شناسه خبر : 106394
پرینتخانه » اسلایدر, بین الملل, مطالب روزنامه
تاریخ انتشار : 24 مهر 1403 – 22:49 |
ارتش رژیم صهیونیستی قدرت انکار شکست یکساله خود را ندارد
ارتش رژیم صهیونیستی که روزگاری خود را ارتش شکستناپذیر میخواند که کشورهای عربی را در ۶ روز شکست داده بود، به دنبال راه فراری از باتلاق غزه و تهدیدات موجودیتی خود است. شکست رژیم صهیونیستی از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ تا امروز که یک سال از این جنگ میگذرد، روزبهروز بیشتر میشود. این مؤلفهها نهتنها خسارتهایی تاکتیکی به شمار میرود، بلکه شکستهای راهبردی است که زیرساختهای موجودیتی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را در ابعاد امنیتی، نظامی و ایدئولوژیک هدف قرار داده وبافت اجتماعی آن را با خطر اضمحلال مواجه کرده است.طبعا بررسی موازنههای قدرت در جنگهای نامتقارن بر اساس روشهای سنتی مقایسه تعداد تلفات و زخمیها و مساحت اراضی اشغالشده صورت نمیگیرد، بلکه به اذعان تمامی کارشناسان نظامی مؤلفههای پیروزی در چنین جنگهایی، به میزان پذیرش مصیبتهای ناشی از جنگ در جوامع دو طرف و همبستگی سیاسی و همراهی اقتصادی بدنه جامعه است که میتواند اراده طرف مقابل را به چالش بکشاند.
شکستهای راهبردی در سطوح نظامی
عملیات طوفان الاقصی، نظریه بازدارندگی رژیم صهیونیستی که هدف آن از بین بردن تهدیدات آینده در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی علیه رژیم صهیونیستی بود را از بین برد و همچنین موجب شد، صهیونیستها قدرت مانور خود در انجام اقدامات پیشگیرانه برای مواجهه با خطرات خارجی را از دست بدهند. طوفان الاقصی شکافهای عمیق در ساختار سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی را نهتنها در سطح افراد و مؤسسات و تجهیزات، بلکه در سطح برنامهریزی، پیشبینی، ارزیابی و آمادگی نیز آشکار ساخت. عملیات طوفان الاقصی ثابت کرد، استراتژی دفاعی مبتنی بر تکیه به مناطق امن، قدرت رهگیری عالی اهدافی که وارد آسمان فلسطین اشغالی میشوند و قدرت تحمل شهرکنشینان صهیونیست در شرایط جنگی و اضطراری، همگی توهمی بیش نبوده است.مفهوم سد جغرافیایی و نظریه حمله برای دفاع که ارتش رژیم صهیونیستی برای محافظت از جبهه داخلی این رژیم ترسیم کرده و تلاش داشت توسط آن، خلأ فقدان عمق استراتژیک را جبران کند، درنبرد طوفان الاقصی کاملا فروریخت.
انهدام ارتش شکستناپذیر!
هیبت پوشالی ارتش رژیم صهیونیستی و نظریه ارتش شکستناپذیر که پیشازاین چندین بار توسط گروههای مقاومت بهویژه حزبالله لبنان دچار آسیب جدی شده بود، در عملیات طوفان الاقصی کاملا فروپاشید و مشخص شد که این ارتش باوجود برخورداری از حمایتهای نامحدود آمریکا و غرب، از مشکلات ساختاری رنج میبرد و قادر به تحمل جنگ فرسایشی و طولانیمدت نیست. این ارتش همچنین نشان داد که قادر به مقابله با چالشهایی که در قالب تهدیدات امنیتی علیه رژیم اشغالگر هستند، نیست.- طوفان الاقصی ضربه بزرگی به مفاهیم نظامی و دکترین نظامی و امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی وارد کرد.
ضعف بنیادین استراتژی جنگی و دفاعی ارتش رژیم صهیونیستی، از دیگر مواردی بود که درنبرد طوفان الاقصی مشخص شد. همچنین نظامیان رژیم صهیونیستی به دلیل وارد آمدن تلفات سنگین به آنها و شکستهایی که تا این مرحله متحمل شدهاند، اعتماد خود را به فرماندهی ارتش ازدستدادهاند.- پیامدهای روانی سنگین جنگ غزه بر صفوف نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی، معضل بزرگی در جذب نیرو در آینده برای این ارتش به وجود خواهد آورد.
