
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد بوشهر گفت: عفاف و حجاب، جدای از زمان و مکان، بخشی جداناپذیر از فطرت بشری و هویت ایرانی-اسلامی است که در باورهای مردم ریشهای عمیق دارد.
انسیه ماهینی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در گفتوگو با خبرنگار آنا به مناسبت هفته عفاف و حجاب و تقارن آن با ایام محرم درباره الگوپذیری عفاف و حجاب از حوادث عاشورا اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که پیرامون مسئله حجاب و عفاف در کشور اتفاق افتاده، مردم در مقابل آن ایستادگی کردند، چند روز پیش نیز سالگرد آن واقعه بود و به همین مناسبت، این ایام را هفته حجاب و عفاف نام گذاری کردند، کشتار مردم بیگناه در مسجد گوهرشاد پس از دستور رضاشاه درباره کشف حجاب بود که این دستور از آنجا که خلاف عرف، فرهنگ و تمدن غنی مردم ایران اسلامی بود با مقاومت مردم روبهرو شد و سبب شد تا اتفاقات مسجد گوهرشاد ایجاد و برای همیشه در حافظه تاریخ ثبت شود.
وی با توضیحاتی درباره وجه تسمیه این ایام و اعتراضات مردمی، عنوان کرد: اشتباه است اگر بخواهیم فکر کنیم که حجاب و عفاف، مسئلهای بوده که به امروز، دیروز، 100 سال پیش و یا حتی 2 هزارسال پیش ربط داشته باشد؛ چرا که براساس آیات قرآن، لحظه حبوط حضرت آدم و حوا روی زمین، شواهدی وجود دارد که حیا، عفاف و حجاب جزء لاینفک زندگی بشری بوده و رویکردی جداناپذیر از انسان است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با با تأکید بر اینکه اگر عفاف و حیا در جامعهای وجود نداشته باشد آن جامعه از فطرن انسانیت دور شده، گفت: از این رو، عفاف و حجاب، مختص جامعه و کشور اسلامی نیست و همه ملل و جوامع را در بر میگیرد.
این مقام مسئول توضیح داد: در مطالعه تاریخ بعد از رنسانس کشورهای غربی، وقایعی بهوجود میآید که پوشش بانوان غربی دستخوش تغییر شده و کمتر میشود، این تغییر در آثار نقاشان و مجسمه سازان مشهور جهان نیز ظهور و بروز پیدا میکند، آنچه فطرت بشری حکم کرده، آمیخته و تنیده شده این مفاهیم ارزشمند اسنانی بوده و روح و سرشت انسان از مفاهیم ارزشی جداناپذیر است.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه بیان کرد: برخلاف آنچه در ظاهر دیده میشود که به واسطه برخی عوامل همانند دهکده جهانی شدن جهان، تهاجم فرهنگی و باز شدن فضاهای ارتباط جمعی و تأثیرگیری تعدادی از فرهنگهای دیگر، برخی از ظواهر مذهبی از جمله نمادهایی که در برگیرنده مفاهیم حجاب و عفاف بوده، کمرنگ شده؛ اما واقعیت چیز دیگری بوده؛ چرا که این واقعیت در باورهای دینی و اعتقادی مردم ما رسوخ کرده و تغییرناپذیر است.
وی ادامه داد: در ایران اسلامی، فرهنگ ایرانی با شریعت اسلام گره خورده و این مفاهیم غنیتر و عمیقتر از آن چیزی که دیده میشود، ارائه شده و اکثریت بانوان و مردان با سختکوشی به این مفاهیم پایبند بوده و اعتقاد دارند.
source