Wp Header Logo 1327.png

محسن زارع یزدی در گفت‌وگو با آنا؛

تئاتر کودک و نوجوان نیازمند توجه بیشتر است

محسن زارع یزدی کارگردان تئاتر گفت: توجه به تئاتر کودک و نوجوان در سطح استان‌ها خوب است و جشنواره‌ها محلی برای سنجش و عیارسنجی آثار هستند، اما باز هم در این راستا نیازمند توجهات بیشتر هستیم.

محسن زارع‌یزدی، کارگردان تئاتر و فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: از سال ۶۸ کار تئاتر را شروع کردم. به دلیل شغلم به عنوان معلم، به تئاتر دانش‌آموزی و کودک و نوجوان روی آوردم.  در طول این سال‌ها تجربیات ارزنده‌ای در این حوزه به دست آوردم.

زارع‌یزدی درباره نمایش کامپی‌ها که گروهش در جشنواره تئاتر استان تهران شرکت دارد، توضیح داد: این نمایش بر اساس دغدغه‌های روز‌های بچه‌ها مانند ربات، گوشی و کامپیوتر شکل گرفته است. ربات برای کودکان و نوجوانان بسیار جذاب است و از طرفی، موبایل و کامپیوتر تمام اوقات بچه‌ها را پُر کرده است. 

کارگردان این نمایش تأکید کرد: هدف از نوشتن این نمایش، نشان دادن راه‌های استفاده صحیح از تکنولوژی به کودکان و نوجوانان بوده است. نمایش کامپی‌ها اصرار دارد که می‌توان از گوشی و کامپیوتر به نحو احسن استفاده کرد و آنها را به خدمت گرفت، نه اینکه اسیرشان شد.

زارع‌یزدی درباره اهمیت جشنواره‌های تئاتر بیان کرد : این جشنواره‌ها محلی برای دیده شدن و عرض‌اندام هنرمندان هستند. جشنواره فرصت خوبی برای اشتراک‌گذاری ایده‌ها و سبک‌های مختلف است که در نهایت سطح کیفی آثار را بالا می‌برد.

وی همچنین به طراحی و اجرای جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: جشنواره امسال به خوبی طراحی و اجرا شده است. توجه به تئاتر کودک و نوجوان در سطح استان‌ها خوب است. جشنواره‌ها محلی برای سنجش و عیارسنجی آثار هستند. وقتی نمایش‌ها به نمایش گذاشته می‌شوند، مخاطبان خاص خود را جذب خواهند کرد. طراحی جشنواره‌های مستقل برای کودکان و نوجوانان در هر استان ضروری است تا همه بچه‌ها از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند. 

زارع‌یزدی درباره نقش حوزه هنری در ترویج فرهنگ و هنر گفت : این حوزه باید در تولیدات فرهنگی و هنری فعال‌تر باشد. خوشبختانه در حال حاضر مرکز امید حوزه هنری در این راستا فعال شده و باید در کنار آن، روانشناسان کودک و نوجوان نیز در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و هنری مشارکت کنند. 

نقش رسانه‌ها در اشاعه فرهنگ و هنر

کارگردان نمایش کامپی‌ها به نقش رسانه‌ها در گسترش فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها به ویژه رادیو و تلویزیون می‌توانند در اشاعه فرهنگ و هنر بسیار مؤثر عمل کنند. 

وی پیشنهاد داد که رسانه‌ها با تبلیغات و تیزر‌های رایگان به هنرمندان کمک کنند تا مخاطبان بیشتری جذب شوند. در دنیای امروز باید صفحات مجازی به طور گسترده فعال شوند. بسیاری از افراد شب‌ها صفحات مجازی خود را بررسی می‌کنند و این فرصت مغتنمی برای هنرمندان است که آثار خود را به مخاطب معرفی کنند. 

زارع‌یزدی درباره وضعیت کنونی تئاتر کودک و نوجوان اظهار کرد که اوضاع برای این بخش از تئاتر در حال حاضر مناسب نیست. وی افزود: اجرا‌های این حوزه بیشتر برای امرار معاش کسانی است که از این حرفه ارتزاق می‌کنند و برای جذب مخاطب دست به هر کاری می‌زنند. کیفیت نمایش‌ها بسیار پایین آمده و این باعث شده که خانواده‌ها دیگر به تئاتر توجهی نشان ندهند. 

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *