Wp Header Logo 1763.png
پشه کش هوشمند و لیزری به خانه‌ها می‌آید!

یک دستگاه جدید با قابلیت ردیابی و حذف پشه‌ها به کمک لیزر، با عنوان «Photon Matrix»، به تازگی در کمپین ایندیگوگو معرفی شده است. این محصول از فناوری لیدار و رادار استفاده می‌کند و می‌تواند با سرعت بالا، حضور پشه‌ها را شناسایی و آن‌ها را هدف‌گیری کند.

دستگاهی به نام «Photon Matrix» که با هدف مقابله با پشه‌ها با بهره‌گیری از فناوری لیزر طراحی شده، هم‌اکنون در مرحله جذب سرمایه از طریق ایندیگوگو قرار دارد. این محصول ساخت چین با اتکا به فناوری لیدار، قادر است حضور پشه‌ها را ظرف سه میلی‌ثانیه شناسایی کرده و ابعاد، فاصله و جهت‌گیری بدن این حشرات را تشخیص دهد. پس از تشخیص، یک لیزر هدایت‌شونده به سرعت برای حذف پشه فعال می‌شود.

این دستگاه از ماژول لیدار برای تعیین موقعیت اجسام از طریق ارسال پالس‌های نوری لیزر و اندازه‌گیری بازتاب آنها بهره می‌برد. به محض شناسایی پشه، لیزر دوم که از طریق گالوانومتر تنظیم می‌شود، وارد عمل می‌شود تا پشه را از بین ببرد. لازم به ذکر است که اگر سرعت پرواز پشه بیش از یک متر در ثانیه باشد، دستگاه قادر به شناسایی آن نخواهد بود و بنابراین برای استفاده در مقابله با حشراتی مانند مگس مناسب نیست.

به گزارش NewAtlas، دستگاه Photon Matrix قابل استفاده در محیط‌های داخلی و خارجی است و استاندارد IP۶۸ را داراست که آن را نسبت به نفوذ آب تا عمق ۱.۵ متر برای مدت ۳۰ دقیقه مقاوم می‌کند. مدل پایه این دستگاه دارای زاویه اسکن و حذف ۹۰ درجه با برد سه متری است و در نسخه حرفه‌ای این برد به شش متر افزایش یافته است. طبق اعلام سازنده، هر دو مدل می‌توانند تا ۳۰ پشه در ثانیه را هدف قرار دهند و عملکرد دستگاه حتی در تاریکی کامل نیز برقرار است.

برای افزایش ایمنی، این دستگاه از رادار امواج میلی‌متری برای شناسایی اجسام بزرگتر مثل انسان و حیوانات خانگی بهره می‌برد و در صورت حضور آنها، لیزر به حالت غیر فعال در می‌آید. تامین انرژی دستگاه از طریق برق شهری یا پاوربانک‌های قابل شارژ انجام می‌شود که با هر بار شارژ بین هشت تا شانزده ساعت قابلیت استفاده دارند، بسته به نوع مدل انتخابی.

ایده استفاده از لیزر برای مبارزه با پشه‌ها نخستین بار در سال ۲۰۰۷ توسط لاول وود، اخترفیزیکدان، مطرح شد. طی سال‌های بعد نمونه‌های اولیه‌ای با قطعات در دسترس ساخته شد، و حق اختراع آن توسط شرکتی به نام Intellectual Ventures ثبت شد. تا سال ۲۰۱۷، نمونه اولیه با وجود نمایش در همایش‌ها، هنوز برای چشم انسان ایمن نبود.

به نظر می‌رسد پیشرفت فناوری‌های ردیابی نوری و لیدار، به تولید محصولاتی مانند Photon Matrix منجر شده باشد. گروه توسعه‌دهنده این دستگاه اعلام کرده‌اند که اقدامات لازم برای دریافت گواهی‌های ایمنی را در طراحی لحاظ کرده‌اند؛ گرچه جزییات این استاندارد‌ها و تطابق آنها با مقررات داخلی یا بین‌المللی فعلاً مشخص نیست.

مدیریت پروژه توسط فردی به نام جیم وانگ از شهر چانگژو انجام می‌شود و تاکنون نام شرکتی مرتبط اعلام نشده است. وانگ سابقه دیگری در ایندیگوگو ندارد و این نخستین پروژه او محسوب می‌شود. قیمت اولیه برای پشتیبانان مدل پایه ۴۶۸ دلار و برای نسخه حرفه‌ای ۶۲۹ دلار اعلام شده، در حالی که قیمت نهایی آنها به ترتیب ۶۹۷ و ۸۹۷ دلار پیش‌بینی شده است.

در حال حاضر دستگاه Photon Matrix هنوز در مرحله نمونه اولیه عملیاتی قرار دارد و ورود به بازار آن قطعی نیست. علاقه‌مندان به چنین فناوری‌هایی، علاوه بر این محصول می‌توانند به سراغ گزینه‌هایی مانند Bzigo Iris با قیمت ۳۳۹ دلار بروند که هرچند پشه‌ها را از بین نمی‌برد، اما با استفاده از سیستم ردیابی لیزری، محل حضور آنها را مشخص می‌کند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *