
«در خصوص وضعیت بازار تلفن همراه در بازه ۱۲ تا ۲۰ روز گذشته باید گفت که بازار دچار یک شوک جدی شد و نه تنها بازار تلفن همراه، بلکه تمام بازارهای کشور تحت تاثیر قرار گرفتند. طبیعی است که در شرایط بحرانی یا جنگی طبق پروتکلها و توصیههای کارشناسان، اولویت مردم به سمت حفظ داراییها و تامین کالاهای اساسی سوق پیدا میکند؛ یعنی اگر کالایی در اولویتهای بعدی قرار دارد، خرید آن به تعویق میافتد.»
با اینکه چند روزی است به دنبال آتشبس، فضای کشور آرامتر شده است؛ اما بازارها همچنان در شوک روزهای درگیری به سر میبرند. در این بین بازار موبایل نیز با وجود برقراری نسبی جریان تقاضا در آن، همچنان با ابهام و تقاضای پایین مواجه است. این در حالی است که فعالان این بازار معتقدند که افزایش قیمت ارز طی روزهای اخیر، قیمت این کالای مصرفی را در مسیر افزایشی قرار داده است و با توجه به شرایط فعلی چشمانداز مشخصی نیز برای آینده این بازار وجود ندارد.
سردرگمی متقاضیان
به گزارش دنیای اقتصاد، پس از آتشبس بین ایران و رژیم صهیونیستی جریان خرید و فروش معاملات در بازارها بهتدریج در حال بازگشت به حالت معمول است و بازار موبایل نیز از آن مستثنی نیست. البته آنگونه که رسانهها روایت میکنند هنوز التهاب و سردرگمی جنگ بر فضای این بازار حاکم است و افزایش قیمت دلار طی روزهای گذشته نیز به این شرایط دامن میزند. این گزارشها همچنین حاکی از آن است که این ابهام اکنون به مشتریان نیز سرایت کرده است و در حالی که برخی با نگرانی از گرانی بیشتر ترجیح میدهند خرید خود را هر چه زودتر انجام دهند، در مقابل گروهی در انتظار ثبات قیمت، خرید خود را به تعویق میاندازند؛ اتفاقاتی که در نهایت باعث میشود بازار مملو از دوگانگی تورم و عدم ثبات باشد.
البته باید یادآور شد که همه کارشناسها نسبت به شرایط فعلی بازار نگاه بحرانی ندارند و برخی از آنها معتقدند که با وجود نوسانات در جو بازار و قیمت موبایل، این اتفاقات در حدی نبوده که بتوان آن را اکنون فاجعهآمیز تلقی کرد. رضا عالیان، فعال بازار موبایل، در خصوص وضعیت بازار موبایل طی هفتههای گذشته میگوید: «در خصوص وضعیت بازار تلفن همراه در بازه ۱۲ تا ۲۰ روز گذشته باید گفت که بازار دچار یک شوک جدی شد و نه تنها بازار تلفن همراه، بلکه تمام بازارهای کشور تحت تاثیر قرار گرفتند. طبیعی است که در شرایط بحرانی یا جنگی طبق پروتکلها و توصیههای کارشناسان، اولویت مردم به سمت حفظ داراییها و تامین کالاهای اساسی سوق پیدا میکند؛ یعنی اگر کالایی در اولویتهای بعدی قرار دارد، خرید آن به تعویق میافتد.»
البته عالیان معتقد است حتی پیش از حمله اسرائیل به ایران نیز زنجیره تامین تلفن همراه با چالشهای فراوانی مواجه بوده که در این مدت شدت نیز گرفته است. او میگوید: «نکته عجیب آنجاست که برخلاف برخی اصناف و اتحادیهها که در این بازه بحرانی توانستند حمایت و همراهی دولت را جلب کنند، درخواستهای زنجیره تامین تلفن همراه نهتنها با موافقت مواجه نشد، بلکه با سختگیری بیشتری نیز روبهرو شد که این موضوع باعث دلسردی فعالان این حوزه شده است.»
source