به گزارش مشرق، محمد ترکاشوند یکی از مهمترین بازیکنان تاریخ والیبال ایران محسوب میشود؛ بازیکنی که با وجود مصدومیت کهنهاش مهرهای تاثیرگذار برای تیم ملی بود. ترکاشوند پس از خداحافظی از دنیای قهرمانی به مربیگری پرداخت؛ هر چند تا امروز نتوانست همچون دورانی که بازیکن بود در مربیگری موفق باشد. او در فصل جاری سرمربی تیم سایپا بود و پس از ۱۹ بازی جای خود را به عادل غلامی داد. با این مربی گفت وگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
ترکاشوند درباره اینکه نتوانست لیگ را با سایپا به پایان برساند گفت: در مربیگری باید خیلی اتفاقات را تجربه کرد. لیگ امسال، متفاوت بود و به جز سه چهار تیم، اکثر تیمها فراز و نشیب زیادی داشتند. متاسفانه با بدشانسی زیادی در لیگ روبرو بودیم و ۹ بازی سایپا، ۵ سته شد. در چند بازی هم از داوری ضربه خوردیم. ضمن اینکه اگر بازیکنان بهتری جذب میکردیم میتوانستیم بردهای بیشتری کسب کنیم.
وی افزود: شرایط ما خیلی متفاوت بود. به دلیل کمبود بودجه مدیران باشگاه در بین نیمفصل گفتند نمیتوانیم بازیکن بگیریم. آنها بیشتر روی تغییر دستیارانم کار کردند. البته مربیانی که آمدند خوب بودند؛ اما ای کاش از اول کیوان مجردی و کامبیز یعقوبی را میآوردند.
سرمربی پیشین سایپا در خصوص اینکه وی عنوان کرده بود برکناری محمد منصوری و وحید صادقی از کادر فنی این تیم، به او تحمیل شد، عنوان کرد: در مقطعی فشارهایی بود و شاید نوع رفتن منصوری و صادقی قشنگ نبود. باید با آنها متفاوتتر صحبت میشد. شاید هم ایراد از من بود و باید به آنها میگفتم که چه مسائلی وجود دارد و شفافسازی میشد؛ اما ذهن من هم سمت و سوی دیگری رفته بود. ایرادهایی وجود داشت؛ اما دوست داشتم تا آخر فصل بمانم؛ در نهایت مصلحت این بود که قطع همکاری کنیم. هنوز تسویه حساب نکردم و روال قانونی در حال انجام است و امیدوارم به حق قانونیام برسم.
ترکاشوند درباره اینکه گفته شد مصطفی کارخانه در برکناری او نقش داشته، توضیح داد: کارخانه آمده بود که به ما کمک کند ولی یک جاهایی نمیشود. او به عنوان بزرگتر که جامعه والیبال قبولش دارد را من به باشگاه پیشنهاد دادم. تیمم در بحران بود و همه ما اعم از مربی و مدیر و بازیکن مقصر بودیم؛ اما نباید نتایج را گردن کسی انداخت. شاید اختلاف نظرهایی بود؛ اما مشکل اصلی این بود که از لحاظ روحی ضعیف بودیم.
وی در مورد انتخاب عادل غلامی به عنوان سرمربی سایپا عنوان کرد: عادل مربیای است که باید تجربه به دست بیاورد. البته مربیگری در تیم نوجوانان و دسته یک میتواند تجربیات خوبی برای او باشد. آرزوی موفقیت برای عادل دارم. او اصول حرفهای را هم رعایت کرد و زمانی که جایگزین من در سایپا شد با من تماس گرفت.
ملیپوش اسبق والیبال ایران در خصوص اینکه چرا در مربیگری همچون دورانی که بازیکن بود نتوانست موفق باشد، یادآور شد: خیلی موضوعات میتواند باعث شود مربیان، نتیجه نگیرند. بدشانسیهای زیادی در همه تیمهایی که مربی بودهام وجود داشت. در ورامین اصلا پولی نبود. وقتی پول نباشد نمیشود موفق بود. ببینید مربیانی که در لیگ ایران موفق شدهاند چه بازیکنانی داشتند. نقش مربی در رده بزرگسالان فقط ۲۰ درصد است و برای موفقیت باید ابزار داشته باشد.
وی یادآور شد: در ۳ سالی که پیکان بودم سالیانه فقط ۴ میلیارد بودجه داشتیم. یک ریال هم به این اضافه نشد. در حالی که بودجه این تیم در سال ۹۶، ۱۱ میلیارد بود. پیکان تا مرز انحلال رفت. خودم را تباه کردم تا پیکان منحل نشود.
ترکاشوند با اشاره به اینکه بودجه تیم والیبال سایپا زیاد نبود، گفت: همان ابتدا قبول کردم با بودجه کم کار کنم. یکی از بازیکنانی که حساب زیادی روی او باز کرده بودیم حیدری بود اما او به لحاظ روانی نتوانست کمک کند. از حضرتپور خیلی راضی بودم اما بربست نواسانات زیادی داشت. پیش از آغاز قلیچ نیازی را میخواستیم که او به طبیعت رفت. مذاکره با بازیکنان را خود باشگاه انجام داد. من لیستی داشتم که در لیست من در هر پست هفت هشت بازیکن بودند که فقط در دو پست لیبرو و دریافت، بازیکنان مورد نظرم جذب شدند و در سایر پستها مجبور شدیم بازیکنانی را جذب کنیم که جزو گزینههای مان بودند. ما چارهای به جز این کار نداشتیم.
وی در مورد اینکه آیا از طوی باشگاه سایپا بازیکنانی به تیم تحمیل شدند یا خیر، اظهار داشت: این مسائل، طبیعی است و در همه باشگاهها اتفاق افتاده است و در دوره مدیریت قبلی باشگاه این اتفاق رخ داد. البته بازیکنانی که با نظر مدیریت وقت به تیم اضافه شدند، بازیکنان تمرینی بودند.
ملیپوش اسبق والیبال ایران درباره اینکه آیا با حضور پیاتزا میتوان انتظار داشت معضل بازیکنسالاری در تیم ملی حل شود، عنوان کرد: تمام فکر و ذکر میلاد تقوی این است که والیبال را به جایگاه اصلیاش برگرداند. او مدیر جوانی است اما پخته عمل میکند و اتحاد و همدلی را بین ارکان والیبال به وجود آورده است. با این شرایط فکر نمیکنم معضل بازیکنسالاری دوباره رخ دهد و امیدوارم اگر بار دیگر این معضل در تیم ملی رخنه کرد رئیس فدراسیون مقابل آن بایستد.
وی در پایان تصریح کرد: تقوی به عنوان دبیر فدراسیون از نزدیک شاهد خیلی مسائل بوده است. ضمن اینکه پیاتزا هم اختیار تام دارد و قاطعانه میتواند تصمیم بگیرد. در گذشته بارها گفتم که در تیم ملی بازیکنسالاری وجود دارد و برخی بازیکنان در طول مسابقات هر طور دوست دارند بازی میکنند. این مسئله از نوع بازی و رفتار آنها مشخص بود.
source