
دبیر ستاد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی، در هشتمین نشست سلسله نشستهای حکمرانی آیتالله شهید دکتر رئیسی در حوزه زنان و خانواده که ستاد خانواده و زنان با مشارکت امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی در مشهد برگزار کرد، به تجلیل از شهید رئیسی و توجه ویژه ایشان به مسائل زنان و خانواده پرداخت.
به گزارش آنا، فهیمه فرهمندپور با اشاره به برگزاری نشستهای متعدد در بزرگداشت مقام علمی شهید رئیسی، از برگزاری نشستهای تخصصی ستاد زنان و خانواده برای معرفی هرچه بهتر ایشان و ثبت دستاوردهای دوران مسوولیت های سه گانه شان در آستان قدس، قوه قضاییه و قوه مجریه خبر داد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهمندپور در بخشی از سخنان خود با اشاره به مفهوم «رعیت» در فرهنگ دینی و فرهنگ عرفی گفت: در فرهنگ دینی ما، رعیت، مطالبهگر است و حاکم، مسئول است و باید پاسخگوی مطالبات مردم باشد. این در حالی است که در فرهنگ عرفی، و متاثر از نظام سنتی ارباب رعیتی قدیم، رعیت به معنای فردی مطیع و همیشه بدهکار به ارباب تلقی میشد. وی تاکید کرد در تفکر امام که می فرمود مردم ولی نعمت ما هستند، مردم همان رعیت تفکر دینی بودند و در نگاه و عمل و منش شهید رییسی هم همان الزام و تکلیف پاسخگویی به مردم و بدهکار بودن و به رسمیت شناختن مطالبات مردم موج می زد. شهید رئیسی پاسخگویی به خدا را در گرو پاسخگویی خود به رعیت می دانست.
وی با انتقاد از برخی مسئولان که عامدانه زنان را نادیده میگیرند، تأکید کرد که شهید رئیسی دقیقاً در مقابل این جریان فکری بود و زنان را عامدانه، مدبرانه، آگاهانه و مسئولانه میدید.
دبیر ستاد زنان و خانواده همچنین به لایحه امنیت زنان اشاره کرد و گفت این لایحه در دوره ریاست قوهی قضائیهی شهید رئیسی در این قوه تعیین تکلیف شد و سپس در دوره ریاست ایشان در قوه مجریه در این قوه به سرانجام رسید اما متاسفانه بعد از آن که به مجلس ارسال شد، معطل ماند.
فرهمندپور تأکید کرد: شهید رئیسی به دلیل این احساس مسئولیت عمیق حتی اعتباربخشی آمار، اطلاعات و گزارشها را شخصاً پیگیری میکردند و خودشان دنبال این میرفتند که آمارها را از نزدیک اعتبارسنجی و اعتباربخشی بکنند.
فرهمندپور با ارائه مثالهایی از پیگیریهای شهید رئیسی در جلسات مختلف مانند شورای اجتماعی کشور ، به نمونه های مختلف از این نوع مواجهه مسوولانه شهید رییسی پرداخت.
دبیر ستاد زنان و خانواده در پایان با تأکید بر فهم عمیق و برداشت عمیق از تربیت گفت: شهید رئیسی مردم را فهم کرده بود، زنان را فهم کرده بود، تربیت را فهم کرده بود و نقش زنان را در تربیت فهمیده بودند. و اهتمام او برای ارتقاء وضع زنان ناشی از این فهم عمیق بود.
source