Wp Header Logo 948.png

این سنگین‌ترین محموله ایران بود که به‌وسیله یک ماهواره‌بر بومی به مدار می‌رود. بر همین اساس سازمان فضایی ایران اعلام کرد که بلوک انتقال مداری سامان-۱ به همراه دو محموله جانبی دیگر که شامل یک «کیوب ست» و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهواره بر سیمرغ از پایگاه امام خمینی (ره) پرتاب شده است. 

سامان-۱

به گزارش همشهری آنلاین، سامانه انتقال مداری (Orbital Transfer System)، در واقع سیستمی است که برای تغییر مدار ماهواره‌ها یا فضاپیماها در فضا استفاده می‌شود. این سامانه می‌تواند به انتقال یک فضاپیما از یک مدار به مدار دیگر کمک کند. هدف اصلی از چنین کاری، کاهش هزینه وعدم نیاز به ساخت ماهواره‌برهای غول‌پیکر و مصرف سوخت بسیار بالاست. 

سامان-۱ یک موتور فضایی با سوخت جامد است که توسط پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده تا به‌عنوان مرحله سوم در ماهواره‌بر سیمرغ استفاده شود. طبق اعلام سازمان فضایی ایران، این پرتاب با موفقیت همراه بوده و بلوک انتقال مداری در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰کیلومتر و حضیض ۳۰۰کیلومتر، تزریق شد. 

ماهواره‌های مکعبی

یکی از کیوب ست‌های پرتاب‌شده به فضا، نانو ماهواره تصویربرداری «فخر-۱» نام دارد که با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است. این ماهواره به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران و توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی و ساخته و آماده پرتاب شد. محرم غیاثوند رییس گروه فضایی صاایران با ارسال پیام ویدئویی با اشاره به این موضوع افزود: «این ماهواره به‌منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر محسن فخری‌زاده به نام «فخر-۱» نامگذاری شده است. جرم این ماهواره کمتر از ۱۰گرم است که از این رو در دسته نانو ماهواره‌ها طبقه‌بندی می‌شود. »

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *