Wp Header Logo 550.png

معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا:

به زودی؛ پرداخت بدهی مپنا به سهام عدالت تسویه می‌شود/ افزایش سرمایه

معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا گفت: هفته آینده از محل تسهیلاتی که برای تسویه بخشی از بدهی گروه عدالت به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال کارسازی را در وجه گروه عدالت انجام می‌دهیم. مراحل بعدی تسویه را نیز از طریق وصول بخشی از مطالبات یا سایر طرق مالی برای تسویه کامل بدهی گروه مپنا به گروه عدالت در دستور کار داریم.

احمدرضا فراست، معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴ و در جمع خبرنگاران درباره بدهی مپنا به سهام عدالت اظهار کرد: علیرغم مطالبات گروه مپنا از دولت که به میزان بیش از ۱۳۲ همت است، با تدابیری که هیات مدیره و اقدامات تامین مالی گروه اقتصادی و مالی گروه مپنا، هفته آینده از محل تسهیلاتی که برای تسویه بخشی از بدهی گروه عدالت به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال کارسازی را در وجه گروه عدالت انجام می‌دهیم. مراحل بعدی تسویه را نیز از طریق وصول بخشی از مطالبات یا سایر طرق مالی برای تسویه کامل بدهی گروه مپنا به گروه عدالت در دستور کار داریم.

وی در پاسخ به خبرنگار بورس نیوز، درخصوص میزان بدهی مپنا به گروه سهام عدالت بیان کرد: بدهی گروه مپنا به گروه سهام عدالت بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان است. همچنین سودی که در مجمع امسال تقسیم شد، از محل افزایش سرمایه به میزان ۳ همت بود. از طریق گزارش توجیهی تهیه شده به میزان ۶ همت که ۳۰ هزار میلیارد از محل سهام جایزه یا سود انباشته و ۳۰ هزار میلیارد از محل تبدیل مطالبات حال شده سهامداران به سهم است، این بدهی مورد تسویه کامل قرار خواهد گرفت.

تصویب افزایش سرمایه “مپنا” در مجمع

 

فراست در این باره ادامه داد: باتوجه به اینکه گزارش بازرس قانونی در دست نهایی شدن است، پیش بینی می‌کنیم تا اواسط یا پایان آذرماه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام درباره تصویب افزایش سرمایه مپنا به میزان ۶۰ هزار میلیارد ریال در دستور کار قرار گیرد. محل تامین این افزایش سرمایه؛ ۳۰ هزار میلیارد ریال از طریق سود انباشته یا سهام جایزه و ۳۰ هزار میلیارد ریال از طریق مطالبات حال شده یا آورده نقدی خواهد بود.

معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا درخصوص محل صرف افزایش سرمایه نیز افزود: این افزایش سرمایه برای پروژه ملی و اقتصادی شوریجه یا ذخیره سازی گاز خانگیران است که در تاریخ صنعت نفت و گاز کشور مپنا اولین سرمایه گذار ایرانی است که هم نقش EPC و هم نقش سرمایه گذار را دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در این پروژه موضوع اقتصادی خوبی نهفته است. وقتی EPC کار هستیم برای گروه گردش کار و نیز منبع اقتصادی از اجرای EPC ایجاد می‌شود. به عبارتی مپنا از دو منظر در پروژه شوریجه که طرحی به میزان ۶۱۱ میلیون دلاری است به سود می‌رسد. یک سود از اجرای EPC که توسط مپنا و دو شرکت دیگر مپنا و کارخانجات صنعتی گروه مپنا ایجاد می‌شود و دیگری از طریق سرمایه گذاری به روش BOT است.

 

تامین مالی ۲۶۸ میلیون دلاری پروژه شوریجه از طریق بانک ملت و تجارت

 

فراست بیان کرد: پیشرفت فیزیکی این پروژه بالغ بر ۵۰ درصد است. از آغاز پروژه بیش از دو سال می‌گذرد. برنامه داشتیم که از منابع مالی مپنا در عراق این سرمایه‌گذاری را انجام دهیم، اما به دلیل شرایط خاص_ البته منابع مسدود نیست، اما اجازه دسترسی نداریم_ از طریق صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک‌های تجارت و ملت ۲۶۸ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی این تامین مالی انجام شد. همچنین بیش از ۲ همت نیز از طریق انتشار اوراق صکوک انجام خواهد شد. 

معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا در این باره توضیح داد: مرحله اول انتشار اوراق صکوک به میزان ۷۵۰۰ میلیارد ریال توسط گروه مپنا با عاملیت رکن ضامن بانک تجارت و نهاد‌های مالی و مرحله دوم تا پایان آبان و اواسط آذرماه اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به ارزش سهام مپنا در بازار سرمایه گفت: از نگاه فعالان بازار سرمایه، سهام گروه مپنا ارزنده است. NAV سهم پایین است که امیدواریم با عرضه موفقیت آمیز هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا با نماد “ومپنا” بتوانیم آثار خوب و مثبتی را برای سهامداران و نیز شرکت رقم بزنیم. هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا مالکیت ۸ شرکت را داراست. امیدوار هستیم با تدبیر سهامدار عمده و هیات مدیره بتوانیم عرضه خوبی را با توجه به شرایط بازار سرمایه داشته باشیم.

فراست در پایان به خبرنگار بورس نیوز، درباره زمان عرضه اولیه نماد “ومپنا” عنوان کرد: هیات مدیره مپنا، بدنه کارشناسی و معاونت اقتصادی و مالی مپنا تلاش می‌کند که این عرضه تا پایان سال انجام شود. کلیه اقدامات انجام شده، اما شرایط بازار تعیین کننده زمان عرضه سهام است. امیدواریم بازار به ثبات نسبی برسد. زیرا هلدینگ نیروگاهی ایرانیان دارای ارزش بالایی است و جزو شرکت‌هایی است که اثر مهم بر ارزش بازار فرابورس خواهد داشت.

اشتراک گذاری :


source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *