
زمانی که غرب وانمود میکرد که به نسل کشی فرهنگی اهمیت میدهد را به یاد میآورید؟ از آن روزها مدتهاست که گذشته است.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سایت کاناری، اسرائیل هنرمند بصری فرانسیس السلمی را در جریان کشتار جمعی ۹۵ نفر در غزه در روز دوشنبه به قتل رساند. او به جمع بیش از صدها فعال فرهنگی پیوست که نیروهای اشغالگر صهیونیستی در جریان نسل کشی جاری به قتل رسانده اند، که برخی آن را یک عملیات عمدی برای پاکسازی فرهنگ فلسطینی می دانند.
هدف قرار دادن میراث فرهنگی یک اقدام بی معنی نیست. فرهنگ خود به عنوان تجلی و جلوه قابل مشاهده ای از هویت انسانی است. محروم کردن یک ملت از فرهنگ خود معادل خالی کردن آنها از همان جوهری است که ستون فقرات حق تعیین سرنوشت آنها را تشکیل می دهد، به ویژه در زمینه نقض های پیدر پی، مرتبط و سیستماتیک حقوق بشر.
در سال ۲۰۲۱، کر استارمر درباره رفتار چین با جامعه اویغور سخن گفت و قول داد که “اطمینان حاصل کند که بریتانیا هرگز چشم خود را بر نسل کشی نبندد” و خواستار اقدام جامعه جهانی شد. در حالی که گزارش های آشکاری از قتلعام ایغورها وجود نداشت، به جز حدود ۲۰۰ کشته در شورش های ژوئیه ۲۰۰۹، اما رسانه های غربی مرتب نسلکشی فرهنگی را محکوم می کردند.
اگرچه آن ها روزگاری واژه نسل کشی را به راحتی به کار میبردند، اما ناگهان وقتی حمله نسل کشی صهیونیستها به غزه در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، استارمر و دیگران سکوت کردند. آیا ممکن است این به این دلیل باشد که اسرائیل یک متحد است و چین نیست؟ محققان و روزنامه نگاران در حال مستندسازی نابودی سیستماتیک و گسترده میراث فرهنگی فلسطینی ها در غزه توسط اسرائیل هستند. همان طور که مجله آنلاین سادا اشاره می کند: پاکسازی صحنه های فرهنگی و ادبی غزه خود یک عمل غیرانسانی سازی است، که مرحله ای کلیدی از نسل کشی به شمار می رود.
حتی سازمان صداهای یهودی برای صلح نیز تأکید کرده است:
این یک نسل کشی فرهنگی به سبک کتاب های درسی است و بخش اصلی استعمارگری استعماری اسرائیل است. پاکسازی فرهنگ و تاریخ فلسطینی ها این امکان را برای دولت صهیونیفراهم می آورد که به راحتی ادعای مالکیت خانه ها و زمین های فلسطینی ها را کرده و ارتباط تاریخی و حقوق فلسطینی ها نسبت به آن زمین ها را انکار کند.
در سال اول نسلکشی اسرائیل در غزه آن ها بیشتر مدارس غزه را بمباران کردند، که باعث شد کارشناسان اقدام اسرائیل را به عنوان قتل عام آموزشی یا تحصیل کشی محکوم کنند. این علاوه بر قتل حداقل یک کودک در هر ساعت از سال ۲۰۲۳ بود.
علاوه بر این، تقریباً تمام مؤسسات هنری بزرگ به ویرانه تبدیل شدند، ۳۲ مرکز فرهنگی نابود شده و ۱۲ موزه تخریب شدهاند.
نیروهای اشغالگر اسرائیلی حداقل ۲۰۶ سایت باستان شناسی و میراث فرهنگی، ۶۱۱ مسجد و یک کتابخانه ۷۴۷ ساله را نابود کردند، در حالی که بسیاری از اماکن دیگر را نیز تخریب کردند (از جمله تمام سه کلیسای غزه، یکی از آنها به قرن پنجم میلادی بازمی گردد). آن ها همچنین حداقل ۳۴ تأسیسات ورزشی، استادیوم ها و باشگاه ها را تخریب کردند و حداقل ۴۱۰ ورزشکار، مقامات ورزشی یا مربی را به شهادت رساندند.
و حالا، فرانسیس السلمی جدیدترین قربانی این روند است.
source