به گزارش خبرگزاری آنا، محمدرضا زالی رئیس جشنواره و رئیس پژوهشکده گوارش و پیوند کبد دانشگاه، این رویداد را که در دو حوزه دانشآموزی و دانشجویی برگزار میشود فرصتی منحصربهفرد برای شناسایی و معرفی استعدادها و توانمندیهای نسل جوان کشور بهخصوص در عرصه فناوریهای سلامت و نوآوری عنوان کرد.
وی با اشاره به اهمیت فناوریهای نوین در ارتقای سلامت جامعه، این جشنواره را بستری برای ترویج نوآوری و بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت عنوان کرد.
رئیس این جشنواره ورود دانش و تکنولوژی نوین را در عرصه سلامت باعث ایجاد تحولات عظیم برشمرد و بر ضرورت استفاده از این ابزار قدرتمند در حل چالشهای پزشکی و بهبود کیفیت خدمات درمانی تأکید کرد.
زالی افزود: هوش مصنوعی که سرآمد تکنولوژی دیجیتال است میتواند در بهبود وضعیت سلامت، پیشگیری، درمان و تولید داروهای جدید بسیار تاثیرگذار باشد.
کمک تکنولوژی به بیمار و پزشک در تشخیص بهتر بیماری
وی با اشاره به تصویب حدود نیم میلیون فناوری هوش مصنوعی توسط سازمان FDA آمریکا در سیستم های بهداشت و درمان خاطرنشان کرد که این نرم افزارها در ارتقای کمی و کیفی خدمات سلامت، بهداشت و پیشگیری، درمان و تولید داروی جدید نقش آفرینی دارند.
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه در ادامه به نرم افزارها و تکنولوژیهای زیادی اشاره کرد که در حوزه بیماری های گوارش به ویژه در آندوسکوپی، تشخیص بیماری وضایعات، بیماری های کبد و پانکراس و سایر بیماری ها به کار گرفته شدند و به بیمار و پزشک در تشخیص بهتر و پیش آگهی بیماری کمک میکنند.
رئیس این جشنواره با اشاره به تاثیر هوش مصنوعی بر سیستم بهداشتی درمانی و پزشکی یادآور شد: هوش مصنوعی وارد حوزه بهداشت و درمان شده و در بخشهای مختلف نظیر تصویربرداری، آندوسکوپی، آزمایشها، ارتباط بین پزشک و بیمار در حال استفاده است.
وی در ادامه به برخی کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه آنالیز و ارزیابی دادهها و تجارب و یافتههای پزشکی اشاره کرد که به پزشک و سیستم سلامت کمک میکند تا با مصرف بهینه از این داده ها در راستای ارتقای سیستم بهداشت و درمان نقش ایفا کند.
زالی از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت، به کمک به آموزش فراگیران اشاره کرد که با نصب هوش مصنوعی بر روی سیستم اندوسکوپی باعث ارتقای توانمندی و مهارت فراگیران شده و در تشخیص بهتر بیماری، شناسایی نوع ضایعات، پیشگیری از سرطانها و مواردی از این قبیل کمک کننده است.
وی با اشاره به تصویب بیش از 400 برنامه توسط FDA در مورد هوش مصنوعی خاطرنشان کرد که در اغلب کنگره ها و همایشهای علمی بیش از 50 درصد ارایهها به نقش هوش مصنوعی در حوزه سلامت اختصاص دارد.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی به پزشک و بیمار در تشخیص و درمان به بهتر، بروز عوارض کمتر کمک می کند و همچنین در طراحی و شناخت عوارض داروها نیز نقش مهمی ایفا میکند.
زالی با تاکید بر لزوم آشنایی متخصصان و فراگیران با هوش مصنوعی گفت: امروزه یک دانش آموخته جدید رشته فوق تخصص گوارش بدون آشنایی با هوش مصنوعی نمیتواند از دستگاهها و ابزار و تکنولوژی این رشته استفاده کند و باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشد.
وی استفاده از هوش مصنوعی را باعث افزایش کیفیت و توانمندی تشخیصی دستگاهها و ابزار پزشکی نظیر تصویربرداری و اندوسکوپی برشمرد.
زالی این رویداد را بستر مناسبی برای برقراری ارتباط بین دانش آموختگان حوزه هوش مصنوعی و گروه بالین عنوان کرد و گفت: امیدواریم دانش آموختگان این دو گروه با کار تیمی و گروهی بتوانند دانش خود را کاربردی کرده و با همکاری بخش سلامت گامی موثر در راستای رفع مشکلات حوزه سلامت برداند.
وی لازمه نقش آفرینی هوش مصنوعی را حرکت جمعی برشمرد و تاکید کرد: باید دانشجویان و دانش آموزان نخبه و علاقهمند به این حوزه شناسایی شده و از هوش آنان برای رفع مشکلات حوزه سلامت بهره بگیریم.
امیدآفرینی در نسل جوان و هدایت به سوی نوآوری
مسلم تقیزاده دبیر علمی جشنواره در حوزه هوش مصنوعی نیز با اشاره به تاریخچه هوش مصنوعی به بیان مولفههای هفت گانه هوش پرداخت.
وی با تاکیر بر اهمیت هوش مصنوعی در خلق آیندهای نوآورانه، هدف اصلی این جشنواره را امیدآفرینی در نسل جوان و هدایت آنان به سمت نوآوری و کارآفرینی در حوزه سلامت دانست.
تقی زاده مهمترین آرمان این جشنواره را که در دو گروه دانشجویی و دانش آموزی برگزار می شود خلق آینده و ایجاد امید در نسل جوان برشمرد.
به گفته وی محورهای کلیدی این جشنواره شامل نظیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در سلامت، سلامت دیجیتال و تلهمدیسین، بیوتکنولوژی طب بازساختی و داروسازی، حقوق و اخلاق در سلامت دیجیتال، روانشناسی و روان درمانی، فناوریهای نوین در توانبخشی، تغذیه و صنایع غذایی، هوش مصنوعی در حوزه بهداشت و ایمنی، دستگاههای پزشکی و سلامت محیط زیست است.
دبیر علمی این جشنواره با اشاره به تداوم برگزاری این جشنواره در سالهای آتی از مهمترین اهداف این جشنواره به تشویق نسل جوان به نوآوری و کارآفرینی در حوزه سلامت، توانمندسازی دانشآموزان و دانشجویان برای حل چالشهای حوزه سلامت، ایجاد پل ارتباطی میان ایدهپردازان جوان و صنعت سلامت اشاره کرد.
به گفته وی ترویج فرهنگ نوآوری و فناوری در میان جوانان، حمایت از طرحها و ایدههای برتر از طریق جوایز و امکانات ویژه، شناسایی و ارتقای ظرفیتهای داخلی در حوزه سلامت دیجیتال و فناوریهای پزشکی، تقویت همکاری میان نهادهای علمی، صنعتی و دولتی و ایجاد رقابت سالم و انگیزهبخش میان جوانان از دیگر اهداف این جشنواره بود.
قرارگیری ایدهها در مسیر درست منافعی برای حوزه سلامت دارد
فاطمه پهلوانزاده دبیر اجرایی جشنواره نیز به برگزاری جشنواره مذکور در ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در دو محور دانشآموزی و دانشجویی اشاره کرد و گفت: جشنواره مذکور به همت مرکز رشد فناوریهای بالینی و کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و با مشارکت وزارت آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.
پهلوانزاده این جشنواره را فرصتی برای شناسایی و معرفی نوآوریهای برتر در حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: در این رویداد به دنبال شناسایی جوانانی هستیم که ایدههای نوینی را در حوزه های مختلف مثل هوش مصنوعی در سلامت، داروسازی نوین و تجهیزات پزشکی به عرصه عمل رساندند و در حل مسایل بهداشتی و سلامت بسیار مثمرثمر بودند.
وی افزود: هدف اصلی ما ایجاد یک پل ارتباطی بین این جوانان و صنعت است زیرا معتقدیم که بسیاری از این ایدهها اگر در مسیر صحیح قرار گیرند منافع بسیاری را برای حوزه سلامت و کشور به دنبال خواهند داشت.
فرصتی بینظیر برای شناسایی و تقویت ایدههای نوآورانه
محبوبه بهلولی سرپرست کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه و دبیر اجرایی بخش دانشجویی جشنواره نیز ضمن بیان سخنانی از حمایتهای ویژه برای برگزیدگان این جشنواره خبرداد.
به گفته وی این حمایتها شامل اعطای گرنتهای تحقیقاتی، استقرار در مراکز نوآوری و ارایه خدمات منتورینگ و مشاوره برای توسعه ایدهها تا مرحله تجاریسازی است.
بهلولی خاطرنشان کرد: این جشنواره که به صورت سالانه و با محوریت هوش مصنوعی و سلامت برگزار میشود، فرصتی بینظیر برای شناسایی و تقویت ایدههای نوآورانه و ایجاد ارتباط میان نسل جوان و صنعت سلامت است.
به گفته وی علاقهمندان می توانند با ایده های مرتبط با محورهای جشنواره در این رویداد شرکت کرده و آثار خود را ارسال کنند. ایده های ارسالی در سطوح علمی و هوش مصنوعی توسط داوران مربوطه مورد ارزیابی قرار می گیرد و از نظر کاربرد بالینی و کاربرد هوش مصنوعی مورد ارزیابی قرار می گیرد و از ایده های برتر حمایت صورت میگیرد.
source