این مطالعه ممکن است به برخی از سوالات مطرح شده توسط تحقیقات سال ۲۰۱۵ که به بررسی عواملی که بر “رویای وابسته به غذا” تأثیر میگذارند، به عبارت دیگر، چگونگی تأثیر غذاها بر رویاها – پرداخته بودند، پاسخ دهد. تور نیلسن، استاد روانپزشکی دانشگاه مونترال که در هر دو مطالعه همکاری داشته است، گفت: در مطالعه قبلی، مردم همیشه پنیر را به خاطر رویاهای بد خود سرزنش میکردند و بنابراین فکر میکنم در این مطالعه به پاسخهای بهتری رسیدیم.
نواندیش: محصولات لبنی ممکن است در رویاهای شما اختلال ایجاد کنند، تحقیقات جدیدی که روز سهشنبه در مجله Frontiers in Psychology منتشر شد، عادات خواب، به ویژه رویاها را بررسی و آنها را با عادات غذایی افراد مقایسه کرد. یکی از یافتهها؟ هرچه علائم عدم تحمل لاکتوز در افراد بدتر بود، کابوسهای آنها نیز رنگ و بوی شدیدتری داشت!
به گزارش زهرا حسین زاده از سرویس ترجمه نواندیش، این مطالعه ممکن است به برخی از سوالات مطرح شده توسط تحقیقات سال ۲۰۱۵ که به بررسی عواملی که بر “رویای وابسته به غذا” تأثیر میگذارند، به عبارت دیگر، چگونگی تأثیر غذاها بر رویاها – پرداخته بودند، پاسخ دهد. تور نیلسن، استاد روانپزشکی دانشگاه مونترال که در هر دو مطالعه همکاری داشته است، گفت: در مطالعه قبلی، مردم همیشه پنیر را به خاطر رویاهای بد خود سرزنش میکردند و بنابراین فکر میکنم در این مطالعه به پاسخهای بهتری رسیدیم.
این مطالعه شامل کمی بیش از ۱۰۰۰ شرکتکننده بود. افرادی که پاسخ دادند علائم شدید گوارشی ناشی از عدم تحمل لاکتوز دارند، کابوسهای شدیدتری را گزارش کردند که با فراوانی کابوسها، میزان پریشانی ایجاد شده، میزان اختلال در فعالیتهای روزانه و مدت کابوسها در طول ماهها اندازهگیری شد. شرکتکنندگان معمولاً کابوسهای بد خود را به لبنیات و شیرینیها نسبت میدادند.
با این حال، هم محققان و هم متخصصان خارجی گفتند که توضیحات قابل قبولی برای اینکه چرا یک وعده غذایی پنیری قبل از خواب میتواند منجر به رویاهای بد شود، وجود دارد. نیلسن گفت، علائم اضطرابی که ممکن است همراه با عدم تحمل لاکتوز باشد، میتواند کابوسهای بیشتری ایجاد کند.
ماری-پیر سنت-اونژ، مدیر مرکز تحقیقات خواب و چرخههای شبانهروزی در مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، گفت که اختلالات خواب ناشی از مشکلات گوارشی ممکن است این ارتباط را توضیح دهد.
سنت-اونژ اضافه میکند: اگر مشکلات دستگاه گوارش دارید، این میتواند دلیل بسیاری از اختلالات خواب شما باشد که میتواند با رویاهای مختلف مرتبط باشد.
پاتریک مکنامارا، دانشیار مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی چوبانیان و آودیسیان دانشگاه بوستون که مغز و خواب را مطالعه میکند، گفت که خوردن یک غذای محرک برای عدم تحمل لاکتوز ممکن است باعث «بیداریهای جزئی» شود که کیفیت خواب را مختل میکند و در نتیجه کابوسهای شدیدتری را به همراه دارد. با این حال، هم مکنامارا و هم نویسندگان این مطالعه هشدار دادند که عوامل دیگری که به علائم گوارشی مرتبط نیستند نیز میتوانند نقش داشته باشند.
نیلسن گفت که میخواهد تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط بین لبنیات و رویاها انجام شود. راسل پاول، یکی از نویسندگان این مطالعه جدید و استاد بازنشسته روانشناسی در دانشگاه مک ایوان در آلبرتا، گفت که آنها قصد دارند این یافتهها را در گروههای دیگر نیز تکرار کنند.
source