اگر چه دولتیها و به خصوص مقامات ارشد وزارت راه و شهرسازی توپ مشکلات و عدم سرعت کافی در ساخت و ساز نهضت ملی مسکن را به زمین بانکها میاندازند، اما به نظر میرسد بانکها نیز در این سرعت پایین ساخت مساکن ملی بی تقصر هستند.
هر چند اخیرا بانکها در واکنش به پرداخت نشدن تسهیلات بانکی طومار بلندی آماده کرده و حتی آنرا در اختیار رسانهها قرار داده اند، اما به نظر میرسد برای سرعت نیافتن پروژه نهضت ملی مسکن باید مشکل را از داخل وزارت راه و شهرسازی جستجو کرد.
برخی از بانکها معتقد هستند که نرمافزار زیرساخت و سامانه tem آماده نبود، بنابراین یک سال تمام بانکها حتی اگر میخواستند هم نمیتوانستند تسهیلات نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند چرا که هیچ زیرساختی مهیا نبود.
به هر سوی امروز سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت آورده متقاضیان مسکن ملی ماهانه شده است؟ گفته است که پروژههای ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن رباط کریم از اواسط پاییز سال گذشته؛ بدون عقد قرارداد تسهیلات بانکی و با تعهد به شهروندان برای شروع پروژهها از سال گذشته آغاز شدهاند؛ بنابراین گزارش، تا کنون اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، طی پنج پیامک در عرض یک سال گذشته، در مجموع ۲۸۰ میلیون تومان از متقاضیان طلب کرده که به طور میانگین فقط ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران میگوید: پیامک دو روز پیش اداره کل راه و شهرسازی استان تهران؛ پنجمین پیامک برای دریافت ۵۰ میلیون تومان وجه فصل پاییز بوده که برخی آن را «پرداخت ماهانه» نامیدند که کذب است. علاوه براین پروژه مذکور بدون عقد قرارداد تسهیلات بانکی است و اساسا مدعی تسهیلات شدن اشتباه است چرا که اساسا قراردادی برای آن وجود ندارد.
همچنین عبدالرضا غفوری معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: زمان دریافت آورده اعضا پروژههای ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن رباط کریم از اواسط پاییز سال گذشته بوده و این اداره کل با توجه به عدم عقد قرار تسهیلات بانکی و تعهد به شهروندان برای شروع پروژهها از سال گذشته به شرح ذیل پیامک واریز وجه برای متقاضیان ارسال کرده است:
۱-ارسال پیامک برای ثبت نام ۴۰میلیون تومان در زمان ثبت نام
۲-ارسال پیامک ۴۰ میلیون تومان دوم زمان شروع پروژهها
۳-ارسال پیامک ۶۰ میلیون تومانی حدود بهمن
۴-ارسال پیامک ۴۰ میلیون تومان حدود اردیبهشت
۴-ارسال پیامک ۵۰ میلیون تومان حدود تیر ماه
۵-ارسال پیامک ۵۰ میلیون تومانی مهر ماه
مجموعا ۲۸۰ میلیون تومان
وی گفت: پیامکهایی که دو بار در یک فصل ارسال شده پیامکهای پیگیری است، شایان ذکر است با وجود ارسال پنج مرحله پیامک به اعضا؛ متوسط واریزی اعضا تا کنون حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده و میانگین پیشرفت فیزیکی پروژهها ۱۲ درصد است.
source