– شهرکنشینان صهیونیست بعد از مشاهده سستی و عملکرد ضعیف کابینه و ارتش در محافظت از آنها و همچنین بیتوجهی مقامات به سرنوشت اسرایی که در نوار غزه هستند و مدام در معرض خطر مرگ قرار میگیرند، موجب شده تا فاصله میان شهرکنشینان و ارتش، بیشازپیش شود.
ضربه جنگ بر معادلات نظامی صهیونیستها
در شرایطی که رژیم صهیونیستی خود را اولین قدرت نظامی منطقه میدانست و بازار خوبی برای فروش سلاحهای خود بهویژه سامانههای پدافند هوایی به کشورهای مختلف ازجمله کشورهای سازشکار عربی پیداکرده بود، اما جنگ غزه ضربه بزرگی به این پروژه ارتش صهیونیستی زد و ناکارآمد بودن تشکیلات دفاعی آن در برابر موشکها و پهپادهایی که ارزش مالی آنها قابلمقایسه با موشکهای رهگیری ارتش صهیونیستی نیست، ثابت شد. نظریه برتری نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه در جنگ غزه کاملا زیر سؤال رفت و فروریخت. جنگ غزه نشان داد که ارتش رژیم صهیونیستی از اختلافات داخلی بسیار جدی رنج میبرد که حتی در مواقع جنگی نیز قادر به غلبه بر آنها نیست. رژیم اشغالگر از همان ماههای ابتدایی جنگ غزه فراخوانی برای احضار نیروهای ذخیره که تعداد آنها به ۳۵۰ هزار نفر میرسید، صادر کرد و این تعداد همچنان در حال افزایش است. در شرایطی که سانسور نظامی شدید بر رسانههای رژیم صهیونیستی، اجازه انتشار آمار دقیق تلفات را نمیدهد، ارتش این رژیم با ارائه اطلاعات قطرهچکانی در آخرین گزارش خود به این منظور اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ غزه بیش از ۷۵۰ سرباز و افسر کشتهشده و بیش از ۶ هزار نفر نیز زخمی شدهاند.
وضعیت روانی آشفته صهیونیستها
روزنامه عبری هاآرتص، در مقالهای بهقلم «تسوی بارئیل» نویسنده معروف صهیونیست، به بررسی وضعیت وخیم روانی صهیونیستها در سایه تنشهای ناشی از اقدامات سران فاشیست رژیم اشغالگر که موجودیت این رژیم را در معرض خطر قرار داده است، پرداخت.
نویسنده این مقاله به نظریه «الیزابت کوبلر راس» روانپزشک آمریکایی ـ سوئیسی درباره پنج مرحله آسیب روانی اشاره و تأکید کرد: برای درک وضعیت روانی اسرائیلیها در سایه اوضاع آشفته کنونی، بهتر است نگاهی به این نظریه داشته باشیم. دکتر الیزابت کوبلر راس در این نظریه خود میگوید که انسان در صورت مواجهه با مصیبت، ۵ مرحله شوک روانی را پشتسر میگذارد که بهترتیب عبارتند از مرحله انکار، خشم، تلاش برای فرار از واقعیت، افسردگی و سپس پذیرش واقعیت. در این مقاله آمده است: طی یک سال گذشته، اسرائیل از همه مراحل ذکرشده توسط این روانپزشک عبور کرده است و خشمی که مشخصه مرحله دوم است، جای خود را به انکار، حیرت و شوک نسبت به آنچه برای ما اتفاق افتاده است، داد، سپس مرحله خشم نیز به پایان رسید و ما وارد مرحله فرار از واقعیت شدیم که در آن فکر میکردیم میتوانیم با کابینه، درباره راهی برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه گفتوگو کنیم تا شاید برخی از این اسرا برگردند.
|
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به اشتراک بگذارید
سکته نظامی شیطان
تعداد دیدگاه : دیدگاهها برای سکته نظامی شیطان بسته هستند
source