استراحت کوتاهمدت
گاهیاوقات، ریشه بعضی از کمردردها فشاری است که به این ناحیه وارد شده و با کمی استراحت، مشکل رفع میشود. البته پزشکان معمولاً استراحت بلندمدت را توصیه نمیکنند، چون باعث میشود که عضلات ضعیفتر شوند و درد بیشتری در ناحیه کمر، به وجود بیاید.
فعالیتهای بدنی
در برخی از موارد، بعد از استراحت کوتاهمدت، دکتر ارتوپد انجام فعالیتهای سبک جسمانی را به بیمار توصیه میکند. برای مثال، پیادهروی کوتاه، انجام حرکات کششی و ورزشهای سبک آبی میتوانند به بهبود گردش خون کمک کنند. ضمن اینکه در تقویت عضلات هم نقش مهمی دارند و باعث سریعترشدن روند بهبودی کمر میشوند.
گرما/سرمادرمانی
با روشهای ساده سرمادرمانی یا گرمادرمانی هم میتوان روند بهبود مشکلات ستون فقرات و دردهای ناحیه کمر را کنترل کرد. برای مثال، به این گزینههای پیشنهادی دکتر ارتوپد توجه کنید:
- سرمادرمانی: استفاده از کمپرس یخ برای کاهش درد و التهابات
- گرمادرمانی: استفاده از کیسه آب گرم یا دوش گرم برای شلشدن عضلات و ایجاد آرامش در آنها
تمرینات ورزشی مناسب
متخصصان ارتوپدی از بعضی از ورزشها هم برای درمان کمر درد استفاده میکنند. بنا به وضعیت هر بیمار، امکان استفاده از مجموعهای از تمرینات کششی و تقویتی وجود دارد. با انجام حرکات کششی، بدن منعطفتر میشود و تمرینات تقویتی میتوانند عضلات کمر و شکم را قویتر کنند. البته تمام این حرکات ورزشی باید از سوی متخصصان تجویز و زیر نظر فیزیوتراپیست انجام شوند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپیستها تکنیکهای متنوعی از جمله ماساژ، درمانهای دستی و استفاده از وسایل متنوع را برای بهبود دردهای کمر در نظر میگیرند. آنها با آموزش تمرینات تخصصی به بیماران، به کنترل درد و بهبود توانایی عضلات ناحیه کمر کمک میکنند.
با انجام دقیق و مستمر تمرینات فیزیوتراپی و مراجعه به متخصص، امکان رفع کمردرد و مشکلات ناحیه ستون فقرات وجود دارد. برای دریافت نوبت آنلاین متخصصان حوزههای مختلف مربوط به درمان دردهای کمر از جمله فیزیوتراپیستها و ارتوپدها به سامانه دکتردکتر سر بزنید و متخصصان نمونه و متبحر را پیدا کنید.
تغییر سبک زندگی
یکی از مهمترین توصیههای دکتر ارتوپد به بیماران خود، تغییر سبک زندگی برای درمان سریعتر کمردرد است. یکی از اقدامات مهمی که میتوان برای بهبود سبک زندگی در راستای درمان انجام داد، کاهش وزن است.
هرچقدر که اضافه وزن بیشتری داشته باشید، فشار وارد بر ستون فقرات و کمر هم افزایش پیدا میکند. پس با ورزش و تغذیه مناسب باید وزن خود را متعادل کنید تا دردهای ناحیه کمر هم کمتر شوند.
ترک سیگار و اصلاح حرکات بدنی مانند تغییر رویه در نشستن، ایستادن، خوابیدن و… هم از مصادیق اقداماتی هستند که باید برای داشتن سبک زندگی بهتر زیر نظر گرفته شوند. استفاده از صندلی و تشک مناسب هم برای بهبود حرکات بدن و کنترل درد بسیار مهم است.
کاهش استرسهای روانی
علاوهبر مقوله تغذیه، مدیریت استرس هم بخشی از اقداماتی است که باید در تغییر سبک زندگی در نظر بگیرید. فشارهای روانی میتوانند باعث ایجاد تنش در عضلات ناحیه کمر شوند و درد را بیشتر کنند.
تکنیکهای مختلفی برای کنترل استرس و فشارهای روانی وجود دارند که یادگیری برخی از آنها مانند تنفس عمیق، یوگا و مدیتیشن میتواند راهی برای درمان کمردرد باشد.
استفاده از داروهای ضد درد
در صورت تجویز پزشک، میتوانید از داروهای ضد درد هم برای کنترل مشکلات ناحیه کمر استفاده کنید. معمولاً داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا موارد ضد التهابی مانند ایبوپروفن کفایت میکنند و راهی برای تسکین کمر درد هستند.
اگر درد شدید و مشکل ناحیه کمر بسیار جدی باشد، از داروهای دیگری مانند شلکنندههای عضلانی و داروهای نوروپاتیک مانند گاباپنتین استفاده میشود.
روشهای جراحی
متخصصان ارتوپدی فقط زمانی جراحی را توصیه میکنند که هیچ روش دیگری مفید واقع نشده باشد. در واقع، جراحی آخرین راهکاری است که برای بهبود وضعیت کمر درد تجویز میشود. اگر کنترل درد غیر ممکن باشد و علائم عصبی ناخوشایند پیشرفت کنند، نیاز به جراحی به وجود میآید که ریسک بالایی هم دارد.
با مراجعه به موقع به ارتوپد، نگذارید دردتان مزمن شود
با بروز هرگونه نشانه درد و ناراحتی در بخش کمر و ستون فقرات، باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنید. انتشار درد به ناحیه پاها، بیحسی، گزگز و ضعف عضلانی شوخیبردار نیستند و میتوانند باعث بروز مشکلات بسیار جدی در بدن شوند و توانایی حرکت را در شما تحت تاثیرات منفی خود قرار دهند. عدم مراجعه بهموقع، عوارض ناخوشایندی مانند ناتوانی حرکتی به همراه دارد. برای مراجعه به بهترین متخصصان میتوانید به سامانه دکتردکتر مراجعه کنید و از آنجا برای مراجعه حضوری، نوبت خود را به شکل آنلاین بگیرید.
source