Wp Header Logo 2357.png

به گزارش قلم نیوز و به نقل از خبرگزاری مهر، حسین حیدریان کارشناس اقتصادی، در رابطه با محدودیت‌های انرژی صنایع گفت: ایران با وجود اینکه یکی از دارندگان منابع متعدد گازی است اما به دلیل وابستگی شدید گرمایش بخش خانگی، در فصول سرد سال درگیر ناترازی مقطعی گاز می‌شود که این موضوع تعطیلی صنایع و بخشی از ظرفیت تولید برق کشور را به دنبال دارد.

وی افزود: با توجه به مقطعی بودن ناترازی گاز و همچنین صادرات حدود ۱۸ میلیارد مترمکعب گاز در هر سال، در فصول غیرسرد سال ایران دارای مازاد عرضه گاز است؛ بنابراین در این شرایط راهکار کلیدی و اصلی در زمینه حل ناترازی مقطعی کشور، ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز در اوج ذخیره‌سازی گاز یکی از مهم‌ترین رویکردها در زمینه جلوگیری از توقف تولید صنایع و همچنین توقف تولید برق در نیروگاه‌های گازی است.

حیدریان ادامه داد: ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز با توجه به وقوع ناترازی گاز در ایران یک بازی برد برد برای دولت و صنایع خواهد بود. صنایع به خصوص صنایعی که محصولات مختلفی صادر می‌کنند از محل ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز نفع بالایی خواهند برد. همچنین اولین و مهم‌ترین مزیت ذخیره‌سازی گاز توسط صنایع، امکان تداوم تولید خود در ناترازی فصول سرد سال است.

وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت فعلی در وقوع ناترازی گاز و توأمان قطعی برق صنایع، از محل توقف تولید روزانه هزاران میلیارد تومان عدم‌النفع اقتصادی برای صنایع ایجاد خواهد شد که با تکیه بر ذخیره‌سازی گاز این مشکل بزرگ تأمین سوخت یا خوراک گاز صنایع حل خواهد شد و شاهد تداوم تولید خواهیم بود.

مزیت‌های راهبردی ذخیره‌سازی گاز برای صنایع

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مزیت‌های راهبردی ذخیره‌سازی گاز برای صنایع اظهار کرد: از طرف دیگر قیمت گاز صنعت به دلیل افزایش قیمت گاز در هاب‌های مختلف گازی دنیا، با رشدی چشم‌گیر مواجه می‌شود ولی در صورت ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز، گاز مورد نیاز ذخیره‌سازی توسط صنایع در فصول گرم خریداری خواهد شد که قیمت گاز به مراتب پایین‌تر است و همین امر سبب خواهد شد که صنایع از دو محل سود کنند؛ اول از محل تفاوت قیمت خرید گاز در فصل گرم و ذخیره‌سازی آن و دوم از محل افزایش قیمت کالاهای صنعتی در فصول سرد سال که به دلیل افزایش قیمت گاز، با افزایش قیمت مواجه خواهند شد و به این ترتیب صنایع از محل فروش با قیمت بیشتر کالاهای صنعتی در زمستان به واسطه ذخیره‌سازی گاز و تداوم تولیدات نفع خواهند برد. بنابراین در این بخش نیز یک بازی برد برد برای دولت و صنعت فراهم خواهد شد که نتیجه آن رشد درآمد ارزی کشور و همچنین رشد اقتصادی و رشد فروش و درآمد صنایع نیز است.

حیدریان با اشاره به لزوم جلوگیری از عدم‌النفع ۲۰ میلیارد دلاری ناترازی گاز با سرمایه‌گذاری صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز گفت: باید به این نکته اشاره کرد که عدم تعادل مقطعی گاز ایران، که ناشی از اتکای شدید این کشور به گرمایش خانگی در فصول سرد سال است، مدت‌هاست که بخش‌های صنعتی و تولید برق را با چالش مواجه کرده است.

وی افزود: با این حال، چالش ناترازی مقطعی گاز یک فرصت استراتژیک برای دولت و صنایع جهت همکاری در توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز است، راه‌حلی برد-برد که می‌تواند ناترازی مقطعی گاز را برطرف کند.

این کارشناس اقتصادی گفت: صنایع با ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز در دوره پیک مصرف امکان تداوم تولید را خواهند داشت که این ذخیره‌سازی گاز، هم به نفع تداوم تولیدات صنعتی و هم به نفع خود صنایع است که با توجه به ناترازی گاز مجبور به کاهش و توقف ظرفیت تولید خود است و یک سناریوی سودمند برای صنایع ایجاد می‌کند و عدم‌النفع ۲۰ میلیارد دلاری ناترازی گاز را به صفر خواهد رساند.

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *