Wp Header Logo 1758.png
اولین تماس با ایران پس از جنگ| برزخ دیپلماسی و فرار رو به جلوی تروئیکا

دیپلمات‎های ارشد اروپا در نخستین تماس تلفنی با وزیر خارجه ایران، مدعی شدند چنانچه تا پایان تابستان شاهد پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای نباشند، به مکانیسمی متوسل می‌شوند که به معنای بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران است.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از المانیتور، برای نخستین بار بعد از تجاوز هماهنگ اسرائیل و آمریکا به خاک ایران، وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، آلمان، انگلیس) و همچنین «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تماسی تلفنی با «سید عباس عراقچی» همتای ایرانی داشته‌اند.

این تماس آنگونه که از روایت رسانه‌های غربی برمی‌آید، روز پنجشنبه انجام و طی آن از تهران خواسته شده که فوراً در باب برنامه هسته‌ای خود دیپلماسی را از سر بگیرد.

آنها همچنین با تکیه بر ابزار سیاسی مکانسیم ماشه هشدار دادند چنانچه تا پایان تابستان امسال گام‌های محسوسی در مسیر دیپلماسی برداشته نشود، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران احیا خواهد شد.

درهمین رابطه، یک منبع دیپلماتیک فرانسه مدعی شد که وزاری تروئیکا از ایران خواسته‌اند برای حصول یک توافق قابل راستی‌آزمایی و بلندمدت، هرچه زودتر دیپلماسی را از سر بگیرد.

پیشتر هم «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه به نیابت از تروئیکا مدعی شده بود که اگر در حل برنامه هسته‌ای ایران نتایج ملموسی حاصل نشود، مکانیسم ماشه (اسنپ بک/ پس گشت) نهایت تا ۸ شهریور فعال خواهد شد.

قطعنامه ۲۲۳۵ شورای امنیت ناظر بر اجرای توافق برجام، در تاریخ ۱۸ اکتبر ملغی می‎شود و اروپایی‌ها به دنبال آن هستند که تا پیش از این تاریخ تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را بازگردانند.

بهانه آنها عدم پایبندی ایران به تعهدات پادمانی ذیل ان‌پی‌تی است که در قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس به آن اشاره و دستاویزی برای تجاوز نظامی به سایت‌های هسته‌ای کشورمان شد.

تروئیکا در حالی تهران را به نقض تعهدات هسته‌ای متهم می‌کند و خواستار حصول توافق جدیدی شده که در ۱۰ سال گذشته، عملا ایران تنها عضو متعهد به توافق موسوم به برجام بود- توافقی که آمریکا با پشت پا زدن به آن و تروئیکا با انفعال در برابر این اقدام واشنگتن، مانع از انتفاع تهران از مزایای آن شدند.

همچنین در جریان تجاوز اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران، تروئیکا نه تنها این اقدام را محکوم نکرد بلکه در برخی موارد (به طور مشخص آلمان) از آن دفاع هم کرد!
سوال اینجاست که چرا ایران به عنوان یکی از اعضای ان پی تی باید مورد تهاجم رژیمی قرار بگیرد که عضو پیمان عدم اشاعه نیست و سلاح هسته‌ای هم دارد و اساسا باقی ماندن تهران در ان پی تی چه نفعی خواهد داشت؟

ایران چگونه باید به مسیر دیپلمالتیک (مذاکره با واشنگتن) بازگردد در صورتیکه آمریکا با پیوستن به تجاوز نظامی علیه کشورمان، مسیر دیپلماسی را مین‌گذاری کرد؟

پیشتر، سیدعباس عراقچی وزیر خارجه ایران به تروئیکا هشدار داده بود که استفاده از مکانیسم ماشه اثری مشابه حمله نظامی را دارد. چنین اقدامی از نگاه ما بمنزلۀ خاتمه ایفای نقش فرانسه و اروپا در موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.

او همچنین گفته بود یپلماسی یک مسیر دوطرفه است و این آمریکا بود که مذاکرات را قطع و به حملۀ نظامی رو آورد؛ بنابراین مهم است که مسئولیت اشتباهات پذیرفته شود. همچنین ضروری است تا نشانه‌ای روشن از تغییر رفتار مشاهده گردد. لازم است این اطمینان ایجاد شود که در نوبتی دیگر و در میانۀ مذاکرات آمریکا اقدام به تهاجم نظامی نخواهد کرد.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *