چشمانداز محتاطانه برای فولاد و سیمان تا پایان تابستان؛

علی فراقی کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورس نیوز اعلام کرد: بازار سرمایه در روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، تحتتأثیر نگرانی از محدودیتهای برق و احتمال تعطیلی صنایع بزرگی همچون فولاد و سیمان، با نوساناتی همراه شد. اگرچه شاخص کل بورس با رشد همراه بود، اما شاخص هموزن روندی منفی را تجربه کرد که حاکی از تضعیف نمادهای کوچکتر بازار است.
علی فراقی کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورس نیوز به بررسی وضعیت بازار سرمایه در روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ پرداخت و اظهار داشت: مهمترین عامل تأثیرگذار بر معاملات امروز، هیجان ناشی از انتشار نامهها و گزارشهایی بود که حاکی از احتمال تعطیلی برخی صنایع به دلیل محدودیتهای برق بود. این مسئله بهویژه بر دو صنعت بزرگ فولاد و سیمان تأثیرگذار بود، بهطوری که برخی از شرکتهای فعال در این حوزهها نیز افشای اطلاعات مرتبط را در سامانه کدال منتشر کردند.
فراقی با اشاره به شاخصهای اصلی بازار خاطرنشان کرد: امروز شاهد عملکرد متفاوتی بین دو شاخص کل و شاخص هموزن بودیم. در حالی که شاخص کل با رشد مثبت همراه شد، شاخص هموزن روزی منفی را پشت سر گذاشت. این روند متضاد نشاندهنده آن است که نمادهای بزرگ و شاخصساز بازار وضعیت بهتری نسبت به نمادهای کوچکتر و متوسط داشتند.
علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه، در ادامه گفتوگوی خود با بورس نیوز با اشاره به جریان نقدینگی در معاملات امروز، اظهار داشت: متأسفانه تا پایان بازار شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم که این موضوع نشاندهنده تضعیف اعتماد معاملهگران خرد و نگاه منفی آنها به وضعیت بازار است. این خروج نقدینگی عمدتاً در نمادهایی مشاهده شد که پیشتر نیز نسبت به آنها هشدارهایی در خصوص محدودیتهای انرژی مطرح شده بود.
وی افزود: بررسی سرانه خرید و فروش نیز مؤید همین موضوع بود. برخلاف روزهای گذشته که معمولاً شاهد برتری سرانه خرید نسبت به فروش بودیم، امروز سرانه فروش از قدرت بیشتری برخوردار بود و در سطوح بالاتری نسبت به خرید قرار گرفت، که این نیز نشاندهنده غلبه عرضه بر تقاضا در بازار امروز بود.
بیشتر بخوانید: بازار سرمایه در سایه ابهامات سیاسی/ ادامه خروج پول و افت شاخصها در آغاز هفته
فراقی همچنین به وضعیت صنایع مختلف در نقشه بازار اشاره کرد و گفت: در بسیاری از صنایع، ترکیبی از نمادهای مثبت و منفی به چشم میخورد. به عنوان مثال در صنعت بانکداری، در ابتدای بازار فضایی منفی حاکم بود، اما در ادامه با کاهش فشار فروش، بسیاری از نمادهای بانکی به تعادل رسیدند و حتی برخی تا پایان زمان معاملات در محدودههای مثبت معامله شدند.
علی فراقی با اشاره به رفتار کلی بازار در روز شنبه ۲۷ اردیبهشتماه، عنوان کرد: بررسی نقشه بازار و شاخصهای اصلی نشان میدهد که عمدتاً نمادهای بزرگ و شاخصساز با شرایط بهتری روبهرو بودند، در حالی که نمادهای کوچک و متوسط تحت فشار بیشتری از سوی فروشندگان و خروج نقدینگی قرار گرفتند. البته در میان برخی صنایع و نمادها استثنائاتی نیز وجود داشت که توانستند در مسیر مثبت باقی بمانند.
وی افزود: با وجود فشار فروش در بسیاری از نمادهای کوچکتر، نکته دلگرمکننده امروز، ارزش و حجم بالای معاملات بود. ارزش معاملات مجدداً عددی بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان را حفظ کرد و حتی در دقایق پایانی معاملات به سطح نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید. با این حال، در پایان ساعت رسمی بازار، این رقم کمی پایینتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان بسته شد.
فراقی خاطرنشان کرد: با توجه به روند معاملات برخی صندوقها، احتمال افزایش نهایی این ارقام وجود دارد، اما آنچه مشخص است بازار امروز در حالی به کار خود پایان داد که همچنان تحت تأثیر نگرانیهای موجود در برخی صنایع قرار دارد و جریان نقدینگی بهویژه در نمادهای کوچکتر نیازمند تقویت است.
این کارشناس بازار سرمایه ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت بازار، اظهار کرد: امیدواریم شرایط موجود در خصوص خبرها و تصمیمات اخیر، بهویژه آنچه صنایع بزرگ و تأثیرپذیر از جمله فولاد و سیمان را تحت فشار قرار داده، به سمت ثبات حرکت کند. در صورتی که این وضعیت ادامهدار باشد، احتمال دارد این صنایع تا پایان ششماهه نخست سال با مشکلات عملیاتی و معاملاتی مواجه شوند. البته این امید وجود دارد که در نیمه دوم سال، شرایط بهبود یابد و این گروهها بتوانند وضعیت بهتری را تجربه کنند.
فراقی در پایان خاطرنشان کرد: تداوم وضعیت فعلی میتواند نه تنها عملکرد مالی شرکتها، بلکه روند معاملات سهام آنها را نیز تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین لازم است برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر، اقدامات اصلاحی سریعتری در دستور کار قرار گیرد.
پایان مطلب
source