکْرامِ، یَا عِمادَ مَنْ لا عِمادَ لَهُ، یَا ذَخِیرَةَ مَنْ لا ذَخِیرَةَ لَهُ، یَا حِرْزَ مَنْ لَاحِرْزَ لَهُ، یَا غِیاثَ مَنْ لَاغِیاثَ لَهُ، یَا سَنَدَ مَنْ لَاسَنَدَ لَهُ، یَا کَنْزَ مَنْ لَاکَنْزَ لَهُ، یَا حَسَنَ الْبَلاءِ، یَا عَظِیمَ الرَّجاءِ، یَا عِزَّ الضُّعَفاءِ، یَا مُنْقِذَ الْغَرْقى، یَا مُنْجِىَ الْهَلْکَى، یَا مُنْعِمُ یَا مُجْمِلُ یَا مُفْضِلُ یَا مُحْسِنُ
أَنْتَ الَّذِى سَجَدَ لَکَ سَوادُ اللَّیْلِ، وَنُورُ النَّهارِ، وَضَوْءُ الْقَمَرِ، وَشُعاعُ الشَّمْسِ، وَدَوِىُّ الْماءِ، وَحَفِیفُ الشَّجَرِ، یَا اللّهُ لَاشَرِیکَ لَکَ. اللّهُمَّ اجْعَلْنا خَیْراً مِمَّا یَظُنُّونَ، وَاغْفِرْ لَنا مَا لَایَعْلَمُونَ، وَلَا تُؤاخِذْنا بِما یَقُولُونَ، حَسْبِىَ اللّهُ لَاإِلهَ إِلّا هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ، وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ، آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنا وَمَا یَذَّکَّرُ إِلّا أُولُوا الْأَلْبابِ، رَبَّنا لاتُزِغْ قُلُوبَنا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنا وَهَبْ لَنا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ.»

لازم به ذکر است که ماه محرم، از جمله ماه‌های حرام در تقویم اسلامی است که حتی در دوران جاهلیت نیز جنگ و خون‌ریزی در آن ممنوع بود.

طبق نقل شیخ طوسی، روزه دهه اول محرم مستحب است، اما درباره عاشورا، روزه تا عصر همراه با پرهیز از خوراکی و آشامیدنی و سپس تناول تربت امام حسین(ع) توصیه شده است.

بنابراین نخستین روز ماه محرم، نه تنها آغاز ماه عزای اهل ‌بیت(ع) است، بلکه ب ه‌عنوان زمانی خاص برای تقرب به خدا، استجابت دعا، و دریافت رزق معنوی شناخته می‌شود. روزه، نماز و دعا در این روز می‌تواند راهی مؤثر برای نیل به حاجاتی چون فرزنددار شدن باشد؛ نسخه‌ای که در بیان امام رضا(ع) آمده و اهل ایمان در طول تاریخ آن را تجربه کرده‌اند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *