Wp Header Logo 1538.png
به گزارش قلم نیوز و به نقل از اقتصاد آنلاین؛ علی محمودیان، رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته درخصوص راهکارهای مقابله با هدررفت و قاچاق برق در کشور گفت: یکی از اقدامات موثر در این زمینه نصب و گسترش کنتورهای هوشمند است. با پایش هوشمند تخلفات لحظه‌ای شناسایی و مصرف غیرمجاز کاهش پیدا کند. این روش در بسیاری از کشورها به دلیل این که قیمت برق در این کشورها رقم قابل توجهی است چندین سال است که استفاده می‌شود.

وی افزود: مورد بعدی اصلاح نظام قیمت‌گذاری و افزایش تدریجی قیمت برق براساس الگوی مصرف به ویژه برای پرمصرف‌ها و مصارف غیرضروری است که می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد تا انگیزه‌های قاچاق بعد از هوشمندسازی برطرف شود. 

محمودیان ادامه داد: عارضه دیگری که باید به آن توجه کرد مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارزها است. باید مکان‌هایی را که پیک مصرف برق در آن اتفاق می‌افتد را شناسایی و برخورد کرد، چرا که عمدتا از این بخش‌ها برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود.

وی توضیح داد: علاوه بر این باید شرایط و تسهیلات قانونی برای ماینرهای مجاز درنظرگرفته شود تا آنها از کار غیرقانونی فاصله بگیرند. به دلیل این که قوانین در این حوزه سختگیرانه است، عملا این فعالیت به اقتصاد زیرزمینی تبدیل شده است، اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست و به اقتصاد کشور ضربه می‌زنند. در واقع آنها از این ضعف ساختاری که شبکه برق هوشمند نیست استفاده می‌کنند و کار غیرقانونی انجام می‌دهند. 

رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته عنوان کرد: از دیگر پیشنهادات در این زمینه تقویت زیرساخت‌های شبکه در مناطق مرزی و بهره‌گیری از فناوری‌هایی مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی برای نظارت بر شبکه است. این فناوری تشخیص می‌دهد که در کدام بخش‌ها از مدار بیشتر بار کشیده می‌شود و سریع هشدار می‌دهد تا ارزیابی انجام شود.

محمودیان گفت: باید با کشورهای همسایه قراردادهای قانونی منعقد کنیم تا برق با نرخ بین‌المللی از کشور خارج شود تا بتوانیم این درآمدها را صرف تقویت زیرساخت‌ها در کشور کنیم.

به گفته محمودیان، قاچاق برق یک چالش چند بعدی است که علاوه بر این که به اقتصاد ملی آسیب می‌زند پایداری شبکه توزیع و کیفیت خدمات را تهدید می‌کند. قاعدتا یک راهکاری با همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط و همراهی مردم می‌تواند این معضل را به یک فرصتی برای تقویت زیرساخت‌های انرژی تبدیل کند که این اقدام نیازمند شفافیت بدنه دولت با مردم است.

وی گفت: اگر قرار است در این حوزه تغییر و تحولی رخ دهد باید از قبل به مردم اطلاع دهند، آنها را آگاه کنند و برگشت صرفه‌جویی در حساب مردم دیده شود تا اعتمادسازی از این بستر اتفاق بیفتد. 

رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته در پایان تاکید کرد: مشارکت دادن مردم باعث افزایش حس همدلی می‌شود، الان چنین حسی بین مردم وجود ندارد. دولت باید به تعهدات خود عمل کند تا بتواند نظر بخش خصوصی و مردم را جذب کند تا تهدید را به فرصت تبدیل کند، این موضوع نیازمند درایت دولت است.  

source

shakotardid.ir

توسط shakotardid.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *